RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

– Ми із сестрою поверталися з магазину, – розповіла нам семирічна Даніела Бічер із села Ропча Сторожинецького району. – Проходячи біля відкритого каналізаційного люка, побачили, що хлопці кинули туди кота. Мені захотілося врятувати його, і я підійшла до ями. Нахилившись, сама впала туди. Покликала на допомогу, але старша сестра – їй 11 років – не змогла мене витягти. Хлопці, які кинули в яму кота, одразу ж втекли. Я стояла по пояс у багнюці. Було дуже холодно. Спіймавши кота, все ще намагалася виштовхнути його з ями. Майже годину я перебувала там.
25 жовтня Даніела потрапила до реанімаційного відділення Сторожинецької райлікарні із загальним переохолодженням важкого ступеня. Як дівчинку витягли, вона пам’ятає погано. Згадує лише, що якісь дорослі допомагали їй вибратися.
"Температура тіла дівчинки становила 34,5 градуса"
– Спочатку Даніелу принесли додому, – згадує мати дівчинки Марія Бічер. – Від холоду вона аж посиніла. Ми намагалися її розігріти, натираючи спиртом. Проте Даніелі краще не ставало. Вона почала непритомніти. Ми викликали по телефону швидку допомогу, і Даніелочка поїхала до лікарні.
Як повідомив завідувач відділення райлікарні Василь Манчук, потерпіла перебувала у важкому стані:
– Я саме чергував у відділенні, тому й надав разом із моїм колегою Ігорем Гудцом першу допомогу дівчинці. Температура її тіла становила 34,5 градуса (норма, як відомо, 36,6 градуса). Ніжки були холодними, як лід, а волосся – мокре. За такої температури пацієнтові потрібно терміново надати медичну допомогу, бо через годину-дві людина, що так охолодилася, може померти. Домашнє натирання спиртом дівчинці не допомогло, адже у подібному випадку потрібно зігрівати зсередини, а не зовні. Тому ми одразу ж почали вводити у кров зігрівальні препарати. Закутали дитину в зігрівальний каркас і напоїли гарячим чаєм. Оскільки вона наковталася багнюки, ми добре промили рот і шлунок Даніели, а також дали їй подихати зволоженим киснем. Відтак ввели антибіотики, вітаміни і побачили, що дівчинка почувається краще. На ранок стан Даніели стабілізувався.
За два дні Даніелу Бічер у задовільному стані перевели до дитячого відділення, де вона перебуває і зараз.
– Даніела лікується тепер у нас, – розповів завідувач дитячого відділення Іван Красовський, – діагноз – правобічна нижньодольова вогнищева пневмонія (простіше – запалення легень). Усі органи дівчинки працюють стабільно, вони не зазнали пошкоджень під час падіння. Даніелі робоять системи та уколи, зокрема антибіотики. Стан її здоров’я задовільний, проте нас турбує її психологічний стан після пережитого стресу. Вона неохоче вступає у контакт з людьми, мало розмовляє. У лікарні перебуватиме ще майже тиждень, потім лікуватиметься вдома.
Переважну більшість медикаментів, якими лікували Даніелу в реанімаційному відділенні та якими лікують досі, надано лікарнею. Адже дівчинка – із багатодітної сім’ї.
Після прикрої пригоди, що мало не коштувала життя дитині, усі звернули увагу на відкриті каналізаційні люки, які загрожують життю не однієї людини.
– У нашому селі, – поділилася Марія Бічер, – відкрита яма, в яку впала моя дочка, не одна. Кришки від люків покрали люди, і ніхто їх не закриває і не огороджує. Ми з чоловіком виміряли глибину ями після пригоди, що сталася з Даніелою, і жахнулися: півтора метра багнюки, ще метр – порожня яма. Тобто, разом – два з половиною метри! Лякає також те, що відкритий люк знаходиться у центрі села, поблизу дитячого садка та школи. Скільки дітей могли травмувати себе! Добре хоч, що, падаючи, Даніела не покалічилася.
Сьогодні, як розповіла Марія Бічер, каналізаційну яму закрили. Її прикрили наступного ж дня після прикрого інциденту ще до приїзду міліції. Хто закрив люк, мешканцям Ропчі невідомо.
Каналізаційний люк – державна власність, тобто нічий
Представники прокуратури, до яких звернулися батьки Даніели Бічер, приїхали наступного дня на місце події разом із слідчо-оперативною групою Сторожинецького райвідділу міліції. Вони оглянули усе довкола, опитали мешканців, сфотографували каналізаційну яму і запевнили батьків потерпілої, що все з’ясують.
Представники міліції задокументували факт, що дівчинка впала з власної необережності, тобто кримінального злочину стосовно неї не виявили.
Ми ж вирішили з’ясувати, на чиєму балансі перебуває зловісний каналізаційний люк, у який впала Даніела Бічер. Насамперед звернулися до сільської ради Ропчі. Там нас повідомили, що каналізаційний люк – "це державна власність". Мережі, що пролягають через нього, належать до дванадцятиквартирного будинку та дитячого садка.
Ми звернулися й до Сторожинецького райвідділу міліції з надією, що там пояснять, хто повинен відповідати за відкритий люк у Ропчі. У міліції запевнили, що така інформація є у прокуратурі. "Зі свого боку ми довели, – зазначила інспектор з роботи з населенням та громадськими формуваннями Жанетта Осавелюк, – що дівчинка впала сама, її ніхто не штовхнув, тобто кримінального злочину немає. Що ж до інформації, хто понесе відповідальність за відкритий люк, вам слід звернутися до районної прокуратури. Вони були на місці події і розслідують цей випадок".
Зателефонувавши до районної прокуратури, ми дізналися, що тут справді триває слідство, але відповіді на запитання, хто ж відповідальний за люки, так і не отримали. Натомість нам дали... номер телефону чергової частини райвідділу міліції. Коло замкнулося. 
Редактор: admin
2-11-2006, 14:30
Коментарів 0 Переглядів 2 044

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.