RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Піп - на заводі, начальники – в опозиції, а Білик знову зник

Цього тижня, як то і буває напередодні початку великих свят, відбувалися здебільшого містичні події та неймовірні перевтілення.

***

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, який приїхав до Чернівців подивитися на здобутки своїх депутатів у місцевих радах, заздалегідь попередив заступника голови облради Віталія Мельничука про підступні наміри Порошенка-Гройсмана. Мовляв, "Віталік" (так вождь ніжно називав свого партійного товариша) стережися, бо влада готує проти вас провокації. "Провокації" – це перекладання на місцеву владу відповідальності за закриття соціальних об’єктів – шкіл, лікарень, амбулаторій. Тобто, виходить, якщо "Віталік" отримує зарплату на посаді заступника голови облради, то він - влада. Якщо ж на малокомплектну сільську школу нема грошей і її треба закривати, то тоді "Віталік" - опозиція до Порошенка-Гройсмана, а винні в усьому вони? Якщо ж дивитися ще далі по партійній лінії, то у нас все керівництво облради - в опозиції. І бютівець Мунтян - ще той опозиціонер, і радикалка (слово таке… ) Маковецька, і свободівець Мельничук. А в опозиції до них – Бурбак, який вважає їх усіх "ширкою" (коаліція така, коли усі "гоп до купи" заради лише їм відомої мети). При цьому ніхто ще не відмовився ні від зарплати, ні від службового кабінету та автомобіля і не склав, як опозиціонер, повноваження на знак протесту проти режиму Порошенка-Гройсмана. І що ж Порошенку-Гройсману робити з такою страшно опозиційною Чернівецькою облрадою та їй подібними? Думаю, справжні вінницькі торгаші знайдуть вихід, як сперти на "опозиціонерів" усі провали соціально-економічної політики - ще не таких "розводили". Так що тут Тягнибок правий – "провокації" будуть. А от відповідальності за ситуацію не буде – ні від Порошенка-Гройсмана, ні від Мунтяна-Маковецької-Мельничука. Вірять вони, що все само розсмокчеться.

Та все ж у декотрих людей, які ще часом блукають коридорами державних установ у пошуках щастя і справедливості, може виникнути запитання "А хто ж у нас тоді зараз влада?". Даю підказку. В ОДА – Фищук зі Стецевичем. У міськраді – Каспрук із Карімовою та два депутати – Кавуля і Романчишин. Оцих шестеро за усе і відповідають – "Ату їх!". Інші - "в опозиції" і вже готуються змінити тих,що "при владі". А потім буде навпаки. Ви щось зрозуміли? От і я ні. Тупий, видати, сарака, як кажуть на Буковині.

***

Цього тижня знову зник депутат Білик. Не вперше вже йому зникати, але цього разу Ростислав Романович зник із бази розшуку поліції як підозрюваний у підкупі бідних і нещасних студентів юридичного факультету ЧНУ на місцевих виборах 2015 року. Чому зник, невідомо. Куди зник, теж невідомо. Хоча на позачерговій сесії міськради цього тижня особа, схожа на Білика, сиділа у сесійній залі і навіть голосувала. Народ захвилювався, що ж це за біда така – отут сидить людина, а там вона зникла. Найбільш обізнані почали перечитувати "Собаче серце", шукаючи відповіді у класиці. Та світло на те, куди і чому зник із поліцейської бази Білик, пролив всезнаючий нардеп Максим Бурбак. Виявляється, Білик зник, аби "ліпити із себе жертву політичних переслідувань", а насправді є звичайним зловмисником, що купляв неімущих студентів-юристів, яким не вистачало на пиво з горішками. Усю цю правду-матінку нардеп виклав заступнику генпрокурора Луценка, справедливо нарікаючи, що прокуратура і поліція відмахуються від цієї справи, як корова хвостом від нав’язливої мухи, намагаючись перекинути її одна одній. Десь у чомусь, нардеп, мабуть, правий. Та уявіть собі реалії поліцейського і прокурорського відомств. Онищенко втік. Клюєв утік. Суддя Чаус (той, що у слоїках тримав долари) утік. Ще десятки їм подібних втекли, народ вимагає боротьби з корупціонерами і казнокрадами, а тут якийсь Білик. Це все одно, що з притулку для тварин втекла зграя голодних вовкодавів і розгулює містом, а ви ловите Моську, яка тричі гавкнула на тролейбусній зупинці, порушивши громадський спокій. Приблизно щось таке і думають поліцейські та прокурори. Мовляв, куди той Білик подінеться? Гроші ж на лікування болячок в Ізраїлі все одно закінчилися…

***

У вівторок прем’єр Володимир Гройсман у Чернівцях відкрив на "Гравітоні" завод зі збирання дротиків для "Фольксвагенів". Відкрив завод, який не визнають депутати Чернівецької міськради. Тобто, завод ніби вже є, дротики крутять, 100 людей працюють, німці гроші вклали, а депутати в це не вірять. Кажуть, що то комерційне приміщення, а не промислове, то ж дротики мають там не збирати, а продавати – як у "Копійочці". Видно, саме тому на відкриття заводу привезли разом із главою уряду священика (кажуть, що сам Гройсман і привіз). Справжнього – у рясі та усіх "обладунках". Аби своєю присутністю підтвердив, що ті німецькі дротики мають божественно-інвестиційне походження і даремно депутати цьому не вірять. Не знаю, як до появи такого персонажу поставилися німецькі інвестори – може подумали, що то якийсь елемент місцевого карнавалу, але на депутатів це мало би вплинути позитивно. Тим більше, що багато хто із них їздить на Афон, а бідніші лазять на колінах на Аннину гору. Так що благословен будь, завод німецьких дротиків. Амінь.

***

Дивний політичний маніфест оприлюднила днями одна із місцевих газет (видно, дуже їсти хочеться, а виборів все не видно). Називається він "Як ідіоти керують нашою країною". Підпис "Олег Ляшко, лідер Радикальної партії". Чи то критика когось, чи то сповідь самого автора, зрозуміти не вдалося. Та все ж декотрі постулати цього маразму викликали неабиякий подив. Так, Ляшко закликає не пускати в Україну сирійських мігрантів, які всі є терористами і ґвалтівниками, і яких нібито погодилася прийняти наша влада в обмін на безвізовий режим із ЄС. Також закликає запровадити візи для країн ЄС, якщо вони до Нового року (!!!) не дадуть нам безвіз. Якщо щодо мігрантів ще виникають сумніви щодо їх потрібності на нашій території (як, до речі, і в мігрантів, думаю, є значно більші сумніви, чи варто на такій території зупинятися), то друге – це взагалі. Уявіть, що ми запровадили візи для європейців, до чого не додумався навіть неадекват Янукович… Та сюди і без віз черг на кордоні і в аеропорту "Бориспіль" не видно. То що ж тоді європейцям із нами робити? Хіба по периметру наших західних кордонів розвісити таблички на колючці "Обережно! Тут живуть ляшки – 42 мільйони". Щоправда, думаю, ми у боргу не залишимося і розвісимо на наших східних кордонах та по периметру зони АТО інші таблички "Стережіться! Тут живуть ще гірші за ляшків".

***

На місцеву чернівецьку "Самопоміч" впало якесь прокляття – чи то жовтого диявола, чи то чорної вдови. Не встиг відгриміти грім після приїзду лідера фракції Березюка, який пообіцяв розібратися, хто тут "кріпаки олігархів" та провести із ними сеанс політичної психотерапії, як це виявилося лише легким переляком, порівняно з тим, що сталося далі. Спроба групи "кріпаків і кріпачок" поїхати до столиці і "порішати" проблему у чернівецькому стилі "що бажаєте, панове, вам кешем чи на карточку", як не дивно, результату не дала. Поки що. Навпаки, кріпакам-ходокам рекомендували валити додому, там покаятися і написати усім заяви про складання депутатських повноважень. Тому й виглядали ходоки на брифінгу, який зібрали, якось непереконливо. Як кіт, який випадково впав у радянську пральну машину "Ока" і не встиг висохнути та зробити зачіску. Втім, оскільки писати заяви лише "рекомендували", то ніхто поспішати, звісно ж, не буде. Так воно і далі буде розкладатися. Заражаючи і так добряче заражений політичною корупцією простір у міськраді. "Рекомендації" завжди мають такий ефект, бо не вирішують жодну із проблем. Це якби хірург, діагностувавши у вас апендицит, рекомендував вам самим собі вирізати апендикс. Що би ви зробили? Випили би знеболювальне, поклали собі на живіт примочку та припарку і… померли від перитоніту. Так і тут… Ех, "Самопоміч", "Самопоміч". Була у Чернівцях.

Олександр Мостіпака

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: O.Mostipaka
17-12-2016, 21:05
Коментарів 0 Переглядів 7 060

Теги -
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.