RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Осінні бруд, дощі та сльота (які все ж таки нас спіткають) серйозно псують наші речі. Тому, щоби не витрачати щосезону чимало грошей на обновки, придбайте на ринках або в магазинах сучасні засоби для якісного догляду за теплим одягом та взуттям.
Машинка зістриже закошлачену вовну зі светра
Під час догляду за шкіряним, замшевим, текстильним одягом та шкіргалантерейними виробами треба дотримуватися певних правил. Наприклад, для оновлення, підфарбовування, обробки шкіри необхідно використовувати лише спеціально розроблені аерозолі, фарби, емульсії. Тобто ті, де вказано українською мовою, для якого вони матеріалу і як їх застосовують. Чистити, розчісувати велюр та замшу чи полірувати гладку шкіру треба спеціальними щітками.
Важливо дотримуватися й рекомендацій щодо техніки безпеки, бо, як правило, усі такі аерозолі та фарби для одягу є токсичними, мають різкий неприємний запах. Їх потрібно розпилювати на одяг та сушити його на свіжому повітрі. При використанні також варто вдягати рукавички, а засоби ховати від дітей.
Обновити неновий вовняний светр чи трикотажне пальто можна за допомогою екологічно чистого засобу – машинки для зняття старої кошлатої вовни. У магазинах побутової техніки продають спеціальні машинки "CS-160", "Ufesa" "Binatona" "Vitek" за 22-24 гривні. Вони нагадують за виглядом і принципом дії електробритви. Працює машинка на батарейках. Обладнана вона зйомним контейнером для збору ворсинок та вовни. Ножі захищені металевою сіткою. Їх можна самотужки чистити. Іноді до товару додається спеціальна щітка для чищення лез.
Аерозоль захистить взуття від бруду
Чимало є й засобів для догляду за взуттям із гладкої шкіри, замші, велюру, нубуку, штучних замінників шкіри і навіть комбінованих матеріалів. Косметику для взуття продають у вигляді класичних кремів у баночках за 3-20 гривень, кремів та самоблисків у тюбиках з губкою-аплікатором за 5-18 гривень, губок для нанесення блиску та оновлення кольору – за 2-5 гривень, аерозолів та емульсій для догляду за усіма видами шкіри – за 15-30 гривень, водовідштовхувальних спреїв – за 18-28 гривень тощо. Існують навіть шампуні для взуття – спеціальні пінки, що очищують взуття із гладкої шкіри та дезодоронти, які вбивають неприємні запахи і мають антибактерицидну дію. Увесь набір такої взуттєвої косметики випускають відомі і маловідомі фірми – "Sitil", "Kiwi", "Erdal", "Salamander", "NikiLine", "Salton", "Твіст" тощо.
Серед цих засобів також важливо не розгубитися. Для догляду за взуттям із замші, велюру чи нубуку використовують аерозолі та емульсії, які бувають як звичайними, так і кольоровими. Останні не лише чистять і захищають взуття від вологи та появи "розводів". Вони підфарбовують його, відновлюючи колір, та маскують витерті місця. У комплекті для очищення замшевого взуття, взуття з велюру чи нубуку використовують спеціальні щіточки з кількома робочими поверхнями. Коштують вони в середньому 10-18 гривень.
Такі ж засоби продають і для взуття із гладкої та тонкої шкіри. Усі умови їх застосування та використання зазначено на балончиках. Інструкція повинна бути обов’язково українською мовою. Є аерозолі та емульсії безколірні, а також для кольорового взуття. Засоби без кольору можна використовувати для взуття з комбінованих матеріалів – гладкої натуральної шкіри із замшею, нубуком, синтетичних матеріалів, штучної шкіри.
Майже всі аерозолі та емульсії для взуття містять речовини – масло жожоба, віск, – які мають водовідштовхувальну дію. Вони утворюють прозору плівку, яка захищає взуття від намокання, роз’їдання брудом та сіллю. Час від часу потрібно поновлювати цей захисний шар.
Чистячі губки для взуття виконують лише косметичну роль – видаляють з поверхні бруд, пил і трохи затушовують протерті місця. Натомість жодної з функцій догляду за взуттям вони не мають.
Редактор: admin
5-10-2006, 16:36
Коментарів 0 Переглядів 3 803

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.