RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Скромний випускник обійдеться від 800 до 1000 гривеньВипускні вечори в області і місті, згідно з рішенням чиновників від освіти, відбудуться 24 червня. Однак про випускні сукні та зачіски варто подбати вже, бо у салонах моди і краси черги розписують заздалегідь. А ресторани, де місце коштує від 50 до 100 гривень, варто було замовляти ще півроку тому.
– Дівчатка приходять до центру моди і переважно не знають, яку ж випускну сукню вони хочуть, – розповідає модельєр центру моди "Ельф" Наталя СКОРОПАДИК. – Починаю роботу з того, що запитую у випускниць про їхні вподобання, особливості одягу, який дівчата носять у повсякденному житті. Бо зробити з дівчинки ляльку Барбі легко, але при цьому вона не почуватиме себе комфортно, а це все ж таки її перший бал. Те, що пропонується батьками, бабусею чи іншими родичами одразу відкидається на другий план, хочеться, щоби випускниця відчувала себе королевою балу. Тому, гадаю, цього дня їй дозволено втілювати у своєму одязі найнесподіваніші ідеї.
Якось прийшла до мене дівчинка замовити собі випускну сукню. Чесно кажучи, її бачення випускної сукні мене тоді здивувало. Вона обрала собі тканину камуфляжного забарвлення, а сама сукня вирізнялася навісними кишенями, офіцерським поясом. Як вона мені тоді пояснила, її захопленням є походи, вогнища з гітарою. Саме в такому одязі, до якого вона звикла, дівчинка відчувала себе комфортно. Сукня й справді вийшла особливою, а випускниця виглядала в ній щасливою.
Деякі випускниці приходять і вже чітко знають, чого хочуть. Не можуть лише пояснити. Потрібно все згрупувати у красивий образ. А мені важливо зрозуміти та відчути клієнта.
У моді – короткі сукні з перепадами
і хвостами
– Який крій сукні та відтінки тканини модні нинішнього сезону?
– Досі в моді атлас. Що ж до відтінків, вони повинні бути насамперед не такими, що набули значного поширення. Будь-які кольори гарні, потрібно лише підібрати гарні відтінки. Якщо це блакитний чи рожевий, то нехай він буде таким, щоб ви виділялися з натовпу. Якщо це зелений, то він може йти від трав’яного відтінку, який зараз дуже модний, аж до бірюзового та канарейкового. Не рекомендую шити чорну сукню, оскільки людина в такій сукні одразу зникає у натовпі, порівняно з іншими яскравими, квітучими відтінками в одязі. На випускний краще підбирати гарні яскраві кольори. Модні тканини: натуральний шовк, шифон, трикотаж.
У моді – короткі вечірні сукні з відвертими вирізами.
– Гадаю, цього року випускниці будуть дуже стильні, відкриті та відверті, – продовжує пані Наталя. – Усі, звичайно, хочуть бути "сексі", це зрозуміло. Отож у моді – різні вставки із сітки, глибокі декольте, оголені животи. Модно, щоби з-під сукні виглядала якась сітка, щоби був рваний, цікавий низ. Вирізи, рюші, напівопущені бретельки – це все ще досить актуально.
Не модне вже каміння. А ось вишивка – досі актуальна. На сукні можуть бути якісь плетення, вставки в’язаної вручну сітки, декоративні шнурівки, каміння, на кшталт слюди, але не блискучі, різнокольорові, які були в моді раніше. Модними є пряжки, обробка поясів бісером. Власне, все те, що модне у повсякденному житті, переноситься і на вечірній одяг.
Раніше модними були бальні сукні розширені донизу, але це минуло. Зараз більше шиють короткі сукні, або ж короткі сукні з перепадами та хвостами. Модні також довжина до коліна в стилі 50-х років і тенденції післявоєнної сукні, з дрібними рюшами, маленькими ліхтариками, дрібними деталями, шнурочками. Сукня з натурального шовку – це дуже прогресивно. Актуальна плісировка, з добре приталеним корсетом. Головне – індивідуальність.
– Скільки часу йде на пошиття сукні, та яка середня
вартість випускного вбрання?
– Термін виготовлення сукні 7-10 днів, пришвидшити виготовлення наряду до тижня – плюс 30% за терміновість. Бувають такі індивідууми, котрі хочуть сукню й за три дні, це плюс 50%. Вартість вечірньої сукні коливається в межах від 320 до 500 гривень, залежно від того, що в неї вкладено (обробка, вишивка,
вартість тканини тощо). В середньому сукня коштує десь 450-600 гривень.
Цікаво, що ціна випускної сукні для більшості клієнтів не має жодного значення. Більше того, грошей на випускників батьки зовсім не шкодують. Часто навіть просять шити дорожчу сукню, замовляють більше вишивки, дорогі тканини, аби їхнє чадо виглядало цього дня неперевершеним.
Якщо до цього додати вартість взуття та інших елементів одягу, вийде чималенька сума.
Зачіски не повинні виглядати,
як на ляльках
У салонах краси вже кілька місяців триває запис на зачіски до випускного балу. Аби не робити зачіску самотужки, слід терміново записатися на чергу. Бо, зі слів перукарів, за тиждень-два вільних місць у списках клієнтів уже не залишиться.
Аби дізнатися більше про модні тенденції вечірніх зачісок цього сезону, ми звернулися до майстра салону краси "5 елемент" Олексія ВОРОБЙОВА.
– Я не хочу, щоби на випускному мої клієнти виглядали, як ляльки. Все повинно виглядати натуральним, зі смаком, – каже він. – Гадаю, слід нарешті залишити 90-ті роки позаду й не робити на голові нічого пишного. Зачіска повинна складатися з двох-трьох елементів. Її потрібно підбирати разом із майстром, відштовхуючись від вашого вечірнього одягу. Раджу не робити дифузор – це вже не актуально, і не підбирати довге гарне волосся. Краще розпустити його і зробити легку хвилю. Тоді ви будете виглядати неперевершено. Щодо вартості послуг у нашому салоні, випускна зачіска для хлопців обійдеться від 25 гривень (до вартості входить стрижка та укладання волосся). Дівчатам доведеться заплатити дорожче, випускна зачіска коштуватиме від 50 до 150 гривень.
До свого випускного ви можете також наростити волосся – коштує така послуга від 100 до 300 доларів, залежно від довжини волосся. Вся процедура займає близько півтори години.
Вільних місць у ресторанах майже немає
Вільних місць у модних ресторанах міста та області, як виявилося, на 24 червня вже майже немає. Зателефонувавши у кілька ресторанів, ми дізналися, що, аби відсвяткувати випускний, слід подавати замовлення заздалегідь. За місяць до свята шукати собі місце для святкування вже пізно. Як виявилося, не кожен ресторан погоджується влаштовувати у своєму приміщенні подібні банкети. До прикладу, у ресторані "Маестро" замовлень на випускні вечори зараз не приймають. Та й одразу ж після святкового столу зустріти вранішнє сонце вдасться не кожному – чимало ресторанів працюють лише до півночі.
Редактор: admin
25-05-2006, 15:25
Коментарів 0 Переглядів 9 316

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!