RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Стільки лайки і криків, як 29 березня, стіни міськради ще, мабуть, не чули. Зібрався повен зал підприємців, захисників підприємців, чиновників. Приводом для засідання Чернівецької міської Координаційної ради з питань розвитку підприємництва стала поширена від імені неіснуючої Асоціації малого та середнього бізнесу вимоги відставки мера через “створення перешкод для розвитку бізнесу”.

Чи не кожну репліку підприємці супроводжували вигуками і запитаннями. І навіть коли виступаючий намагався відповісти на запитання, його далі перекрикували, не даючи відповісти. Скарги бізнесменів знайомі – хабарництво, відсутність дамби на Калинці, занепад торгівлі... Усе це – під соусом того, що міський бюджет втрачає величезні суми коштів (до речі, якби за кожну нецензурну лайку на засіданні зібрали належний штраф від 51 до 119 грн., бюджет би це відчув). Бодай натяку на якісь шляхи вирішення цих проблем почути не вдалося. Тому просто наведу фрагменти “конструктивного діалогу”.

“Стратегічний план розвитку Чернівців на 2004-2011 р. передбачає, що місто не бачить свого розвитку у відновленні великих підприємств, а розраховує на малий і середній бізнес...” (Пулинець, заступник голови Координаційної ради).

“А базар? Зачєм сказки рассказываєш?” (підприємець з Калинки).

“Якщо ви на базарі, ідіть на базар і там базарте” (Пулинець).

“...кожен восьмий чернівчанин сьогодні приватний підприємець. Чернівці, за даними незалежного рейтингу видання “Коментарі”, на першому місці в Україні за розвитком малого бізнесу” (Пулинець).

“У цьому виданні у 2007 році було написано, що директор Калинки 40 мільйонів доларів має” (підприємець).

“Директор Калинки не є чиновником міської ради. І йому не заборонено займатися підприємництвом” (Прокопець, начальник фінуправління міськради).

“А де аукціони на Калинці? Контейнер 50-100 тисяч доларів коштує, а їх встановлювали за 10 тисяч гривень без конкурсу. А це корупція!” (підприємець)

“Аукціони відмінила сесія 9-го скликання за ініціативою депутата Чесанова. А він “ваш” (Пулинець)

“9 тисяч торгових об’єктів є на Калинівському ринку. Цікавий лише третій сектор, де є торгівля... У восьмому секторі, біля дороги, кожен другий контейнер здається або продається. ...Що можна виставити на аукціон? Ідіть купуйте контейнер на восьмому секторі. Або перенесіть на Слобідську 600 торгових об’єктів під ЛЕП. На першому секторі більше половини всіх, яким дозволили провести реконструкцію, не торгувало. Вони платили за реконструкцію, щоб потім ті торгові точки продати. А зараз ніхто не купує. Кожен місяць маємо проблеми з платою за ринкові послуги” (Столяр, заступник гендиректора Калинівського ринку).

“Ви пожежні проходи забили, а тепер пожежників до нас заслали, щоб нас штрафували. ...ніхто не може сюди нормально проїхати, керівництво ринку і його поплічники все зробили, щоб ринок зник. А Хмельницький ринок процвітає. ...Ви людям поверніть ті тисячі доларів, які ви взяли хабарів! У мене досі другого поверху нема, бо ваші поплічники 3,5 тисяч доларів хочуть за те, щоб на МІЙ же контейнер встановити камеру схову. Ще за 2009 рік заяву маю. У вас совість є взагалі?” (ПП Грита Б.Я.)

“Кто командует Калиновским рынком – вы, Васильев или Рынжук? Кто дал команду 7 контейнеров у меня забрать? ...Я больше 20 лет на рынке, я этот базар организовывал. А теперь на старости меня отсюда выбрасывают? Вы полтора года меня мучаете. Меня раньше бандиты вывозили, две тачки мне спалили. Я с ними тогда договаривался. Но такого бандитизма, как с Федоруком, я еще не видел” (ПП Неделко В.Р.).

“Для ринку проблемою є дамба, дороги, стоянки – це треба вирішувати спокійно за столом переговорів. І хай ніякі люди не заявляють, що можуть стати власниками Калинівського ринку – він буде комунальним торговим комплексом” (Марія Філіпчук, керівник профспілки захисту підприємців).
крики, лайка і образи

“Мер набрав 65% - і щоб ви тут всі догори ногами стали, він залишиться мером. ...Скільки вам заплатили, щоб ви вчинили тут балаган? Ви є невиховані люди і вас в таке приміщення не можна пускати. А анонімка – то брехня” (Хабінський, президент Асоціації захисту підприємців).
“Але ви тут існуєте на мої гроші!” (ПП Неделко).
Редактор: Igor
30-03-2011, 17:59
Коментарів 0 Переглядів 3 423

Теги -
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.