RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Канарки давно здобули статус "домашніх улюбленців" людей. Вони відрізняються за своїм забарвленням, розмірами і навіть ступенем таланту. Найчастіше ці екзотичні пташки бувають сірого, білого, жовтого, зеленого та коричневого кольорів. Є гладенькі і чубаті. З дрібненькими лапками та крильцями, вони часто нагадують наших горобців. Вражає також спритність та непосидючість канарок.
Співають лише самці, самиці – цвірінькають
Щоби дізнатися детальніше про особливості цих декоративних пташок, ми звернулися до Тетяни Гуменюк, власниці магазину "Природа":
– Покупці канарок повинні знати, що співають лише самці. Вони починають "розспівуватися" вдосвіта. Полюбляють зустрічати сонце музичними привітаннями! Деякі люди, щоби втихомирити ранніх пташок, накривають їхні клітки полотном. Це заспокоює їх, бо створюється "ефект ночі", протягом якої вони відпочивають. Музична програма канарок триває аж до вечора – вони замовкають тільки-но сонце сідає за обрій.
Самиця зовні мало відрізняється від самця, та не співає, а лише цвірінькає, тому її здебільшого купують лише для розведення пташок.
Від співочих здібностей самців залежить і їхня вартість. Звичайні канарки-самці коштують від 100 до 250 гривень. Талановиті канарки, що займають призові місця на співочих конкурсах, – дорожчі. Їх ціна може становити і сто доларів, і навіть тисячу.
Учня з учителем ізолюють на час навчання
Як і людям, канаркам треба повчитися, перш ніж вони стають видатними співаками.
– До молодого самця у клітку впускають "вчителя" – пташку, що вже вміє співати, – розповіла Тетяна Гуменюк.– Він "вчить" свого учня, як витягувати всі ноти, не фальшивити. Молодий самець копіює старшого і переймає його майстерність. Важливо, щоби під час такого навчання цю пару ізолювали від інших птахів. Це забезпечить кращі та швидші результати.
Люди, які розводять канарок професійно (щоб виступати з ними на всеукраїнських та міжнародних конкурсах), купують гарного дорогого "тенора", який передає свої знання молодшим канаркам. Усіх самців при цьому розділяють по різних клітках, щоби вони вчилися поодинці та не заважали один одному. Після набуття відповідного досвіду їх уже можна об’єднувати. Але найкраще співають пташки, які мешкають цілком самотньо – без сусідів і без пари.
– У мене були випадки, – ділиться Т. Гуменюк, – коли молоді канарки, ще не навчившись співати, починали копіювати голоси папуг із сусідньої клітки. Клієнти дивувалися, які розумні "канарки-поліглоти", що розуміють мову інших птахів. 


Догляд
Добова норма харчування у канарок – по одній чайній ложці корму раз чи двічі на день. Можна насипати повну годівничку. Канарки їдять рівно стільки, скільки їм потрібно, ще не бувало випадків, щоби вони захворіли від переїдання. Корм для канарок відносно недорогий – від 2,50 грн. "Делікатесами" для них є яблука, терта морква та варені яйця.
П’ють канарки звичайну воду (кімнатної температури), яку бажано перед тим прокип’ятити. Можна додавати до пиття сік лимона – це додаткові вітаміни.
Важливо тримати канарок у подовгуватих клітках, які б дозволяли пташкам літати. Застилати дно бажано піском, бо через те, що цей вид пташок такий енергійний, папір довго не служить. Клітки потребують щоденного чищення. Крім того, варто частіше випускати канарок політати по кімнаті. Політ – як лікувальна фізкультура.
Не треба ставити клітку з пташкою у місцях, де є протяг. Канарки вдало пристосовуються під певну температуру повітря, тому потрібно не допускати перепадів. Ці декоративні пташки легко витримують пряме сонячне проміння, тому часто канарок тримають на балконах.
Спеціальні вітаміни покращують стан пір’я пташок, підвищують імунітет, нормалізують обмін речовин та покращують самопочуття. Вітаміни можуть додаватися до їжі чи пиття у вигляді крапель, сумішей і таблеток. Найпопулярнішими вітамінами для всіх декоративних птахів є "Нектар-віт" і "Нектар-міт".
У кожну клітку з канаркою потрібно насипати трішки спеціального "піску" для перетравлення їжі у шлунку. Обов’язковими для комфортного мешкання канарки у клітці є "камінчики-крейда". Тручись об них, пташка стирає загрубілий шар свого дзьобика. 

Редактор: admin
28-10-2006, 16:47
Коментарів 0 Переглядів 6 931

Теги -
Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!