RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Силіконовими бувають не лише губи, груди чи нігті, силіконовий матеріал вже декілька років успішно застосовують у виробництві кухонного посуду та аксесуарів для кухні.
Однак у чернівецьких магазинах посуд із силікону знайти складно – наразі ані продавці, ані покупці мало знають про його переваги над металевим, пластмасовим чи навіть тефлоновим.
Кольорові формочки для випікання різноманітних форм – продовгуваті, для кексів, округлі, у вигляді серця – продаються лише у кількох магазинах побутової техніки та на ринках, де торгують товарами для кухні.
Пані Лілія, продавець товарів для кухні, каже, що про кухонні вироби із силікону продавці і покупці не знають:
– Я багато років торгую посудом та товарами для кухні, а силіконові форми для випікання з’явилися порівняно нещодавно – півтора-два роки тому. Зараз несприятливий час для продажу силіконового посуду. А ось перед великими святами, коли люди готують багато їжі та випічки, поряд із іншим посудом запитують і про форми для випічки із силікону. Ті, хто користувався таким посудом, не скаржаться, навіть задоволені. Кажуть, що змащувати чи пересипати форму не потрібно. Але ж незмащений кекс чи сухий солодкий хлібець не такі смачні.
Коштує силіконова форма для випікання фірм "Bergner",
"Feel X", "Tefal" дорого:
- невеликих розмірів (10х20 см) – 43 гривні;
- середніх розмірів (наприклад, для кексу) – 55 гривень;
- велика форма із шістьма формочками для випікання маленьких кексів – 73 гривні.
У пічці – не плавляться, у морозилці – не примерзають
Виробники силіконового посуду запевняють, що форми, виготовлені зі спеціального силіконового матеріалу, мають чимало унікальних властивостей:
- витримують коливання температур від –40°C до +230°C;
- придатні для газових, електричних, гарячоповітряних, мікрохвильових печей і морозильних камер;
- використовуються для випікання і приготування усіх стандартних страв у духовці;
- випічка не пригорає, не пристає і легко виймається з форми (форма надзвичайно гнучка – її треба лише вивернути або відхилити край, щоби викласти випічку цілою, не перевертаючи);
- при звичайному використанні форму важко пошкодити;
- силікон не вбирає запахи, легко миється і безпечний для здоров’я;
- бездоганно служить щонайменше п’ять років.
До переваг виробники та прихильники силіконового посуду зараховують простоту використання та догляду. Мити його можна звичайними засобами для посуду, не докладаючи зусиль, чи у посудомийній машині. Посуд із силіконового матеріалу можна зберігати у морозилці, а також у згорнутому вигляді. Він екологічно безпечний. Виробники виготовляють силіконові тарілки та ложки навіть для немовлят.
Силікон і для піци, і для супу
Якщо у Чернівцях продають із силікону лише форми для випікання, то у світі господині вже давно користуються й іншим кухонним начинням – формами для піци, тацями,
сушками, лопатками, формами для льоду чи заморожування фруктів, фігурками для виготовлення мусу, желе і навіть черпаками для супу.
Зокрема лопатки із силікону різних форм призначені для посуду з антипригарним покриттям. Із появою силікону на кухні стало можливим випікати та заморожувати десерти різноманітних форм. Однак тортом у вигляді ведмедика вже нікого не здивуєш, тому в асортименті є більш екзотичні форми. Наприклад, пудинг, морозиво чи мус у вигляді китайських нецке чи будди для багатьох будуть доволі несподіваними.
Ще одна новинка – силіконові столові прибори. У Європі вони впевнено витісняють звичні металеві ложки та черпаки.
Крім того, на європейських
ринках продають чимало форм для льоду, підставок для посуду різних розмірів: від малих (для одієї склянки) до великих (для гарячої каструлі чи дека).
Редактор: admin
28-09-2006, 19:31
Коментарів 0 Переглядів 8 740

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.