RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Верховній Раді перед канікулами стартувала "засідайлівка" з чернівецьких перевиборів, а ситі місцеві самопомічівці селфилися на фоні голодного лідера, висловлюючи йому таким чином підтримку.

***

Перед канікулами Верховна Рада розпочала процедуру "імпічменту" братів своїх менших у Чернівцях, створивши робочу групу з розгляду звернення міського голови Олексія Каспрука щодо перевиборів одного з найбільш достойних складів Чернівецької міськради, якого будь-коли знала історія міста за понад 600 років.

Щоправда, за даними австрійських джерел, на час приходу сюди цісарської влади, саме десь у районі нинішньої ратуші (де була толока і багнюка, що свідчить про символічний і пророчий вибір габсбурзькими чиновниками місця під головну адміністративну споруду міста) вже щось подібне тоді засідало – посеред вулиці. Одне з них хрюкало і купалося у багнюці, інше гелготіло і хлюпалося у калюжах. З кого більше користі для міста, історія розсудить десь років через 200.

Робоча група з організації похорону Чернівецької міськради та селфі ситих на фоні голодного. Блог Мостіпаки


Але другі хоча би для когось були їжею, а перші аж раптом стануть добривом (тай то не гарантія). Так що кожен із них таки залишив свій слід. А наразі поки що одних із них взялися розпускати. Вірніше, починають засідати щодо розпуску. І тут же йдуть на канікули. Потім ще на одні канікули. Потім буде післяканікулярний період, де кожен буде ділитися, як, де і з ким провів канікули. А вже потім (десь перед різдвяними канікулами, щоби встигнути до великодніх) почнуть засідати, аби розпустити.

Але оскільки робоча група в Україні ще ніколи нікого нікуди і ніде не розпустила і взагалі нічого путнього не зробила (бо на те вона і робоча, щоби була якась робота, бо як тільки група щось зробить, то вже й роботи не буде і її саму розпустять, тому робити щось таки треба, бо почнеться серед робочих груп масове безробіття), то перевибори нам світять не скоро. Але будемо чекати. Бо кола по калюжі таки треба запустити, інакше там скоро навіть жаби квакати перестануть. Тим більше, що самі учасники процесу таки вже щось відчувають (а органи відчуттів у них ой які чутливі, не встигне ще щось навіть комусь приснитися, як вони вже відчувають і одразу ж видають характерні запахи і звуки).

***
Робоча група з організації похорону Чернівецької міськради та селфі ситих на фоні голодного. Блог Мостіпаки


Он "Самопоміч" у міськраді, яку вже разів зо 15 мали розпускати за те, що перетворилася у додаток до місцевих контейнерно-ресторанно-готельних корпорацій, ледь не усім складом поїхала робити селфі з голодуючим у столиці лідером фракції Березюком. Селфі вийшло знатне, як на віньєтку після випуску у дитсадку. Тепер усі сподівання на те, що голодний Березюк, після того, як добре поїсть, згадає, хто це біля нього селфився і, на знак глибокої вдячності, припинить спроби виперти із "Самопомочі" двох "козачків", одну "козачку" і зятя "відомого і поважного мецената".

А не допоможе селфі скорботних чернівецьких партійних писків біля виснаженого тіла лідера фракції, як тут ще одна заготовка на підхваті. Вже майже всі за те (ті, хто ще рік тому були категорично проти, організовували пікети, лили слину рікою на "захист Садгори і Чорнівки" і добилися розриву угоди між Чернівецькою мерією і мерією Львова про прийом 5000 тонн сміття), щоби прийняти зі Львова сміття на Чорнівський полігон. І що думаєте? Проголосують, як тільки "перетруть", щоби за це голосування їхніх "козачків", "козачку" і "зятя" не чіпали, а "Самопоміч" у міськраді остаточно здали в оренду Сафроновичу під його проект "рєшать дєла і косити бабло".

Запитаєте, чому минулого року вони голосували проти? Бо Бурбак збирався його контрабандою до Румунії вивезти, а вони кістьми під сміттєвози лягли. Не вірите? А є багато таких, що повірять – на них і розраховано. Досвід "розводити лохів" цією братією здобувався ж роками, а тут якась дрібнота Садовий і Березюк. Невже не "розведуть"? "Розведуть". Ще не таких "розводили". Бабів, що по 30 років у радянській торгівлі сметану з борошном змішували, на турецьких "пумах", дивандеках і жуйках "розводили", як дєвочєк на діскотєці. А тут якась "Самопоміч".

***

А який у Фейсбуці вони галас підняли з приводу того, що політолог Ігор Григорович Буркут написав, що перевибори – єдиний вихід із ситуації, коли дві політичні групи нездатні до конструктиву, а займаються руйнуванням залишків міського управління, нищенням одна одної та самопожиранням. Йой. Що тут почалося! І "не підігруйте клану Бурбака-Федорука", і "ми переможемо і усіх пірвемо", і "ми всі будемо знову у раді" (дехто навіть собі вже місця підгледів, де він наступного разу наліпку наліпить), і "тинди-ринди, торба грошей".

Ігор Григорович, який за своє життя ще й не таких бачив, які думали, що вони "пурці Всесвіту", а виявилися звичайним гумусом історії, і перечитав розумних книжок значно більше, ніж усі депутати разом узяті у свої матрацах наскладали доларів, відповів на цю слину аргументовано і толерантно. Після чого "братва" заткнулася.

В мене ж з цього приводу лише декілька питань виникло. Якщо такі "круті пурці", а не "поци у маминій кофті", і вже знаєте, хто і де сидітиме і як усіх пірвете, то:

а) чому так перевиборів боїтеся, що вже "зарядили", кого могли, аби їх блокувати?

б) Чому чимало тих, до кого ходили, аби з вами йшли "всіх пірвати", вас акуратно і ввічливо (поки що) послали?

в) Чому не йдете перемагати "клан Бурбака-Федорука", не здобуваєте більшість, не ставите свого мера (Вітальку, Бодю чи ще когось), не розставляєте "ефективних менеджерів" від дитсадочка до божественного департаменту земельки і архітектури і не робите враз усіх чернівчан щасливими, багатими, а місто – квітучим садом?

Та тому, що кишка затонка.

Тому, що пережеретеся всі ще на етапі підготовки до "перемоги".

Тому, що лайно метати, красти великим загальним, безликим і безвідповідальним табуном, пропихувати у місто старий, прогнилий металобрухт замість тролейбусів, аби на тому ще й поживитися, виглядати печерним стадом в очах міжнародних партнерів міста і зривати співпрацю із ними (аби лише Каспруку насолити) значно легше, простіше і головне безпечніше для власної дупи, ніж нести за щось чи за когось відповідальність, ухвалювати рішення і контролювати їх виконання.

Тому й придумали собі назву загальну "Депутати", за якою ховаєтеся всі і кожен окремо.

Бо герої не ховаються від правосуддя у молдовських кукурудзах, не зустрічають кулі ср...ми, не виписуються під час війни з дому, аби прописатися в безлюдній Чорнобильській зоні, не замовляють гидотні пасквілі на людей, яких під час війни призвали до армії, не хваляться у фейсбуках, що дали сто чи двісті гривень на добру справу, прогульбанивши перед тим в декілька десятків разів більшу суму.

Тому й потрібні перевибори, аби спочатку хоча би декого повернути на грішну землю. А потім ще декілька перевиборів, аби усіх інших повернути туди ж. І все це буде лише для вашого ж блага, для безпеки ваших же матрацних капіталів і для забезпечення змоги вашим дітям і внукам у вільній, демократичній державі розтринькати те, що вам вдалося вкрасти і виловити у нинішніх каламутних водах.

Якщо не хочете, щоби сталося те, що може статися.

Олександр МОСТІПАКА

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: O.Mostipaka
25-06-2017, 16:52
Коментарів 0 Переглядів 8 150

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги