RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Коли навесні нинішнього року одинадцятикласник із Великого Кучурова Віктор Мельник заспівав у "Шансі" – у присутніх був шок.
"Майбутня оперна зірка" – так відгукуються про нашого земляка фахівці. Із 16-річним співаком підписав контракт відомий оперний співак Володимир Гришко – він стане імпресаріо талановитого хлопця.
А цієї осені Віктор Мельник поїхав із рідного Кучурова до Києва – хлопець вступив до столичної консерваторії.
"Мені винаймають квартиру,
як і обіцяли"
– Ви складали вступні іспити нарівні з іншими абітурієнтами?
– Цього року я закінчив 11 класів і відразу вступив до Національної музичної академії України. Зараз навчаюся на першому підготовчому курсі вокального відділення.
Вступав, як усі. Складав усі іспити. Я знав, що вступлю у будь-якому разі. Усе ж таки викладачі мене бачили, знають.
– Якщо не секрет – з якими оцінками закінчили школу?
– Декілька вісімок – з хімії, англійської мови. Решта – гарні оцінки. Іспити також гарно склав. Усі "десятки", навіть "дванадцятка" з історії України.
– А як у Великому Кучурові минув випускний? Дівчата плакали?
– Декілька заплакали. Тоді я не жалкував за школою. Тепер хочеться піти до школи. Трохи. Побачити вчителів, однокласників. А тоді мені було смішно, що дівчата так плачуть. За чим шкодувати?
Я запізнювався на випускний і навіть купив квиток на літак, щоби встигнути. Але літак летів так пізно, що швидше було дістатися машиною. Отож довелося здати квиток і їхати машиною. Встиг.
– За умовами "Шансу" вам повинні були виділити кошти на оренду квартири, щоби ви не жили у гуртожитку, де умови для занять дещо "специфічні".
– Так, мені винаймають квартиру. Вони своє зобов’язання повністю виконали. Ігор Кондратюк видав гроші, як і було обіцяно.
Живу я у двокімнатній квартирі у Солом’янському районі. Це за 15-20 хвилин їзди від Хрещатика.
– Там є фортепіано…
– Ні. У мене там є синтезатор – він набагато легший за фортепіано.
– А чи не страшно у 16 років переїхати з Великого Кучурова до Києва?
– Чомусь не страшно.
– Мама з татом не хвилюються, що ти сам у великому місті?
– Звичайно, хвилюються. Особливо, коли вони телефонують, а я на концерті чи виставі і не беру слухавки. Вони відразу тривожаться: що зі мною, де я.
– Батьки до вас не збираються?
– Поки що буду жити сам. Слід мати свою квартиру. Взагалі-то, батьки не планують, бо їм подобається у Чернівцях.
– Чи не змінили ви у собі чогось заради Києва – усе ж таки столиця…
– Я не змінився. Наприклад, як одягався, так і одягаюся. Надаю перевагу класичному стилю. А Київ… Тут такі самі люди, як і у нас, у Кучурові та Чернівцях.
– На столичні дискотеки ходите?
– Ні, я не люблю дискотек. Краще до театру піти – більше користі буде.
У групі з Віктором Мельником вчиться хлопець з голосом Шаляпіна
– Як із однокурсниками склалися стосунки?
– У мене хороша група, хороші однокурсники. У них дуже гарні голоси. У нас склалися чудові стосунки.
Зі мною вчиться 18-річний хлопець з чудовим басом. Деякі кажуть, що він співає, як Шаляпін. Він приходив прослуховуватися до Паваротті, коли той приїжджав до Києва, і дуже сподобався йому.
– Їсти готуєте самі?
– Я живу недалеко від своїх знайомих. Буває, що сам собі готую. Якщо сам, то лише картоплю. Люблю картопляне пюре. Багато страв вмію готувати, але не завжди вистачає часу. Концерти, консерваторія, до театру слід ходити… Повертаюся пізно.
– А супчик, борщик...
– Я не люблю.
– Кажуть, є певна дієта для голосу. Нібито п’ють сирі яйця…
– Я себе ніколи ні в чому не обмежую, тому що просто не можу. А сирі яйця, навпаки, шкодять голосовим зв’язкам. Я запитував Володимира Даниловича (Гришка), і він відповів, що шкодять. Небажано їсти гостре, дуже солене, гаряче, холодне. Все повинно бути середньої температури.
– Фахівці кажуть, що у вас такий талант, що навчання в Україні буде замало – слід їхати вчитися за кордон…
– Так. У майбутньому Володимир Данилович планує відправити мене вчитися за кордон. Можливо, до Італії.
– Чи береже вас Гришко? Ви часто виступаєте, а це може зашкодити голосу.
– Так, він називає мене синком. Береже мене. На концертах я багато не співаю. Максимум – одну-дві пісні. Це невелике навантаження. Навіть якби концерт був щодня, таке навантаження повинно бути. У більш зрілому віці співак повинен займатися і по три години на день.
– Ви підписали контракт з Володимиром Гришком. Чи є там певні обмеження? Щодо одруження, наприклад?
– Там немає серйозних обмежень. У мене точнісінько такий самий контракт, як у Володимира Даниловича з його продюсером. Він також має продюсера.
"Голосові зв’язки
у мене товстіші
і довші, ніж у тенора"
– Кажуть, що арію Калафа слід співати у 30 років сформованим оперним тенором, а вам ще небезпечно. Але ви її виконуєте…
– Не суто арію, а виставу. Її співають у 25-30 років. Це для мене не небезпечно у невеликій кількості. Тим паче, що у мене голосові зв’язки не тенорові, а баритонові. Вони товстіші і довші, ніж повинні бути у тенора. Це означає, що у мене голос більш витривалий, і це дуже добре.
– А немає всередині страху, адже ваш дар – як поцілунок Бога, Він вибрав саме вас…
– Не страшно. Мене це, навпаки, тішить.
– За короткий термін, як розповідала ваша викладач з Чернівців Л. Гакман, ви схудли на 20 кілограмів. А ми всі звикли бачити оперних співаків товстими, великими. Кажуть, співакові потрібна нібито "подушка", на якій голос розкривається сповна. Чи не зашкодить вашому голосу така різка втрата ваги?
– Це не зовсім правильно. У кожного голосу – своя специфіка. Ось тенори дуже схильні до повноти. Чому – я не цікавився. Вони усі хоч трохи, але повні. А ось баси, баритони – ні.
Викладач дещо перебільшує про 20 кілограмів. Я важив 110 кілограмів, а нині маю 95. У моїх планах – ще скинути вагу. Хочу, щоби було 85-90 кілограмів. На голос це не вплине.
– Усі пророкують вам велике майбутнє зірки зі світовим іменем. А на що ви витратите свій перший мільйон?
– Стосовно першого мільйона слід подумати. Не знаю. Якщо у мене буде будинок, машина, я буду забезпечений і у мене з’явиться мільйон… Я думав віддати ці кошти Чернівцям на підтримку архітектури.
Мені би хотілося так зробити, але не знаю, чи так вийде. Просто не знаю, якою людиною я тоді буду. Не хочу змінюватися, але тільки Бог знає, що буде.
Редактор: admin
21-09-2006, 19:11
Коментарів 0 Переглядів 5 407

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.