RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Візи до країн Євросоюзу віднедавна подорожчали, а наші західні сусіди на вимоги ЄС спрощують процедуру отримання віз, одночасно посилюючи контроль за їх отриманням. За словами заступника начальника відділу громадянства і реєстрації фізичних осіб УМВС області Володимира Мрачковського, візи до країн Євросоюзу зараз подорожчали на 10-20 євро. Це пов’язано з тим, що зросла вартість їхнього виробництва через збільшення ступенів захисту від підробок та ретельнішу перевірку.
Відбулася низка змін в законодавстві щодо набуття громадянства України, отримання віз та перетину державного кордону.
Щороку в області громадянами України стають 400 осіб
Зокрема донедавна вихідці з України, які були громадянами інших держав і хотіли набути громадянства держави після отримання посвідки громадянина України, повинні були впродовж двох років подати довідку про вихід з громадянства іншої держави. Залежно від законодавства різних країн, можна було обійтися і без цієї довідки, достатньо було тільки заповнити у підрозділах ВГІРФО декларацію про відмову від громадянства іншої держави.
У випадку з Російською Федерацією треба було отримувати довідку, для якої необхідно зібрати цілий пакет документів – від довідки про зняття з реєстрації за місцем проживання до довідки про відсутність податкових заборгованостей в Росії. За довідку необхідно було заплатити 25 доларів консульського збору, а у разі необхідності – оплатити ще додаткові консульські дії.
За словами Володимира Мрачковського, щорічно громадянства України в області набувають приблизно 400 осіб. 80% з них виходять з громадянства Російської Федерації. Тож щоби отримати довідку, їм доводилося чимало поїздити до консульства цієї країни у Львів. А у випадку, якщо у людини був ще старий паспорт СРСР і вона хотіла набути громадянства України, їй треба було спочатку поміняти старий паспорт на паспорт РФ, а вже потім оформляти довідку про вихід з громадянства РФ.
Наприкінці липня на офіційному сайті Посольства РФ з’явилася інформація про підняття консульського збору за довідку про вихід з громадянства до 40 доларів. Тож у зв’язку з цим з МВС надійшло роз’яснення про те, що відтепер цим особам не треба отримувати довідку про вихід з громадянства. Достатньо звернутися до ВГІРФО та заповнити декларацію про вихід з громадянства. Також відтепер у посвідчення про громадянство ставиться і штамп про реєстрацію місця проживання його власника.
Хитрощі
із закордонним паспортом
не пройдуть
Останнім часом почастішали звернення до ВГІРФО стосовно того, що у закордонному паспорті є дійсна віза, а місця в паспорті для відміток про перетин кордону не вистачає. Переважно така проблема виникає у буковинців, які часто їздять до Румунії. Тож тепер таким особам під час оформлення нового закордонного паспорта за окремою заявою залишатимуть і анульований старий паспорт з візою до закінчення терміну її дії. Після закінчення візи цей паспорт треба буде здати. Такий паспорт є анульованим, тож його не слід плутати з іншим закордонним паспортом, отримати який також є можливість. Під час перетину кордону особа повинна пред’являти новий закордонний паспорт та анульований – з візою. Є багато звернень і з приводу втрати закордонного паспорта. На такі хитрощі йдуть ті, хто виїхав за кордон нелегально. Ці громадяни заявляють про втрату закордонного паспорта, щоби отримати свідоцтво на повернення в Україні. Вдома ж вони заявляють, що паспорт знайшовся. Однак якщо було зроблено заяву про втрату паспорта, то він в обов’язковому порядку підлягає анулюванню. Тож знайдений паспорт є недійсним, і виїхати за ним за кордон неможливо.


Інші новинки:
- Польща заявила про намір дозволити громадянам України транзитний проїзд через свою територію без отримання транзитних віз.


- Румунія має намір спростити процедуру отримання віз до Румунії мешканцями прикордонних областей України – Чернівецької, Івано-Франківської, Закарпатської та Одеської. За ці візи їм треба буде сплатити тільки консульський збір.

- Тепер для оформлення закордонного паспорта не треба буде подавати свідоцтво про народження.

Редактор: admin
3-08-2006, 14:31
Коментарів 0 Переглядів 1 955

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.