RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Другий тиждень Чернівці та область оповиті туманом. Це підвищує ризик транспортних пригод. А майже всі рейси автобусів затримуються на годину-півгодини. Крім того, така погода сприяє застудним захворюванням.
– Найчастіше із запізненням прибувають транзитні маршрути. Якщо автобус, який прямує маршрутом "Косів – Бориспіль", прибуває із запізненням до Чернівців, відповідно, з нашого місцевого автовокзалу відправка буде не за розкладом, – розповів "МБ" Павло АНТОНЮК, начальник центрального автовокзалу Чернівців.
Туман значно ускладнює умови праці водіїв.
Їм зараз, як ніколи, треба бути максимально обережними під час перевезень пасажирів.
– За таких погодніх умов наші водії працюють за звичайним робочим процесом. Дорожньо-транспортних пригод, на щастя, у нас не було. Працівники контролюють безпеку руху, – повідомив Віктор ХАРАБАРА, генеральний директор автопідприємства ВАТ "Денисівна".
Наскільки безпечно почувають себе на дорогах автоперевізники, розповідають вони самі.
Микола, водій маршруту
"Чернівці – Кельменці": "На щастя, у мене ДТП під час туману не було. Повільніше доводиться їхати містом. На трасах поза Чернівцями везу пасажирів з такою ж швидкістю, як і за звичайної погоди".
Михайло, водій маршруту "Чернівці – Вижниця": "Через туман я повинен бути обережнішим. Адже Вижницький район – гірська місцевість. Тут туман стає набагато густішим. Водії знають про це і працюють у режимі "очі на капоті". Гадаю, уважнішими повинні бути водії легкових автомобілів. Сучасні іномарки з потужними двигунами дозволяють набирати велику швидкість".
Ще складніша ситуація
з авіаперельотами.
– Коли туман максимально густий, рейси тимчасово відміняються. Найнебезпечнішими за таких погодніх умов є відльоти вранці та ввечері. Після другої години дня температура знижується, і туман дещо розсіюється. Однак густота туману все одно може залишитися небезпечною для авіаперельотів. За ці два тижні, коли через туман видимість погана, здійснювалися чартерні рейси з Івано-Франківська до нас, у Чернівці. Коли погодні умови покращаться, поновляться рейсові відльоти до Києва, – пояснив "МБ" ситуацію Петро Зебачинський, головний інженер міжнародного аеропорту "Чернівці".
– Кількість дорожньо-транспортних пригод за останні два "туманні" тижні загалом в Україні збільшилася, однак в нашій області зростання не відбулося, – розповів старший інспектор ВДАІ області Іван Добровольський. – Однак для водіїв та пішоходів такі погодні умови дуже небезпечні. Туман стоїть цілодобово, і видимість на дорозі обмежена. Тому водіям слід бути особливо уважними, уникати перевищення швидкості, виїзду на смугу зустрічного руху. Доки утримується така погода, водіям варто взагалі утримуватися від виїзду на автошляхи без нагальної потреби.
Негативно впливає погана погода і на самопочуття людей. Наталя Холоденко, терапевт, каже: "Висока вологість погано впливає на самопочуття, організм до цього не звик. Зростає кількість застудних захворювань, які можуть загостритися, погіршується дихання, підвищується тиск. Наприклад, за ці дні у нас збільшилася кількість пацієнтів із застудою, які скаржаться на нежить, кашель, головний біль. До речі, така волога погода призводить й до того, що у молодих людей підвищується внутрішньочерепний тиск.
Я би радила у цей період особливо турбуватися про зміцнення імунітету. Наприклад, можна двічі на день вживати препарат "Імунатон", раз на день – вітамін С фірми "Стірол" (драже 500 мг). Також корисно збільшити у своєму раціоні кількість фруктів, зокрема мандаринів, грейпфрутів та яблук".
У Чернівецькому обласному гідрометеоцентрі повідомили, що густі тумани погіршили видимість до 100-300 метрів і ускладнюватимуть погоду до кінця тижня. 
Редактор: admin
7-12-2006, 13:00
Коментарів 0 Переглядів 2 009

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.