RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Жарти найкраще вигадувати вранці у ваннійВперше в історії чернівецька команда КВН "шЫворот на… вЫворот" потрапила до вищої української телевізійної ліги АміК. Учасник команди Костянтин Рожкулець, який вдало копіює голоси політиків Віктора Януковича, Володимира Жириновського, актора Андрія Паніна, розповідає про життя своєї команди та те, як і коли вигадуються жарти.
"Для пародіювання Януковича яєць не п’ю"
– Ти відомий уболівальникам як пародист таких осіб, як Янукович, Жириновський, Панін та інших постатей. Важко входити у роль?
– Залежить від обраного образу. Найбільше подобається пародіювати Януковича. Мені кажуть, що я на нього чимось схожий. Напевно, зовні. Януковича ми пародіюємо уже два роки. Цей образ для мене вигадала команда. Коли номер з Януковичем вперше "вистрелив", надалі у кожній візитці був присутній монолог від Віктора Федоровича. "Мій Янукович" на сцені – це яскрава постать, яка веселить публіку політичними жартами. Ми пишемо ці жарти на основі фраз, сказаних ним, на основі подій, про які ми дізнаємося з телеекранів. Ось сказав, наприклад, "Анна Ахметова" чи об’єднався з Морозом. Звісно, такі казуси і події не можна не помічати.
– Чи важко підлаштувати голос під Януковича?
– На репетиціях я часто повторюю уголос фрази, сказані прем’єром. Не знаю, як мені це вдається, але намагаюся вимовляти слова так, як він. Яєць чи інших продуктів для покращення голосу не вживаю. Кажуть, і так непогано виходить.
– Чи легко політичним жартам потрапити на сцену?
– Наші жарти потрапляють на редагування до Андрія Чивуріна та Валентина Іванова у вищій телевізійній лізі в Києві, а вже потім йдуть в ефір. Є певні обмеження, що можна, а що не можна показувати на сцені чи в ефірі. На ефірі – рамки ще вужчі. Не можна показувати грубі жарти, які можуть образити людину або зіпсувати її репутацію. Повинна бути інформаційна база та факти. Тоді про це можна пожартувати. Буває, що сам Масляков може вирізати жарт. Він це робить без пояснень.
– Де ваші жарти мали найбільший успіх?
– Жириновського ми показували в Сочі. Взимку потрапили на фестиваль команд у Сочі "КіВіН-2006", де виступали майже 500 команд СНГ. Ми пройшли до другого туру, після якого потрапили на гала-концерт (близько тридцяти команд, наша була однією з трьох команд з України). Ми показали Жириновського так: після того, як він побував на фестивалі КВНу, він звернувся до Петросяна з текстом, відомим нам усім із відеоролика (Володимир Жириновський звертається до Джорджа Буша, називаючи його ковбоєм, – ред.). "Петросян, ти ковбой….", ну і далі відповідний текст. Паніна ми показували у Москві, коли брали участь у зйомках російського телепроекту "Вне игры". Панін у нас потрапив у гості до Тіни Канделакі на програму "Деталі". Я пародіював його манеру розмови. А Ірина (єдина дівчина в команді) пародіювала Тіну.
– Чи не ображаються відомі особистості на ваші пародії?
– Не знаю, можливо, й ображаються. Дзвінків від них не було. Але ж ми їх зі сцени не ображаємо, а просто жартуємо. Якщо хтось не має почуття гумору – це його проблеми.
– Перед тим, як вийти на сцену, якось готуєшся?
– Морально завжди себе налаштовую. Намагаюся запам’ятати текст. "Жиріка" ми показували у тринадцяти містах. І в кожному місті дещо змінювали текст, підлаштовували його для глядачів – вписували інші імена, назви районів, певних подій. На жаргоні кавеенників це звучить так – прописуємо під "внутряк". У нашій команді навіть є така людина, яку ми називаємо "внутряк". Він для нас дуже смішний. Будь-яка його фраза доводить нас до сліз.
Через жарт одній пані телефонувало
пів-України
– Ви нещодавно повернулися із півфінальної гри вищої української телевізійної ліги АМіК. Розкажи про закулісне життя кавеенників вищої ліги.
– Переважно усі ходять і повторюють свої слова перед виступом. Дехто молиться, як ми, наприклад, дехто повторює скоромовки, щоби налаштувати вимову, дехто труситься перед виступом (нашим власним командним жаргоном – "фоткає"). Ми самі перед будь-якою грою хвилюємося – незалежно від того, де виступаємо. У Чернівцях ми зіграли тридцять ігор і перед кожною молилися. Кожна гра для нас важлива. Нижче другого місця ми давно не опускалися. Буває, коли через п’ятнадцять хвилин виступ, а реквізит забули у гримерці – біжиш за ним стрімголов. Але кавеенники – дуже чесний народ, і ніколи такого не було, щоби речі зникали з-за куліс.
– Чи крадуть кавеенники один в одного жарти?
– Матеріали команди захищаються авторськими правами на сайті АМІКу. Трапляється таке, що різні команди одночасно вигадують подібні жарти, тоді складається враження, що хтось у когось вкрав жарт. Якщо стається певна новина, багато кавеенників намагаються пожартувати "по актуалці". Тому й виходить, що жарти "прописуються".
На нижчому рівні КВНу крадуть, але у вищій лізі собі цього дозволити не можна. Адже це псує імідж команди, одразу видно професійний рівень гравців.
– Чи сняться ідеї та жарти вночі?
– Як каже наш капітан Денис Бродягін, найкраще жарти вигадувати вранці у ванній. Але переважно жарти пишемо на репетиціях. Хтось запропонував ідею, а інші "розкручують" і "добивають". Для натхнення ми не вживаємо жодних спиртних напоїв. Натхнення приходить тоді, коли за місяць гра, і ти розумієш, що треба. Голова "варить" щонайбільше три години, тоді можна вигадати щось смішне. Потім починається "тупняк". Наступного дня те, з чого ми сміялися вчора, може здаватися не зовсім вдалим ("лайтовим", по нашому). А є "бомби" – те, що подобається залу.
– Казуси були?
– Минулого року ми потрапили до вищої ліги в Київ. Це була наша перша гра у "вишці". Там ми показували номер "Канал чесних новин". У студії сиділи Данило Яневський і Микола Вересень. На прямому зв’язку телефоном з Майдану була наш кореспондент. У цей час піднімалася табличка із зображенням дівчини у нижній білизні. Біля неї була намальована телефонна трубка і номер телефону реальної пані. Після ефіру до неї дзвонили та писали відверті SMS чоловіки та хлопці-підлітки з усієї України. Вона навіть хотіла змінити номер телефону. 
Редактор: admin
3-11-2006, 14:56
Коментарів 0 Переглядів 2 084

Теги -
Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!