RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сьогодні побачив на Центральній площі власну тінь. Не те, що я її побачив вперше, але кілька днів не бачив, адже було хмарно і йшов дощ. Навіть встиг засумувати за цим силуетом. А сьогодні навіть виглянуло сонечко, але потім почало знову накрапати.
Цілий день шукав способи виходу до всесвітньої мережі. Зараз Інтернет став не лише розважальним та пізнавальним центром, а й конче необхідним у повсякденному житті видом зв’язку. Мої друзі, ледь відкривши очі, одразу вмикають комп’ютер і виходять у соцмережі. А інші навіть комп’ютера не вимикають – так і живуть біля нього. Навіть не знаю чому, але реальності надаю більшу перевагу, ніж віртуальному спілкуванню. Хоча ніде правди діти – навіть працюю я в мережі онлайн-журналістом. Так що доводиться мати справу кожного дня із цим глобальним зв’язком. А в соцмережах я зареєструвався просто так і там ніколи не сиджу, чєсне слово, і в ночі то не я онлайн, а підлі провокації особистих ворогів. fellow
Найперше, що протестував на вихід у мережу через Wi-Fi, так це готелі і кафе. У готелях здебільшого вхід закодований, тому потрібно просити "ключа" у працівників. У кафе ж та сама ситуація, але тут вже потрібно щось замовляти. Довго не думав і пройшовся по вже знайомих закладах.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


У корчмі "Колесо" з півгодини "юзали" мого "ноута" із працівником закладу, перевіряли всі можливі підключення, але толку не було. Аж тут разом здогадалися підключити адаптер – вимкнув через збереження енергоресурсу батареї, а увімкнути забув.
– А ти не програміст? – запитав працівник корчми, напевно зважив на мої окуляри.
– Та ні, взагалі практично "чайник".
– Бо мені потрібно толкового програміста, є одна ідея.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


Пароль отримав на паперовому листочку, вхід на непоганій швидкості, відеоролики відкривалися добре. Послухав "Горіла сосна, палала" (лунала у корчмі), посидів у соцмережі та попив кави.
У "Квінто" підключитися не зміг, бо були тимчасові техпроблеми, тому підключився за допомогою свого 3G-модема. У підвальному приміщенні він ледь "вигрібав", тому комфортну було не багато.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


У "Віденській кав’ярні" знову ж попив кави, швидкість класна, але "ключа" отримав словесно, тому насилу зайшов, бо довго експериментував із різним написанням та пробілами. Коли вийшов, вирішив проекспериментувати – сів на лавку поблизу кав’ярні і увімкнув ноутбук.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


Знайшов зону кав’ярні, скористався відомим паролем – покриття було нормальним, трішки "побігав" у мережі. Так що можна і тут посидіти. Звичайно на лавці не дуже зручно та помічаєш здивовані погляди чернівчан, але за відносну "халяву" можна і потерпіти.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


Колеги розповідали, що поблизу Палацу урочистих подій можна взагалі безкоштовно зайти у мережу. Спробував, знайшов до 10 зон бездротового з’єднання, знайшов потрібну, з’єднався, але отримав напис про обмежену кількість користувачів. Спробував навіть у кареті – діла не було.
Була ще одна інформація про "халяву" на Соборній площі.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


Ось тут вона ж, всім люба і мила, працювала. Від одного із магазинів стільникового зв’язку була чудова зона, до якої я і долучився. Велика дяка за таку благодійність і дуже прошу не забирати таке щастя для дійсно "Інтернет-залежних". Але видно, що до глобальної мережі долучався не тільки я – навпроти сидів молодий чоловік, який заглибився у телефон. Правда, сидів біля громадської вбиральні, але це все дрібниці. Головне – я в мережі.
А перейшовши через площу, зайшов до дерев’яних будиночків із "апетитною" назвою.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


Замовив склянку соку за 3 гривні, дізнався пароль та сів за столик. Тут швидкість була не зразковою, але на електронну пошту зміг зайти. Вдалося поспілкуватися із працівниками кафе.
– Чи часто у вас користуються Wi-Fi-зоною?
– Якщо чесно, то не часто. Ми в самому центрі, тому буває, що забігають, подивляться пошту і все. Довго не сидять.
– А не порадите заклад, де масово користуються бездротовим з’єднанням?
– Навіть не знаю, студенти сидять по різним закладам, але масово не знаю.
У Полтаві практично завжди у закладах швидкого харчування сидять студенти та користуються Інтернет-зв’язком. Правда, частіше сидять на різних соцмережах, ніж шукають реферати, але спілкування теж важливе. wink
Потім зайшов до найближчого інтернет-клубу "Дум".

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


Обережно! Одразу ж на порозі ледь не зніс собі півголови (знову!) – вхід у підвальне приміщення розрахований напевно на дітей. Добре, що був у кепці, а то було б лихо. recourse
– Не ви перший тут зачіпаєтесь, – сказав працівник закладу.
Дізнався лише, що година в мережі коштує 8 гривень і вийшов на вулиці, потираючи забиту голову. Біль був досить сильний, ще досі голова болить. Щось не щастить мені із цим у Чернівцях (ще досі згадую ту напівземлянку у музеї при відкритому небі). Схожа ситуація була у мене в тренувальному залі – йде водопровідна труба одразу за входом. Але ми замотали її тканиною, тому хоч не так травмуєшся.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


Зайшов до інтернет-центру "Укртелекому". У Черкасах залів для виходу в мережу в такому ж закладі аж два – це ще й було найдешевше місце виходу у мережу, тоу людей завжди багато. А у Полтаві недешево і людей практично немає. Таке ж саме було і в Чернівцях – зайшов в приміщення, а в кого запитати і не знайдеш. Тому звернувся до найближчої дівчини, що сиділа за комп'ютером.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


– А тут можна у мережу вийти?
– А вам Word потрібен?
– Ну, можна, щоб і був, але взагалі мені в Інтернет треба.
– У нас лише Інтернет є, а якщо треба і редагувати текст, то ось поблизу є клуб "Дум".
– А скільки у вас година коштує?
– Чотири гривні.
У залі "юзерів" не було, тому вийшов і попрямував до літературного інтернет-кафе – добре, що пройти треба кілька метрів. Запитав напрям одразу у жінки, яка продавала книги одразу в коридорі.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


Виявилося, що потрібно підійматися по крутим сходам. У самому кафе була зона бездротового з’єднання, а ось комп’ютерів не було, а свій я залишив у редакції.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


Коли спускався, знову ж уже інтуїтивно відчув небезпеку – товста металева пластина сходів спокійно могла оскальпувати мене не гірше від міцнорукого ірокеза. Я у позі а-ля "Матриця" завис у повітрі – вже крок зробив по сходах, аж тут таке диво. У мене і так вистачає шрамів на голові (звичайно, вони прикрашають чоловіка), але на сьогодні вже вистачить – я не адепт школи східних єдиноборств "Залізна голова".
Що встиг за сьогодні? "Законектитися" разів 20 із різними зонами покриття, випити із літр різноманітної кави, знайшов "халявний" Інтернет та відправити на "Адєссу" (не знаю чи це відомий факт, але саме так кажуть представники вуличних грабіжників, коли б’ють саме головою в когось із перехожих "клієнтів") бетонну перегородку інтернет-клубу.
Практично в кожному центральному кафе є можливість виходу в мережу. Також можна прослизнути у готелі, але тут треба мати "своїх".
А ще сьогодні "прошвирнувся" по сувенірним лавкам.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


Вибір великий і різний. Зайшов у "Художний салон" на Кобилянській. Придбав традиційні "магнітики" та кепочку.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


– У вас сувеніри із Китаю?
– Та ви що, усі із Буковини. Тільки оці скляні розписи на магнітах із Ужгорода – це ручна робота.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


Також не зміг знайти "китайського дива" у Туристично-інформаційному центрі, де також можна знайти цікаві сувеніри. Саме тут знайшов найдешевші туристичні магніти. Купив ще один – це вже і холодильника не вистачить.

Віртуальний світ, знову гуля та магнітики


Також практично в кожному музеї є якісь туристичні "приколи". У Чернівцях досить легко придбати картини із виглядом місцевих відомих місць – художників різної майстерності вистачає. Сувенірів на будь-який гаманець вистачає, бо Буковина має своїх художників, майстрів різьби по дереву та каменю, гончарів і та вишивальників.
Якби був олігархом, то придбав би собі дерев’яну гармату (за шість тисяч!) і вишиванку (тут є такі прикольні, коли візерунок роблять бісером). Був би собі козаком. Та придбав лише кілька "магнітиків" і все. Скоро "la commedia e finita", а справ ще багато, завдання не чекають. Далі буде…
А тим часом у Полтаві учасник проекту Юрій Дюг радить брати власний ноутбук, бо інтернет-клубів мало.

А тим часом у Чернігові учасник проекту Михайло Салітра знайшов багато вайфай зон.

А тим часом у Рівному Олександру Стародуб (Сушку) пригостили мациком, учасниця проекту знайшла "гральний тирнет" та сувеніри.
Редактор: denis
14-04-2011, 18:20
Коментарів 0 Переглядів 5 176

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.