Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Підприємства області нинішнього року вже випустили 67 видів нової продукції. Про це повідомили в Головному управлінні статистики в області. І хоча цей показник трохи менший за торішній, кореспондент "МБ" з’ясувала, які саме новинки з’явилися на нашому ринку.
Індичатину й форель досі у нас не коптили
Нові харчові продукти – здебільшого делікатеси, бо саме на них зростає попит.
Так, копчена форель, копчена масляна риба, пресерви з кальмарами з’явилися в асортименті фірми "Галс-2000". Крім звичайного "Сахалінського" салату з морської капусти, тут почали виробляти салати з морської капусти з лососем, з кальмаром.
– Під час дослідження ми виявили, що люди готові купувати дорожчу, але очищену і приготовлену рибу. Скажімо, палтус ми й раніше продавали, а тепер почали робити його у вигляді балика, без кісток, – розповідає Юлія КУЗНЕЦОВА, головний технолог "Галс-2000".
Підвищений попит на м’ясні делікатеси відзначили і на підприємстві "Колос". Цього року тут почали виготовляти три нові види сервілату – "Угорський", "Європейський" і "Фінський". Вони трохи дешевші за стандартний варено-копчений сервілат по 33 грн 72 коп., який, відповідно до держстандарту, виготовляється лише з яловичини і свинини. Так, "Угорський" сервілат на 10 % складається з емульсії зі свинячої шкіри і на 40 відсотків – зі шпику.
Виробництво декількох продуктів запровадили на цьому підприємстві і з м’яса птиці. Так, балик "Делікатесний" – це копчено-варене філе індички або курятини. А шинка "Королівська" на 20% складається з філе індичатини, на 80 – з курятини.
"Цього року ми більше почали переробляти м’ясо птиці. Досі ми здебільшого лише коптили стегенця і цілих курей. Птицю закуповуємо на наших птахофабриках, свиней вирощуємо самі, а яловичина – теж вітчизняна, купуємо її у населення", – розповіла нашому кореспондентові Валентина СУЛИМА, технолог ПП "Колос".
Що ж до хліба, то новий його вид – "Платанівський" розпочала випікати фірма "Платан-96".
У батареї залийте розчин гліцерину
Чимало з’явилося й нових промислових виробів. Так, Чернівецький хімзавод пропонує заливати у батареї не воду, а зеленуватий розчин гліцерину зі спеціальними антикорозійними додатками "Термо-плюс". Ця нова продукція уже використовується в багатьох оселях, офісах, цехах. Концентрована рідина для систем опалення не лише економить енергоресурси і не дає іржавіти котлу й батареям, а й – найголовніше – не замерзає за морозу до мінус 50 градусів. Тож навіть якщо опалення вимкнути, труби не потріскають від холоду.
Інші новинки заводу – засіб для біозахисту деревини від плісняви, синяви та гнилі; сухі будівельні суміші типу шпаклівок, мастика антикорозійна "BITAUTO", призначена для антикорозійного та протишумного захисту днищ автомобілів, морозо– і водостійкий клей полімерний, автомобільна швидкозасихаюча емаль.
– Невдовзі плануємо розпочати випуск екологічно чистої водної мастики для автомобілів, яка не містить хімічних розчинників. Взагалі в зимовий період серед усієї нашої продукції найбільшим попитом користується автохімія – каже Галина МОРКВАС, заступник директора хімзаводу.
А підприємство "Легмаш" запустило у виробництво декілька видів деревообробних верстатів, поповнило асортимент будівельної фурнітури для встановлення стель з гіпсокартону і випустило кілька нових електроприладів для селян. Це, скажімо, кукурудзолущильник, коренеплодорізка.
Рейтинг:
(голосів: 1)
21-12-2006, 15:11
Коментарів 0 Переглядів 2287

Теги -
Новини партнерів:
Пасажирка автобусу "Чернівці-Москва" в дорозі народила двійню і покинула малят (ВІДЕО)

Її відвезли до лікарні в Бердичеві, де вона народила, після чого втекла, залишивши дітей
У центрі Чернівців на автомобіль впало дерево (ФОТО)
Водій залишив своє авто на 15 хвилин...
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Відчуття міста
Ми соромимося цієї історії, уникаємо її, бо не відчуваємо місто повністю.
Loading...
6 ресторанів кухонь народів світу в Чернівцях (на правах реклами)

Наводимо перелік чернівецьких закладів, які репрезентують кухні різних народів світу. Їхні страви 100% здивують, змусять порівнювати, а також отримувати візуальну насолоду, смакуючи.
3 компанії у Чернівцях з офіційного працевлаштування за кордоном ( на правах реклами)

Уже давно плануєте поїхати на роботу за кордон, але боїтеся невідомості, відсутності підтримки та великої кількості паперової роботи?
Лісівники та природоохоронці святкували разом! (прес-реліз)

Професійне свято та 25-річчя з дня заснування Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства лісівники краю масштабно відзначили минулої суботи в Боздоському парку в Ужгороді.
Буковинська кухня: 8 "смачних" пропозицій від ресторанів у Чернівцях (на правах реклами)

Для своїх постійних клієнтів і приїжджих гостей буковинські ресторани охоче пропонують найсмачніші наїдки Буковинського краю та свої фірмові страви
"La mulți ani": у нас завжди смачно й по-домашньому! (на правах реклами)

Тут відвідувачам пропонують молдавську та європейську кухні. Окрім смачної їжі, особливу атмосферу створить інтер’єр.