RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

За два тижні, 5 вересня, розпочне свою роботу чергова сесія Верховної Ради. Ситуація у ній виглядатиме вже дещо інакше, ніж після виборів. Після створення антикризової коаліції і обрання Прем’єром Януковича, роль парламентської опозиції відведено Блоку Юлії Тимошенко. Його представник Петро Гасюк оцінює політичну ситуацію і розповідає про завдання опозиції у нових політичних умовах.
"Склад нового уряду – кострубатий"
– Пане Петре, як ви оцінюєте Універсал національної єдності?
– На мою думку, цей Універсал змішаний з набору різних політичних штампів, і ніхто його від самого початку дотримуватися й не збирався. Це документ, який зініціював президент Ющенко для того, щоби показати, що він бере хоча б якусь участь у політичному житті держави. Універсал – не обов’язковий до виконання. Це не указ і не закон. Тому це й не є тим, що буде виконуватися чи його дотримуватимуться політичні сили, тим більше такі різні, яких зібрали у так звану коаліцію.
– БЮТу тепер відведено роль опозиції. Як ви будете діяти за нових умов?
– Ми зайдемо до парламенту 5 вересня як парламентська опозиція. Будемо домагатися, насамперед, відповідного статусу для себе. І вимагатимемо ухвалення закону про опозицію. Усі дзвінки, які я зараз отримую від різних людей, свідчать про те, що люди розуміють, що БЮТ залишився єдиною силою, яка не зрадила ідеалів та інтересів Майдану.
– Яким, на вашу думку, є новий уряд?
– Склад нового уряду я оцінюю як кострубатий і такий, що зібраний з представників різних груп, що мають власні інтереси, часом протилежні. Для мене досі дивно те, як погодився піти працювати до цього уряду лідер Руху Борис Тарасюк. Дивно, що там залишився і наш головний міліціонер Юрій Луценко. Адже усі, і я сам, чули його заяви, що ніколи він не буде працювати в уряді Януковича. Для мене не стало новиною те, що в уряд на посаду Міністра праці і соціальної політики повернувся наш Папієв.
Зараз ще важко оцінювати роботу уряду, але, на мою думку, він надто різношерстий.
Співпраця наших нардепів обмежена вітанням "Доброго дня!"
– У парламенті – ви опозиція. А як діятимете в області?
– На Буковині ми будемо витримувати той статус, який здобули під час виборів – статус переможців. Ми будемо співпрацювати з тими конструктивними силами в обласній владі, які прагнуть розв’язувати проблеми економіки і розвитку краю. Я, як голова обласної організації партії "Батьківщина", вестиму переговори з представниками тих сил, що будуть готові з нами співпрацювати і поділятимуть наші погляди.
– Наскільки, на вашу думку, реальні чутки про те, що Ющенко з Януковичем домовився про свій другий термін?
– Гадаю, така домовленість обговорювалася, і її було досягнуто. Знаю, що в одному з інтерв’ю Янукович заявляв, що він не має наміру балотуватися на посаду президента у 2009 році.
– Чи є співпраця буковинських нардепів щодо розв’язання проблем регіону?
– Кажемо один одному "Доброго дня!". З "Нашою Україною" ми сидимо поруч. Тому з Віктором Королем говорили про те, щоби допомогти Чернівцям і області. З іншими ж навіть таких розмов не було.
– Як ви оцінюєте те, що Король був серед тих 30 нашоукраїнців, що проголосували за кандидатуру Януковича на посаду прем’єр-міністра?
– Я оцінюю це дуже негативно. Але нехай він сам все пояснює чернівчанам.
– Чи буде співпраця з тією частиною "Нашої України", яка не голосувала за Януковича і заявила про перехід до опозиції?
– Звичайно, буде. Вони працюватимуть у своїй фракції, але головне наше завдання у парламенті – мати групу зі 151 депутата щоби заблокувати найбільш небезпечні для людей та демократії в країні рішення, які спробує ухвалювати нова більшість.
– Вже анонсовано всеукраїнський тур Юлії Тимошенко, який розпочнеться із Західної України. Чи побуває лідер БЮТ на Буковині і коли?
– Мабуть, це буде восени. Мета туру – зустрічі з людьми та пояснення Юлією Тимошенко нашого бачення того, що відбулося в країні і тієї ситуації, яка є. А також пояснення тих завдань і цілей, які ставитиме БЮТ як опозиція у парламенті.
– Це можна розцінювати і як початок її президентської виборчої кампанії?
– Юлія Тимошенко братиме участь у президентських виборах 2009 року.
Редактор: admin
17-08-2006, 20:06
Коментарів 0 Переглядів 2 183

Теги -

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!