RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

%0%Майже три тисячі звернень надійшло із серпня минулого року до регіональної приймальні Президента України в області. Найбільше буковинців, які приходять до приймальні, хвилюють питання соцзахисту та житлові проблеми. Михайло Квітень, головний консультант-керівник приймальні, каже, що часто люди змушені ходити багатьма інстанціями через те, що не вміють написати звернення або не знають куди звернутися.
– Пане Михайле, існує думка, що, звертаючись із заявою до приймальні, людина звертається безпосередньо до Президента.
– Ми працюємо відповідно до Закону України "Про звернення громадян". Звернення потрапляє до нас, ми його опрацьовуємо і відправляємо за належністю. Тобто, вирішення питання відбувається не безпосередньо через Секретаріат Президента, а через орган, який уповноважений розв’язувати ту проблему чи давати роз’яснення.
– Чи вміють люди написати звичайну заяву чи скаргу?
– Пишуть про все і по-різному. Кілька речень пишуть по суті, а все решта емоції. Буває, що людина про проблему обмовляється кількома словами, а далі пише про тата, маму, президента, революцію. Тож у багатьох випадках ми допомагаємо людині правильно скласти звернення.
– З яких питань люди найчастіше звертаються до приймальні?
– Найбільше звернень соціального характеру – надання матеріальної допомоги; допомоги на дітей; перегляд розміру пенсій; підтвердження пільг дитини війни, ветерана війни; видача автомобілів інвалідам. Звернення з приводу житлових та комунальних питань стосуються підготовки будинків до зими, ремонту доріг, будинків. Із земельних питань найбільше звертаються з приводу паювання земель, виділення ділянок під будівництво. У приміських районах зараз це проблема, бо всі землі розпаювали, не залишивши земель запасу. Є багато звернень з приводу повернення вкладів Ощадного банку СРСР.
– Чи були випадки, коли люди у своїх зверненнях заявляли про скоєння злочину?
– Бувало й таке. До нас зверталася мати хлопчика-інваліда, якого в школі вдарив вчитель. Ми з приймальні направляли це звернення, була вона і в голови ОДА. Зараз триває розслідування кримінальної справи з цього приводу. Серед звернень щодо забезпечення законності та правопорядку
більшість стосувалося скарг на неправомірні дії працівників прокуратури, міліції, суду, невиконання судових рішень, тяганину під час розгляду справ у судах. На суди впливати ми не маємо права, але якщо надходить звернення, що стосується затягування розгляду справи, ми інформуємо суди про наявність такого. Два-три звернення на місяць стосуються хабарництва. Скаржаться на медиків, освітян, з приводу хабарництва під час приватизації земельних ділянок, ремонту квартир. Правоохоронці перевіряють ці факти. Наприклад, було звернення з приводу того, що працівник прокуратури вимагав хабара. Його звільнили з роботи, заарештували. Також була скарга на те, що працівник однієї з райдержадміністрацій вимагав хабара під час виділення житла. Правоохоронці порушили кримінальну справу.
– Як виглядає типовий відвідувач приймальні?
– Це людина віком 50-60 років, в якої маленька зарплата чи пенсія. Молоді і середнього віку люди менше звертаються, бо більш зайняті, та й багато хто воліє розв’язувати проблеми власними силами.
– Чи бувають якісь нестандартні звернення?
– Один чоловік просив посприяти у представленні його перед Президентом, оскільки він вигадав точний календар і пропонує перевести відлік часу за цим календарем. Був і один викладач, який хотів внести раціональні пропозиції у навчанні дітей математики. Першого ми направили до центральної обсерваторії, а викладача – до Академії наук України. Тобто, навіть такі звернення можуть знайти свого адресата. 


Довідка
В області приймальня працює з 1 серпня 2005 року.
За цей час до неї звернулося 2368 громадян.
Тематика звернень:
Соціальний захист – 21, 4%
Інші – 31, 9%
Житлові – 18,8%
Забезпечення законності – 11,9%
Сільське господарство – 5, 8%
Комунальне та дорожнє господарства – 5, 3%
Корисна адреса
Регіональна приймальня Президента України в області,
м. Чернівці,
вул. Грушевського, 1.
Телефони для довідок:
551-663, 553-124.

Редактор: admin
21-09-2006, 19:39
Коментарів 0 Переглядів 1 829

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!