RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецьке "прокляття" нависло над ЄБРР, ніби у нашій міськраді засідають клоновані Кім Чен Ини.



Доктор і депутат у відставці Веніамін Юдицький влаштував шоу на брифінгу мера Каспрука. Виступ мера він перебивав, перекрикував, розмахував у того перед носом руками, звинуватив його і депутатів міськради в лобіюванні "гнилих" інтересів, зокрема у сфері охорони здоров'я та ЖКГ, назвав депутатів від "Солідарності" "штопаними" (гм..,) і, врешті, запропонував їм усім харчуватися їжею, яку дають у наших лікарнях та пологових будинках. Цього вже, коли справа дійшла до їжі, навіть надто добрий мер не витримав і вигукнув: "Вєня, прєкраті!" А й справді, Веніаміне, ви ж лікар, давали клятву Гіппократа, а хочете депутатів – єдину нашу міську цінність – після Резиденції митрополитів, виморити. Годувати їх тим – це вже садизм якийсь. Хай їдять у своїх генделиках. То нічим не краще, зате добре приправлено, притрушено більш свіжими мікробами, присмачено та ще й у 300 разів дорожче. А користі… З лікарняного меню точно більше – у ньому хоч перцю зайвого немає – не так шкодить шлунку. Втім, Веніамін Веніамінович нічого не робить "просто так", а міф про його неадекватність є значно перебільшеним. Тому кожен грає свою роль у цьому загальноміському політичному театрі абсурду. Навіть ті, хто думає, що вони – режисери і сценаристи. Тож чекаємо Веніаміна Веніаміновича на наступних брифінгах і сесіях. Як театр починається з вішалки, так і у мерії все починатиметься з Веніаміна.

***

Чернівецька міськрада вдруге провалила голосування на підтримку програми оновлення міського електротранспорту Чернівців за кредитні кошти у сумі 8 мільйонів євро від Європейського банку реконструкції та розвитку. Думаю, цю вселенську ганьбу "малий Париж", чи то "Відень" (добре, що не Лондон – із наголосом на другий склад) якось переживе (як і цей склад міськради). Але дивно все ж, що біля румунського кордону, під самим боком у "молодшого ЄС", відбуваються якійсь неадекватні, сюрреалістичні речі. Ніби то Кім Чен Ини засіли у міськраді, а їхній вождь – не "європейський" бізнесмен Василь Сафронович, що спонсорував прапорці для Євро майдану, а покійний Фідель Кастро. Втім, така ж історія ще місяць тому була "десь там" – у Кременчуку. Там слуги народу теж не хотіли кредиту ЄБРР. Але там діяв чисто "шкурний інтерес" - тамтешні депутати возять тамтешніх пасажирів своїми бусиками, от і повстали проти "імперіалістичних тролейбусів". Та все ж опам’яталися… То ж Схід… Там усе просто… Видно хтось їх зібрав і сказав: "Пацани, не буде тролейбусів, то не буде і ваших бусиків"… От і різко пом’якшали і проект підтримали. У Чернівцях же все більш демократично, хитро, хитрозадо і хитропідло… Аби не виглядати примітивно "шкурними" і просто заздрісними, тут вирішили домішати традиційний український жупел – боротьбу з корупцією. Тож депутати Олевич і Чесанов (останній точно сам то придумав і сам писав – дві коронки даю) заявили, що "люди, які стоять за Каспруком, завдяки кредиту на нові тролейбуси отримають сотні тисяч євро винагороди, виділяючи сотні тисяч євро на консультантів". Їм "підспівав" підростаючий міський політичний талант Гончарюк. Той додумався до того, що через ЄБРР "Народний фронт" збиратиме гроші на вибори (цікаво, що вчать на кафедрі політології ЧНУ, яку закінчив Іван, про ЄБРР, СБ і МВФ – те що вчили про НАТО у 1979 році? Так само цікаво, хто саме вчить… Привіт вам. професори… на вулиці 2017 рік). Щоправда, пост Івана у соцмережі про це якось дуже швидко зник – ох, хоробрі депутатські серця (але кому треба, той, думаю. встиг скопіювати, бо то - шедевр). Мер назвав усе це "пустопорожньою брехнею" і пригрозив судитися. Та, думаю, з цього нічого не вийде. Судитися – собі дорожче. Суд визнає, що маячня не є осудною, а є "оціночним судженням". І що тоді? Пропали час і сили Шиби та його орлів і орлиць. Тролейбусів ж, як не було, так і не буде. Бо їм (депутатам) то нафіг не треба. А ЄБРР хай ці їхні заяви собі збирає – для збірника анекдотів (про тих, із ким доводиться працювати), що поширюватиметься його офісами - від Португалії до Кореї (Південної). Все ж якась слава Чернівцям. Не Целан, не Ауслендер і не Кізлер… А Олевич, Чесанов і Гончарюк… Відчуваєте, як часи змінюються у європейському місті? Нові часи – нові герої.

***

Акурат перед Новим роком ці кляті єбеерерівські тролейбуси боком вилізли і голові ОДА Олександру Фищуку, який тихо собі їздив селами і відкривав дитсадки з амбулаторіями та водив із щасливими дітками та милими сільськими панянками хороводи. Та з тих злощасних тролейбусів почалися голосні (але безперспективні) крики про розпуск міськради. Тож пан голова заявив, що готовий підписати подання до Верховної Ради щодо розпуску Чернівецької міської ради, а перед тим перевірити делеговані повноваження депутатів міськради. Цікаво, чи полисіла після цього частина голови начальника юридичного відділу ОДА, чи посивіла? До весни відомо не буде, бо заважатиме шапка. А от, що начальнику зіпсували свята – факт. Уявіть собі – шампанське, олів’є, фарширована риба, мандарини, запечена гуска… А тут така фігня… І писати нема що про ті делеговані повноваження тих дивних міських депутатів. А писати щось треба, бо ж пан голова сказали… І де ж тоді взяти таку кривохитру ручку, або щось таки таке, як пан голова хоче, написала? Тут жодна гуска в горлянку не полізе – ні сама, ні з гусаком, ні з шампанським.

***

Втім, страхи перед розпуском міськради в окремих слабкодухих і схильних до віри у світові масонські змови та "демонізм Бурбака-Федорука" місцевих діячів таки виникли. Інакше як пояснити появу саме перед Новим роком у місцевій "Газеті від (не святого) Петра" дивного ніби то "опитування громадської думки" лохів-чернівчан якимись "мольфарами, ворожками і прихильниками релігії вуду", щодо електоральних вподобань жителів міста над Прутом? Так от, як свідчить цей шедевр "репрезентативної вибірки для промивання мізків тих, хто ще вірить друкованому слову", якби вибори до отієї (вже нібито кимсь напіврозпущеної) міськради відбулися вже прямо зараз – на Різдвяному містечку на Соборці, то одноосібним лідером би була партія "Рошен" (ой. вибачте БПП). Другим би (я би дав у морду за таку наругу. Це що ж, пацики, за "опускання" таке?) похнюплено пленталося "Рідне місто", а позаду трійки брела би, як коні через брід на старому Дністрі, Мунтянова "Батьківщина". Іншим "від Петра" (чи його мольфарів) світить не більше чотирьох мандатів кожному, в тому числі й Бурбаку з Федоруком разом з усім їх "Добробутом", автовокзалом, "Інвест-Альянсом" та заводом для намотування німецьких дротиків. Отак то… У рейтингах мерів мольфари теж "намольфарили" , а вуду "навудили". Тут Продан однозначно і безнадійно програє Каспруку (Василю Сафроновичу, не вір, ти ж знаєш Петра і його мольфарів). А от Василь Максимюк (БПП) – гідний конкурент Каспрука – програв би тому (якби це було зараз – у Різдвяному містечку, на гірці для сноутюбів) лише 8 відсотків. А в перспективі, думаю, десь до літа, бо Петро обіцяє далі ліпити свої "рейтинги від ворожок і мольфарів", у якійсь із наступних публікацій Максимюк обійде Каспрука на повороті (якщо вибори відбудуться вже не на Різдвяному містечку, а. скажімо, на міському пляжі (лиш не стріляйте і не паліть генделики, вас прошу). Отакі то рейтинги. Хочете вірте, а хочете ні, але було то у тридесятому царстві і нічого спільного з реальністю не мало. А якщо ще додати, що авторам цих рейтингів та їх замовникам у середньому 45-55 років, то взагалі шапку з голови знесе. Це ж де та пісочниця, де сидять ці люди і як вона виглядає? Велика зала із портретами бургомістрів? А де у розкладах Віталій Михайлович, доброї душі людина (хоч то і не професія)? Та без нього "Рідне місто" вже не те що не рідне, а якесь сирітсько-бідне спорожніле село, що "неначе погоріло". А "зірка Саакашвілі" Володимир Богданович, що сходить над Чернівцями, ніби богиня вранішньої зорі Аврора (а може крейсер, хто зна)? Ой, Міхо, Міхо, скільки ще на твій антикорупційний хребет всядеться всякого українського люду ближче до виборів. Так що, Петре, до містифікацій агентів російської контррозвідки, які сфальсифікували "Протоколи сіонських мудреців" тобі ще дуже далеко. Вік пиши, вік учися, як то кажуть. Лялька вуду тобі на допомогу.

***

І трохи про реалії життя. Тобто, про наше життя, нашу дурість і нашу смерть, якими вони є.

В ніч з 27 на 28 грудня (ще навіть не на Новий рік) патрульні поліцейські Чернівців виявили вісьмох осіб, які керували автомобілями у стані сп'яніння.
"За ніч знову 8 (!!!) нетверезих водіїв((... в будні, не свято... Що може змінити свідомість людини? Що може змусити,в першу чергу, цінувати своє життя та здоров'я людини, і, що найважливіше, людей поруч? Питання, певно, риторичні", - написав про то начальник патрульних Олег Йосипів.

Та нічого її не змінить. Горбатого за кермом виправить лише його власна домовина. а навіть не домовина того нещасного бідолахи, якого ця скотиняка (не в образу сільськогосподарській худобі) зіб’є п’яною за кермом. Цинічно? Але такі ми якійсь. Брехливе і підле політичне лайно – у владі. Дурне і п’яне лайно – за кермом. Ті, хто себе до цих категорій не відносить, не ображайтеся.. .

Олександр Мостіпака

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: O.Mostipaka
6-01-2017, 20:33
Коментарів 0 Переглядів 6 194

Теги -
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.