RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Різдвяні віночки з живих гілок ялинки, сотні ялинкових прикрас та новорічних сувенірів, колядки та яскраві вогні. Таким виглядає різдвяний ярмарок у Кракові на головній Ринковій площі.

У суботу опівдні тут чимало людей. У десятках дерев’яних будиночків продають цікаві новорічно-різдвяні подарунки. Маленькі яскраві ялинкові прикраси неможливо одразу всі роздивитися – ялинки, санта-клауси, сніжинки. Розглядаючи їх, одразу покращується настрій. Маленькі ялинки у вигляді різних форм і розмірів, прикрашені засушеними апельсинами та яблуками. Багато продавців торгують омелою, пофарбовано у золотий або срібний кольори. Коваль виковує на щастя підкову.

У будиночках з їжею: солений сир, смажений на грилі з соусом із журавлини, запечені ковбаски та смажений хліб із різними приправами і смальцем. Глінтвейн продають у будиночках у вигляді бочок.

Біля ярмарку – сцена, де співають колядки. Співають і біля головної ялинки. Польські вояки у старих костюмах, рицарі розважають гостей і спілкуються з дітлахами. Навколо – багато людей, музика. Прогулятися цим різдвяним ярмарком – суцільне задоволення. Настрій відповідний.

Після таких вражень навідалася і на наш різдвяний ярмарок. І одразу стало сумно. Добре, що тут з’явилися ковзанка та будинок Діда Мороза. Це вже щось ближче до свята. А ось сам ярмарок зовсім не той, який бачила у Європі. Він схожий на набір генделиків. Нарахувала, що з 20 будиночків у п’ятнадцяти продають їжу. Чай, кава, глінтвейн, булочки, пиріжки – стандартний несвятковий набір. Лише у кількох оригінальніший товар: святкові пряники, шоколадні ялинки та сніговики, цукерки.

А про сувеніри годі й говорити: китайські новорічні шапочки, маски, кульки, теплі тапочки, сувеніри з виглядом Чернівців. Оце й весь новорічний вибір.

Воно зрозуміло, що європейські різдвяні ярмарки мають значно давніші традиції, що у нас це не так давно запроваджено. Але хотілося би звернутися до організаторів. Можливо, варто якось оригінальніше підходити до учасників ярмарку, щоби була та особлива різдвяна "родзинка".

Хочеться запитати і у наших народних умільців, чому їх тут немає. У нас досить багато людей, які роблять щось своїми руками і вони би запросто могли робити різдвяні віночки чи новорічні іграшки. Вас тут не вистачає!

Можливо, на різдвяному ярмарку потрібно брати мінімальну плату за оренду цих будиночків і дозволити сюди потрапити чомусь оригінальному, новорічному і різдвяному. А не банальним гарячим бутербродам та булочкам...
Редактор: Igor
26-12-2013, 11:11
Коментарів 0 Переглядів 2 759

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Та чи такі вже вони "пекельні"?

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!