RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Позбутися зайвої ваги можна не лише менше налягаючи на їжу, але й з допомогою пластичної операції – шляхом викачування зайвого жиру. Ми вирішили напроситися в операційну до пластичних хірургів.
– Осінь – сезон, коли здійснюють такі операції, адже їх результат буде помітний лише за півроку, – каже нам хірург Буковинського центру пластичної та естетичної хірургії Руслан Гуменний.
Операція розпочинається об 11.00. Лікарі попередили, що триватиме вона не менше двох годин.
Одягаю лікарський костюм, шапочку, бахили. На операційному столі вже лежить жінка, якій робитимуть ліпосакцію (викачування жиру) у ділянці плечей. Зони ліпосакції розмічені зеленим хірургічним маркером.
– Таким чином ми позначаємо проблемні місця, щоби знати де саме робити ліпосакцію, – пояснює хірург Руслан Гуменний.
Жирові клітини
перед видаленням розріджують
Далі пацієнту роблять анестезію і обробляють "операційне поле" дезінфікуючим розчином.
Лише після цього розпочинається сама операція. Хірурги обколюють у різних місцях плечі жінки:
– Жирові клітини досить тверді, тому для ліпосакції їх потрібно розрідити. Для цього вводимо з допомогою ін’єкцій розчин Кляйна, – каже Руслан Миколайович. – Людина народжується з певною кількістю жирових клітин. Але гладшають тому, що збільшується об’єм жирових клітин, а не їх кількість. За допомогою ліпосакції забирають певну кількість жирових клітин. А якщо людина, наприклад, сидить на дієті, вона худне тому, що жирові клітини просто зменшуються в об’ємі.
Після ін’єкцій лікарі роблять скальпелем декілька ледь помітних надрізів.
– У ці надрізи вводяться канюлі – невеликі трубочки. Ними спочатку розіб’ємо жирові тканини, – коментує процедуру хірург Андрій Фіщук.
З острахом чекаю, коли потече багато крові, вже вибираю собі зручне місце, де присісти, коли стане погано. Лікарі ж радять, що у такому разі краще просто лягти на підлогу. А тим часом хірурги уже вводять канюлі у надрізи. Але кров не тече, лише якась жовта рідина.
– Вам пощастило, іноді справді під час ліпосакції майже немає крові, та зазвичай, хоч і не сильно, але кровить – це все ж операція, – подаючи чергову канюлю каже медсестра Тетяна.
Ліпосакція вважається досить травматичною операцією. Адже разом з жиром організм втрачає воду, солі, мікроелементи.
Відкачали жиру
десь з півлітра
Лікарі час від часу поглядають на мене і цікавляться моїм станом. Зрозумівши, що на операцію реагую нормально, почали залякувати:
– Вам би на абдоменопластику живота потрапити, коли вирізають цілий шматок тканини, є на що подивитися, – каже медсестра Тетяна.
– А для мене вражаюча ринопластика (пластика носа), коли доводиться кістки ламати, а вони хрустять, – розповідає свою "страшилку" Руслан Миколайович.
Десь 20 хвилин лікарі інтенсивно водять канюлею під шкірою, розбиваючи таким чином жир. Канюлю прикручено до спеціального шланга, який прикріплений до "висмоктувальної машини". Ліпосактор подає у шланг негативний тиск і витягує вже розріджений жир. Він потрапляє через шланг у банку, об’ємом з літр, яка теж прикріплена до апарата.
Канюлю знову засовують у надрізи, вмикають машину і шлангом невеликими порціями починає текти жир.
– Ліпосакція добра тим, що під час цієї процедури худне не лише пацієнт, а й лікар, бо доводиться багато рухатися, – сміється Руслан Миколайович. – Іноді за одну операцію доводиться чотири, п’ять літрових банок замінити.
Час від часу хірурги перевіряють шкірну складку жінки у місці, де роблять ліпосакцію, щоби побачити, наскільки вона стала тоншою.
– Тут головне без фанатизму, – каже Руслан Миколайович. – Коли ти бачиш, як під твоїми пальцями шкіра стає тоншою, хочеться її довести до максимально тонкого стану. Але варто наперед уявити, якою ж буде фігура у людини після операції.
Висмоктування жиру з одного боку тіла зайняло ще 20 хвилин. Потім взялися за інший бік. Процедура у цій частині тривала менше часу. Хірурги постійно порівнюють один бік плеча з іншим.
– Зараз майже нічого не помітно, бо шкіра ще не встигла відреагувати на зміни. Їх можна буде побачити десь за місяць, – пояснює Андрій Васильович.
Нарешті Руслан Миколайович каже медсестрі, щоби вимкнула машину. Я заглядаю у банку. Жиру там десь з півлітра.
Насамкінець хірурги беруться за пінцет, зашивають невеликі розрізи та заклеюють їх лейкопластирем.
– Одразу після операції ми одягаємо спеціальну еластичну білизну, щоби вона допомогла надати правильного контуру в місці ліпосакції, – розповідає Андрій Васильович. – Ходити у ній потрібно два-три місяці.
Операцію вже закінчено – на годиннику в операційній 13.00. Пацієнтка залишається в операційній, щоби вийти з наркозу. Завтра жінка вже зможе піти додому, а через кілька днів вона побачить перші результати ліпосакції.


До теми
- У Чернівцях ліпосакцію почали виконувати з 2003 року. За кордоном ці операції стали популярними ще в 30-60-х роках минулого століття.
- Щоби зробити ліпосакцію, до пластичних хірургів звертаються 85% жінок і 15% чоловіків. Середній вік жінок, які наважуються на таку операцію, – 35 років.
- Перше місце серед пластичних операцій посідає – аденопластика живота (видалення жирового "фартуха"), друге – імплантація грудей, третє – ліпосакція.
- Ліпосакція коштує 600 гривень за одну зону. Живіт, наприклад, має 5-6 зон. Тож ліпосакція живота обійдеться приблизно у 3000-3700 гривень.
- Найважча операція – підтяжка обличчя. Тут велика ймовірність ускладнень.
- Найнестандартніша пластична операція, яку зробили у Чернівцях, – встановлення імплантантів статевого члена.


Міфи про пластичні операції
- Міф 1. Ліпосакція здійснюється лише для того, щоби зменшити вагу.
Правда. Ліпосакція не є лише методом схуднення чи зменшенням ваги. Це ще й спосіб, який дозволяє позбутися локальних жирових відкладень. Основною метою операції є корекція форми і об’єму, яка призводить до змін пропорцій тіла.
- Міф 2. Після ліпосакції ніколи не товстішають.
Правда. Після видалення жиру вага зменшується, але не значно. Під час операції жирові клітини руйнуються, а тому збільшення ваги у прооперованих зонах майже не відбувається. Але лише у тому разі, якщо вага зберігається стабільною або змінюється у незначних межах.
- Міф 3. Імплантанти молочних залоз призводять до раку грудей.
-равда. Професійні пластичні хірурги встановлюють імплантанти під великий грудний м’яз. Тож вони не контактують із тканиною молочних залоз.
- Міф 4. Після встановлення імплантантів молочної залози не можна вигодовувати дітей грудьми.
Правда. Така пластична операція не впливає на структуру та функціонування молочної залози. Тож проблем з вигодовуванням дітей після встановлення імплантантів не буде.

Редактор: admin
19-10-2006, 17:24
Коментарів 0 Переглядів 18 542

Теги -

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)

Загалом до генерального плану внесли 14 пунктів пропуску на кордоні з Румунією
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.