Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Троє студентів Чернівецького вищого комерційного училища КНТЕУ взяли участь у Міжнародному фестивалі кулінарного мистецтва, який відбувся у Кишиневі (Молдова), у ресторані "Білий лебідь". Здобути перші три місця у конкурсі кухарів та кондитерів їм не вдалося. Проте із шести дипломів два "За професійну майстерність", а ще одну медаль, сертифікати та грамоти студенти все ж привезли до Чернівців.
У фестивалі брали участь 28 конкурсантів із Молдови, Румунії, Азербайджану та України. Чернівчани були єдиними представниками з України.
– На фестивалі учасники з інших країн підходили до нас і казали, що наші страви найсмачніші, а композиції найоригінальніші, – каже Ніна СевастьянОВА, старший майстер Вищого комерційного училища КНТЕУ, яка супроводжувала конкурсантів у Кишиневі. – Проте усі перші місця дісталися представникам Молдови. Це й не дивно. Адже у журі сиділи троє представників Молдови і по одному від України, Азербайджану та Румунії. Переможці отримали по п’ять, три і понад тисячу лей за перше, друге та третє місця. Наші вихованці практикуються лише рік, а у фестивалі брали участь майстри із п’ятирічним стажем роботи. Проте роботи наших студентів виглядали набагато кращими за інші.
Студентка третього курсу, котра здобуває спеціальність "Кухар-офіціант", Олена Кожокару на фестивалі представила телятину, фаршировану вишнями, по-чернівецьки із соусом "Шері" та "Песто", і судака, фаршированого сьомгою. До загального фестивального столу вона приготувала по п’ять порцій м’ясної і три порції рибної страви, а до столу журі – по одній порції. А студентка зі спеціальності "Кухар-кондитер" Ірина Дороган приготувала свинну корейку, фаршировану чорносливом по-буковинськи, та суфле "Дует" із сьомги і судака. Майбутній кондитер Дмитро Фаркаш випік два шоколадно-мигдальні торти "Спокуса", приготував чотири порції вершкового десерту "Осінній етюд" та виготовив композицію із білого, жовтого і чорного шоколаду "Симфонія осені". Дипломи "За професійну майстерність" отримали Олена та Дмитро, а медаль дісталася Ірині.
– На приготування страв кухарям відвели три години. Основну сировину давали на конкурсі, проте дещо ми привезли із собою, – розповідає Ірина Дороган. – Соуси готували у Чернівцях. Наприклад, соус "Деміглас" із червоного вина та чорносливу готується 36 годин. До Кишинева ми його перевозили в холодильнику.
Дмитро Фаркаш у готельному номері до третьої ночі виливав та вирізав фігури для власної шоколадної композиції.
– Журі дозволило заздалегідь приготувати деякі елементи композиції, проте коли я почав виконувати конкурсну роботу, судді змусили мене переливати та вирізати шоколадні фігурки заново. Вони не вірили, що я зробив їх сам, – розповідає Дмитро. – П’ять годин із восьми відведених на виконання я знову виготовляв шоколадну композицію. До того ж умови були не відповідними – із шоколадом треба працювати за температури +17°С, а не +30°С.
Спонсорами поїздки наших кулінарів до Молдови виступила низка відомих чернівецьких ресторанів, барів та кондитерських фірм.
Рейтинг:
(голосів: 1)
21-10-2006, 18:08
Коментарів 0 Переглядів 1450

Теги -
Новини партнерів:
На Буковині блискавка спалила будинок
Хата стояла порожньою на околиці, тож пожежників викликали пізно
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Політична клоунада як апогей безвідповідальності
Як у влади, так і в опозиційних політиків мета - власні політичні інтереси, а вже потім Україна та її люди
Loading...
Буковинська кухня: 8 "смачних" пропозицій від ресторанів у Чернівцях (на правах реклами)

Для своїх постійних клієнтів і приїжджих гостей буковинські ресторани охоче пропонують найсмачніші наїдки Буковинського краю та свої фірмові страви
"La mulți ani": у нас завжди смачно й по-домашньому! (на правах реклами)

Тут відвідувачам пропонують молдавську та європейську кухні. Окрім смачної їжі, особливу атмосферу створить інтер’єр.
Ми гарантуємо гідні умови праці та нове обладнання, офіційне працевлаштування, заробітну плату від 6000 до 10000 грн
Європейське швейне підприємство "Бібі Фешн" запрошує на роботу (на правах реклами)
Фабрика вікон "Болена": на честь 20-річчя – дитяче свято! (на правах реклами)
10 вересня о 15:00 в Центральному парку імені Тараса Шевченка на честь святкування 20-річчя з дня створення компанії "Болена" та такого ж ювілею роботи бренду "Rehau" в Україні влаштували незабутнє дійство для малечі.
Комп’ютерна академія "ШАГ" в Чернівцях допоможе стати крутим ІТ-шником (на правах реклами)

Тепер у чернівчан є унікальна нагода навчитися працювати зі своїм комп’ютером максимально продуктивно; здобути навички, які допоможуть крокувати в ногу з часом і не хвилюватися про те, як заробляти достатньо. Ця можливість з’являється завдяки відкриттю в Чернівцях філії міжнародної комп’ютерної академії "ШАГ".