RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

З 1 вересня 2006 року запроваджено деякі зміни до порядку видачі віз для в’їзду до Польщі. Для полегшення отримання багаторазових віз для громадян України, які проживають у Львівському консульському окрузі, тимчасово змінено місце подання документів. Відтепер мешканці Хмельницької і Чернівецької областей зможуть отримувати багаторазові візи як у Генконсульстві Польщі у Львові, так і в Києві. Одноразові візи видаються в будь-якому консульстві, багаторазові – лише у відповідних консульських округах.
– Зміни спричинені тим, що Генконсульство у Львові зазнавало великих навантажень і там створювалися чималі черги, – пояснила консул, завідувач візового відділу Генконсульства Республіки Польща у Києві Анна НОВАКОВСКА. – Це стосується лише багаторазових віз. Жодних інших змін у порядку видачі віз не відбулося. Як і раніше, усі види віз для громадян України залишаються безкоштовними.
Українець може отримати візу впродовж одного дня. Якщо подасть документи вранці – по обіді отримає візу. Для турфірм оформлення паперів триває довше і займає один день.
Нинішнього рокуПольща запровадила новий вид віз для громадян України – для сезонних робіт у сільському господарстві.
– Ця віза потребує більше документів, – розповіла Анна Новаковска. – Зокрема, має бути відповідно оформлений виклик від громадянина Польщі з даними про роботодавця, місце і терміни роботи. Документи повинні бути завірені нотаріально або польським адміністративним органом. Така віза буде видана наступного дня після звернення, бо потрібен час для перевірки усіх паперів.
У Генконсульстві в Києві наразі жодної візи на сезонні роботи ще не оформили, бо ця норма лише недавно почала діяти. Загалом у Генконсульстві черги охочих поїхати до Польщі є щодня. Найбільший наплив, за словами Анни Новаковскої, спостерігається двічі на рік – перед новорічно-різдвяними і травневими святами. Тоді кількість українців, які бажають провести вихідні у Польщі, зростає втричі


Коментар фахівця
Арон Крайс,
директор туристичної фірми "Крайс":
Справді у Генконсульстві Польщі у Львові були чималі черги. Тепер візи оформити можна швидше. Загалом отримати польську візу нині легше, ніж відмову. Для одноразової візи практично немає жодних обмежень для громадян України, лише треба належним чином оформити всі документи і не допускати неточностей. А багаторазову візу до Польщі можна отримати лише за умови, якщо раніше було відкрито одноразову.
Також немає різниці між візами, які видаються за особистим зверненням до Генконсульства та за поданням туристичної фірми, яка має відповідну акредитацію. Але якщо у першому випадку треба їхати до Генконсульства і займати чергу, то турфірма сама відвозить документи".


Корисні адреси
Генеральне Консульство Польщі у Києві
Адреса: 01030 Київ, вул. Богдана Хмельницького, 60
Тел. (044) 234-92-36, 234-66-78,
Факс (044) 234-99-89
www.polska.com.ua


Генеральне Консульство Польщі у Львові
Адреса: 79011 Львів, вул. Івана Франка, 110
Тел. (0322) 97-08-61 до 63, 76-05-47 Факс (0322) 76-09-74
www.konsulat.lviv.ua


Візи на сезонну роботу в сільському господарстві
Для отримання візи з правом на сезонну роботу в сільському господарстві іноземець повинен подати в консульську установу Республіки Польща: закордонний паспорт, його ксерокопію, анкету з фотографією та відповідну заяву польського роботодавця.
Заява повинна містити ідентифікаційні дані роботодавця і працівника та місце і строк роботи іноземця в сільському господарстві. Ця заява повинна також бути завірена нотаріально або завірена польським адміністративним органом.
Додатково консулу треба пред’явити довідку, видану управлінням гміни або іншим польським адміністративним органом про те, що роботодавець здійснює або має право здійснювати сільськогосподарську діяльність.


Транзитний проїзд через Польщу – з 1 серпня 2006 року
З 1 серпня 2006 року Польща запровадила спрощену систему контролю осіб, що означає, що іноземці, незважаючи на їх громадянство, звільняються від обов’язку наявності польських транзитних віз, якщо у них є дiйсна віза або дозвіл на перебування, видані однією з держав Шенгенської угоди, Швейцарією і Ліхтенштейном. Це правило охоплює також власників віз або дозволiв на перебування, виданих Великобританією та Ірландією, але у разі транзиту літаком.
Що ж до громадян України і Білорусії, транзит через територію Республіки Польща не може перевищувати 5 днів і повинен вкластися у термін дії візи або дозволу на перебування.


Фінанси, які повинен мати іноземець при в’їзді
1) Іноземець, який в’їжджає на територію Республіки Польща повинен мати:
- 100 злотих – на кожен день перебування, але не менш 500 злотих або їх еквівалент в іноземній валюті, у разі якщо йому виповнилося 16 років;
- 50 злотих – на кожен день перебування, але не менш 300 злотих або їх еквівалент в іноземній валюті, у разі якщо іноземцю не виповнилося 16 років.


2) Іноземець, який в’їжджає на територію Польщі на термін не більше трьох днів, повинен мати:
- 300 злотих або їх еквівалент в іноземній валюті, у разі якщо йому виповнилося 16 років;
- 150 злотих або їх еквівалент в іноземній валюті, якщо іноземцеві не виповнилося 16 років.


3) Іноземець що в’їжджає на територію Польщі як турист, до молодіжного табору, для участі у спортивних змаганнях, для лікування чи у санаторій, повинен мати 20 злотих на кожен день перебування, але не менше 100 злотих.

Редактор: admin
14-09-2006, 15:54
Коментарів 0 Переглядів 4 284

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.