RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Екзотичне весілля у колоритному етнічному буковинському стилі відбулося 23 вересня на березі Пруту. Наречений – чернівчанин Андрій Тютюнник, музикант місцевого гурту "Олово", – майбутню дружину – чарівну мулатку Саламату Едвардз – знайшов аж в Англії, у містечку Бормус на березі Атлантичного океану. Молодята орендували приміщення на міському пляжі і дві ночі святкували весілля у колі численних друзів та родичів.
Наречений розважав гостей грою на барабанах
Весілля Андрія та Сали не було подібним на жодне з традиційних. До РАЦСу молодята прийшли без зайвих пишностей. Андрій – у коричневому вельветому піджаку та квітчастій сорочці, а Саламату – у ніжній бежевій весільній сукні з букетом різнокольорових польових квітів.
– Для мене було дуже дивно побачити, що за день відбувається аж чотири весілля, – ділиться враженнями від відвідин РАЦСу Саламату Едвардз. – Я трохи нервувала перед розписом. Але потім, коли випила шампанського, мені стало краще.
Увечері після двогодинної вечері з рідними у ресторані молоді вирушили на Прут. Там їх уже чекали друзі, які підготували святковий стіл та безліч подарунків. Перша суботня ніч гулянь аж до ранку та наступний вечір у неділю обійшлися молодому недорого (за його словами, вартість оренди – секрет – ред.). Одну зі стін кафе на пляжі друзі Андрія прикрасили гуцульськими килимами, а через усю залу нанизали різнокольорові кульки із надписом англійською "Я тебе люблю".
Весілля було оригінальним ще й тим, що друзі Андрія, а тепер вже й Саламату, учасники відомих чернівецьких гуртів "Гуцул Каліпсо", "Олово", "Гала реггі бенд" та "Брильянтові зелені" грали для молодят та гостей "вживу" і без жодних гонорарів. Сам Андрій розважав гостей грою на барабанах. А учасники "Гала реггі бенд" влаштували ще й файер-шоу.
– Я дуже рада, що моє весілля відбулося саме так, – каже Саламату. – Я почувалася принцесою!
"Заробимо грошей, щоби купити будиночок у Карпатах"
– Якщо Саламату – то весілля, а якщо весілля – то тільки на березі священної ріки Прут! Чому Прут? Розповім. Коли мене люди запитують: "Андрію, яка у тебе освіта?" – я відповідаю: "Найвища". Вони гадають, що я юрист або дипломат. Я відповідаю: "Ні, ще вища". "Що ж це за освіта така?" – запитують вони. А я кажу, що у мене освіта безпосередньо від Бога, – розповідає Андрій. – А отримав я цю освіту на своїй священній річці Прут. З дев’яти років. У той час, коли мої друзі гралися іграшками, я з вудочкою сам на річці дихав свіжим повітрям, заходив у воду і розумів, що це найбійльша моя розвага. Тоді я думав, які гарні дерева довкола, як гарно вода тече – яка в неї музика!
На весіллі були присутні майже сто п’ятдесят осіб.
Згодом молодята планують обвінчатися у православній церкві у Венеції. Житимуть вони в Англії, але через п’ять років планують повернутися в Україну.
– Спочатку ми заробимо грошей, щоби купити будиночок у Карпатах, – ділиться Андрій.– Будемо вести господарство та жити духовним життям.
– Я дуже рада, що знайшла родину в Україні, – каже Саламату. – Ми будемо навідуватися до Чернівців на свята та канікули.
Познайомилися
у потязі, коли Сала їхала у Карпати
– Півроку тому Саламату приїхала в Україну у відпуску. Я їхав з Києва додому, – розповідає Андрій. – На київському залізничному вокзалі я побачив дівчинку, яка волочила за собою величезні валізи. Вона підійшла до мене і каже: "Do you speak English?". Я їй: "Так, трішечки". Вона питає: "Можеш допомогти мені донести до вагона валізи?". Я кажу: "Так, звичайно". Тоді я ще не знав, що вона теж їде до Чернівців. На пероні я подивився в її очі і подумав: "О-о-о, яка дівчина!" Тоді у мене одразу затремтіло серце. Узяв її валізи, повантажив, виявилося, що ми їдемо в одному потязі, лише у різних вагонах. Я запитую її: "Куди ти їдеш?". Вона каже: "Ось я погуляла Києвом і почула про ваші гори Карпати та про Буковину. Їду дивитися, що там і як". Я сказав їй ламаною англійською, що живу у Чернівцях, і запропонував показати місто. Вона прийшла до мене у вагон. Нам було про що поговорити, вона мені розповідала про Англію, як там люди живуть і що вона побачила в Україні. Усю ніч розмовляли. У Чернівцях ми провели лише один тиждень разом, адже у Сали закінчувалася відпустка. Це було у квітні. Я думав так: "Я зустрів свою кохану, тому треба обов’язково показати усю красу нашого краю". Кажу їй: "Сала, поїхали на Драгобрат! Я впевнений, що це одне з найкращих місць на Земній кулі!". Сала ніколи в житті не бачила снігу, бо там, де вона живе, в Англії, сніг не випадає. На деревах уже розпустилися бруньки, люди граблями поралися на городах, а ми потроху підіймалися дедалі вище й вище. Внизу було сонце, а ми, коли піднялися, побачили поля, вкриті снігом! Я вчив Салу кататися на лижах. Їй це погано вдавалося. Знайшов їй інструктора. Зрештою моя дружина так і не навчилася кататися на лижах, але ми спостерігали такі краєвиди, такі заходи сонця і такі світанки! Вона це все випробувала на собі і відчула душею. Потім Сала поїхала додому, бо у неї уже був квиток та закінчилися гроші. Казала, що заробляє небагато, але виділила трохи грошей на поїздку в Україну, бо дуже хотіла побачити нашу країну і ознайомитися з нею, особливо після помаранчевої революції.
Андрій запропонував Салі одружитися по телефону. Сказав: "Приїжджай до мене, і якщо ти не проти, будеш моєю дружиною, а я твоїм чоловіком". Вона відповіла, що усе життя шукала такого чоловіка і впевнена, що це її доля.
На початку жовтня Сала повертається на батьківщину. До цього часу молодята хочуть встигнути відпочити в горах. Найвірогідніше, що медовий місяць проведуть на Сокільському хребті у Карпатах.
Редактор: admin
28-09-2006, 19:34
Коментарів 0 Переглядів 1 790

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.