Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
З вересня почнуть діяти нові стандарти виробництва вершкового масла. Все, що досі називалося маслом, буде поділено на три види продукції.
Відтепер маслом називатиметься лише та продукція, що виготовлена з коров’ячого молока або продуктів його переробки. Воно не повинно містити жодних харчових добавок.
Друга категорія – це так звані "спреди", продукти з рослинними жирами, наповнювачами та ароматизаторами.
Третя категорія – жирові суміші.
Саме ж вершкове масло поділятиметься ще на декілька підвидів, залежно від кількості в ньому жиру тваринного походження. Наприклад, у маслі "екстра" повинно бути не менше 80-85% жиру, в селянському – 72,5-79,9%, бутербродному – 61,5-72,4%, а топлене складатиметься з 99% молочного жиру.
Нові вимоги до маркування та виробництва, зазначені у нормативних документах державного стандарту, стосуються не лише масла, але й сметани, йогуртів та сиру.
На кожній упаковці буде чітко вказано назву та адресу виробника, його товарний знак, телефон, повну назву масла, його склад, кінцеву дату вживання, або дату виготовлення і термін вжитку, умови зберігання, масу нетто, масу брутто і тару.
Слово "спред" для нашого споживача відносно нове. Але цієї продукції на прилавках продуктових магазинів відтепер побільшає. Раніше її можна було купити у Чернівцях здебільшого лише на продуктових виставках-ярмарках. Відповідно до нового держстандарту спред – це харчовий продукт, який складається з молочного та рослинного жирів з масою загального жиру від 50 до 58%, зокрема частка молочного жиру становитиме не менше 25%. Спреди можуть бути кількох видів – солені, кислі, солодкі. У них дозволено додавати молочнокислі бактерії, харчові кислоти, солі, інші наповнювачі, барвники, ароматизатори, антиоксиданти, вітаміни.
Із введенням нових стандартів ціни на ці продукти зміняться. Ймовірно, натуральне вершкове масло коштуватиме дорожче, ніж нині – 11-12 гривень за кілограм.
Сьогодні на молочних заводах триває перехід на маркування та виробництво молочної продукції згідно з новими стандартами. За словами Олександра ГУЦУЛЯКА, голови правління ВАТ "Чернівецький молокозавод", завод зобов’язали вже до 1 листопада повністю перейти на випуск продукції у новій упаковці: "Звісно часу обмаль, але ми встигнемо. Масло – не стратегічний продукт заводу. І з переходом на нові стандарти ціни на цей продукт ми не підвищуватимемо".
Рейтинг:
(голосів: 1)
22-08-2006, 20:48
Коментарів 0 Переглядів 1481

Теги -
Новини партнерів:
Яблука з Буковини - до Сингапуру та Іраку: фермер створив унікальний сад
Фермер Леонід Макаренко вирощує фрукти за європейськими технологіями і без проблем продає їх за кордоном.
На зборах помер учасник АТО з Буковини
Брав участь в антитерористичній операції під Дебальцевим
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Політична клоунада як апогей безвідповідальності
Як у влади, так і в опозиційних політиків мета - власні політичні інтереси, а вже потім Україна та її люди
Loading...
3 компанії у Чернівцях з офіційного працевлаштування за кордоном ( на правах реклами)

Уже давно плануєте поїхати на роботу за кордон, але боїтеся невідомості, відсутності підтримки та великої кількості паперової роботи?
Лісівники та природоохоронці святкували разом! (прес-реліз)

Професійне свято та 25-річчя з дня заснування Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства лісівники краю масштабно відзначили минулої суботи в Боздоському парку в Ужгороді.
Буковинська кухня: 8 "смачних" пропозицій від ресторанів у Чернівцях (на правах реклами)

Для своїх постійних клієнтів і приїжджих гостей буковинські ресторани охоче пропонують найсмачніші наїдки Буковинського краю та свої фірмові страви
"La mulți ani": у нас завжди смачно й по-домашньому! (на правах реклами)

Тут відвідувачам пропонують молдавську та європейську кухні. Окрім смачної їжі, особливу атмосферу створить інтер’єр.
Ми гарантуємо гідні умови праці та нове обладнання, офіційне працевлаштування, заробітну плату від 6000 до 10000 грн
Європейське швейне підприємство "Бібі Фешн" запрошує на роботу (на правах реклами)