Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
24 серпня до Музею народної архітектури та побуту з’їдуться майстри-писанкарі з усієї України – тут відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль писанкарства "Котилася торбочка". Очікують також власника приватного музею писанок з Польщі Мар’яна Покропека. Організатори – Асоціація писанкарів України, ЧОБО "Християнська турбота" та обласний науково-методичний центр культури Буковини.
Відкриття фестивалю – 24 серпня, о 10 годині. У програмі – виставка, писанкові розваги, конкурси, ремісничі майданчики. Придбати облюбовану писанку може кожен охочий. Вибирати буде з чого – будуть писанки і за 25, і за 50, 100 гривень, і навіть за 500 – з яйця страуса.
Ідея організації такого фестивалю належить майстрині писанкарства Валентині Войтковій з містечка Дунаївці Хмельницької області.
– Я побувала на фестивалі "Країна мрій" Олега Скрипки і приїхала звідти переповнена враженнями, – розповідає вона. – Люди ходили босоніж, у вишиванках, співали українських пісень. Приїхала і вирішила: організую фестиваль писанкарства у Чернівцях. Цього року він відбудеться вже вдруге.
Програма фестивалю дуже широка і захоплююча. Наприклад, працюватиме так званий ремісничий майданчик, де кожен охочий може власними руками створити свою першу писанку, дізнатися про таємниці кожного стилю безпосередньо від майстрів. Дорослий чи дитина зможуть виготовити писанку абсолютно безкоштовно.
До речі, Валентина Войткова та її 11-річна донька Марійка виготовляють писанки-зернівки, техніка виконання яких є винаходом саме їхньої родини.
– Вміст звичайного яйця ми вибираємо через акуратно зроблений отвір, а всередину насипаємо зерно – пшоно, рис, гречку, льон, горох, насіння соняшнику, огірків, – поділилася творчими секретами Валентина Войткова. – Наповнене одним видом злакових яйце звучить кожне по-своєму, а якщо змішати в ньому різні зернини – виходить справжня симфонія. Колись наші предки подібними писанками-"колотушками" відганяли від своїх осель злих духів. Наступний етап – оздоблення поверхні писанки. Замість воску використовуємо клей, на який кладемо різне зерно, а візерунок творимо з уяви.
Рейтинг:
(голосів: 1)
12-08-2006, 16:59
Коментарів 0 Переглядів 1875

Теги -
Новини партнерів:
Пасажирка автобусу "Чернівці-Москва" в дорозі народила двійню і покинула малят (ВІДЕО)

Її відвезли до лікарні в Бердичеві, де вона народила, після чого втекла, залишивши дітей
У центрі Чернівців на автомобіль впало дерево (ФОТО)
Водій залишив своє авто на 15 хвилин...
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Відчуття міста
Ми соромимося цієї історії, уникаємо її, бо не відчуваємо місто повністю.
Loading...
6 ресторанів кухонь народів світу в Чернівцях (на правах реклами)

Наводимо перелік чернівецьких закладів, які репрезентують кухні різних народів світу. Їхні страви 100% здивують, змусять порівнювати, а також отримувати візуальну насолоду, смакуючи.
3 компанії у Чернівцях з офіційного працевлаштування за кордоном ( на правах реклами)

Уже давно плануєте поїхати на роботу за кордон, але боїтеся невідомості, відсутності підтримки та великої кількості паперової роботи?
Лісівники та природоохоронці святкували разом! (прес-реліз)

Професійне свято та 25-річчя з дня заснування Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства лісівники краю масштабно відзначили минулої суботи в Боздоському парку в Ужгороді.
Буковинська кухня: 8 "смачних" пропозицій від ресторанів у Чернівцях (на правах реклами)

Для своїх постійних клієнтів і приїжджих гостей буковинські ресторани охоче пропонують найсмачніші наїдки Буковинського краю та свої фірмові страви
"La mulți ani": у нас завжди смачно й по-домашньому! (на правах реклами)

Тут відвідувачам пропонують молдавську та європейську кухні. Окрім смачної їжі, особливу атмосферу створить інтер’єр.