Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Щодня жінки і чоловіки – працівники цеху, де виготовляються кефіри, ряжанки, сметана, йогурти, кисломолочні та солодкі сири, приймають душ і вдягають спеціальну робочу форму – штани, куртки, шапочки і взуття. "Молочна роба" за межі цеху не виноситься. Її тут же перуть, прасують і дезінфікують. Так працюють люди на молочному підприємстві "Ковельмолоко" (торгові марки "Комо" і "Гурманіка"), де побували наші кореспонденти.
Щойно молоковоз заїжджає на територію комбінату, впродовж кількох хвилин у лабораторії досліджують проби молока, і машина їде "митися". У величезному бункері іноземна апаратура під тиском зі спеціальними шампунями поливає машину з усіх боків. Потім у сусідньому бункері молоко перекачують у внутрішні резервуари. А вже порожню машину ретельно вимивають зсередини.
Виготовляють молочну продукції також машини. Вони розділяють молоко на знежирене, яке трубами і трубочками йде на виробництво сухого молока, і на вершки. А вже з цієї продукції виготовляють пастеризоване молоко, масло, сири, кефіри, йогурти.
– Понад 80% усього молока, яке надходить на підприємство для переробки, закуповуємо у колективних господарствах і лише 20% – у приватних, – каже Петро Шванц, виконувач обов’язків генерального директора ВАТ "Ковельмолоко". – Щоранку дві комісії у складі директора, головного технолога, головного інженера, інших осіб дегустують продукцію. Лише після цього її відправляють у пакувальний цех.
За словами П. Шванца, заборона Росії на експорт української молочної продукції мала подвійні наслідки для молочної галузі України. З одного боку – українські підприємства зазнали мільярдних збитків через порушені контракти, скоротили виробництво продукції, змушені були шукати і освоювати нові ринки збуту. А з іншого – чимало підприємств переглянули технологію переробки молока і виробництва кефіру, ряжанки, сметани, йогуртів. На думку П. Шванца, участь людини у переробці молока та виробництві продуції з незбираного молока повинна бути максимально виключена.
Рейтинг:
(голосів: 1)
31-10-2006, 15:53
Коментарів 0 Переглядів 1439

Теги -
Новини партнерів:
На Буковині блискавка спалила будинок
Хата стояла порожньою на околиці, тож пожежників викликали пізно
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Політична клоунада як апогей безвідповідальності
Як у влади, так і в опозиційних політиків мета - власні політичні інтереси, а вже потім Україна та її люди
Loading...
Буковинська кухня: 8 "смачних" пропозицій від ресторанів у Чернівцях (на правах реклами)

Для своїх постійних клієнтів і приїжджих гостей буковинські ресторани охоче пропонують найсмачніші наїдки Буковинського краю та свої фірмові страви
"La mulți ani": у нас завжди смачно й по-домашньому! (на правах реклами)

Тут відвідувачам пропонують молдавську та європейську кухні. Окрім смачної їжі, особливу атмосферу створить інтер’єр.
Ми гарантуємо гідні умови праці та нове обладнання, офіційне працевлаштування, заробітну плату від 6000 до 10000 грн
Європейське швейне підприємство "Бібі Фешн" запрошує на роботу (на правах реклами)
Фабрика вікон "Болена": на честь 20-річчя – дитяче свято! (на правах реклами)
10 вересня о 15:00 в Центральному парку імені Тараса Шевченка на честь святкування 20-річчя з дня створення компанії "Болена" та такого ж ювілею роботи бренду "Rehau" в Україні влаштували незабутнє дійство для малечі.
Комп’ютерна академія "ШАГ" в Чернівцях допоможе стати крутим ІТ-шником (на правах реклами)

Тепер у чернівчан є унікальна нагода навчитися працювати зі своїм комп’ютером максимально продуктивно; здобути навички, які допоможуть крокувати в ногу з часом і не хвилюватися про те, як заробляти достатньо. Ця можливість з’являється завдяки відкриттю в Чернівцях філії міжнародної комп’ютерної академії "ШАГ".