RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

П’ятирічний Юрко, побачивши по телевізору черговий переможний забіг Івана Гешка, попросив батьків замість декількох машинок купити йому маленький прапорець України. Тепер він ганяє по хаті, потім підбігає до бабусі з радісним: "Дайте прапор, я вже виграв!", після чого долає умовне "коло пошани"… І не приховує: "Я хочу бігати так, як дядя Ваня!"
Незаперечний лідер буковинського спорту останніх років – чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко – знову очолив десятку кращих спортсменів краю 2006 року.
– Іване, ти залишився задоволений минулим сезоном?
– Гріх нарікати, адже сезон справді видався дуже вдалим. Хоча справжній професіонал рідко буває цілковито задоволений своєю роботою – завжди бачить додаткові резерви, що і є запорукою професійного росту і прогресу. Не скажу, що я розчарований другими місцями на Чемпіонаті Європи та Кубку світу, але кожен спортсмен на кожних змаганнях мріє про перемогу.
– Взимку ти ніби був не в найкращій формі, що не завадило виграти Чемпіонат світу, а влітку, "кружляючи" навколо свого кращого результату, привіз з Чемпіонату Європи "срібло"…
– Перемога – це сукупність багатьох факторів. На великих змаганнях, як правило, одразу декілька спортсменів практично в рівній мірі можуть претендувати на перше місце. І тоді в силу вступають різні "дрібнички". Хто з фаворитів матиме перевагу, може залежати від часу старту, тактики, можливих несподіванок на дистанції і навіть від якихось побутових нюансів. Звісно, на Чемпіонаті Європи я націлювався на "золото". Але хіба француз африканського походження Мехді Баала, який не раз вибігав з 3 хв. 30 сек., не міг розраховувати на перше місце? На етапі "Золотої ліги" в Парижі забіг склався "під мене", а на Євро – "під нього". Ми мали зустрітися і на Кубку світу, але Баала до Афін, на жаль, не приїхав.
– Ти задоволений собою як депутат?
– Ну, як депутату мені до
чемпіона світу, мабуть, ще далеко (сміється – авт.). Проте я не люблю бути статистом в будь-якій справі. Наразі я підбираю друзів-помічників, які, сподіваюся, допоможуть зробити помітнішою і мою депутатську діяльність. Хоча взагалі я не люблю говорити про політику.
– Тоді давай поговоримо про дівчат. Тебе дедалі частіше можна побачити в журі на конкурсах краси…
– Треба ж тренуватися вибирати наречену (сміється – авт.). Але попереджаю, що запитання про наречених і дівчат мені теж не подобаються. Тож краще повернімося до спорту.
– Гаразд. З планами на наступний сезон визначилися з наставником Георгієм Миронюком?
– Зимовий сезон пропускаємо – готуємося до літнього.
– Традиційно – лише вдома?
– Поки що – так. Перед Новим роком були на зборах на олімпійській базі у Ворохті. Навесні, можливо, потренуємося на одній із високогірних баз у Румунії. Це все-таки набагато ближче, ніж Кисловодськ та інші високогірні спортивні точки. До речі, є перспектива створити кращу в Україні базу для тренувань в умовах високогір’я на Буковині. Але це окрема тема.
– На світському рівні вже багато говорять про палац, який ти будуєш у Кіцмані…
– Я не раз підкреслював, що не маю наміру переїжджати з Буковини, тому хочу, як кажуть, пустити тут глибоке коріння. У Чернівцях мені надали квартиру, тепер хочу побудувати нормальну хату в Кіцмані. Вона не маленька, але до палаців з так званого "царського села" з-під Чернівців явно не дотягує (сміється – авт.).
– Як щодо відпочинку?
– Цієї осені у мене була найбільша за всю кар’єру спортивна "відпустка". Відпочив і фізично, і морально. Тепер паралельно з тренуваннями намагаюся час від часу вибратися кудись у гори – покататися на лижах або просто подихати чистим гірським повітрям.
– Ну, і традиційні вітання від спортсмена року…
– Бажаю читачам "МБ" та всім буковинцям щасливо зустріти Новий рік та Різдво Христове. І нехай 2007 рік принесе в кожну оселю лише здоров’я, радість і достаток!


Десятка кращих спортсменів Буковини (лауреати премії ім. Сергія Сенюкова) 2006 р.
(Враховано рейтинг за трьома кращими результатами в сезоні, опитування серед фахівців, журналістів та вболівальників – через газети та шляхом SMS-голосування на телеканалі "Чернівці")


№ 1. Іван ГЕШКО (легка атлетика, Кіцмань, Чернівці, "Динамо", тренер – Георгій Миронюк, офіційний партнер – готельно-туристичний комплекс "Буковина"). Кращі результати сезону-2006: Чемпіонат світу в приміщенні – 1 місце, Чемпіонат Європи – 2 місце (1500 м), Кубок Європи – 1 місце (1500 м), 2 місце (800 м), Кубок світу – 2 місце (1500 м), 1 місце у складі збірної Європи.


Ліна ГЕРАСИМЕНКО (стрільба з лука, Чернівці, "Динамо", тренер – Анатолій Єгоров). Чемпіонат України – 2 місце в команді, Кубок України – 1 місце в команді. Рекорд України.


Людмила ГРИЦАЙ (бокс, Чернівці, "Україна", тренери – Едуард Алексеєнко, Микола Хаджіогло). Чемпіонат світу, Чемпіонат Європи – 3 місця. Чемпіонат України – 1 місце.


Тетяна ДОРОХОВА (стрільба з лука, Чернівці, "Динамо", тренер – Світлана Капанадзе, офіційний партнер – готельно-туристичний комплекс "Буковина"). Чемпіонат Європи – 2 місце в команді, Чемпіонат Європи в приміщенні – 2 місце в команді, Чемпіонати України в приміщенні і просто неба – 3 місця інд.


Микола ЛАБОВСЬКИЙ (легка атлетика, Герцаївський район, Чернівці, "Колос", "Динамо", тренери – Денис Тищук, Ірина Ячнюк, офіційний партнер – туркомплекс "АКВА-ПЛЮС"). Чемпіонат України – 1 місце, Чемпіонат Європи – 11 місце, Чемпіонат і Кубок України в приміщенні – 3 місця (1500 м).


Наталя ЛУПУ (легка атлетика, Новоселиця, "Колос", "Динамо", тренери – Володимир Степанов, Анатолій Якимчук, офіційний партнер – готельно-туристичний комплекс "Буковина", протягом року – ТОВ "Родничок"). Юніорський Чемпіонат світу – 4 місце, Чемпіонат України – 3 місце, молодіжні ігри України – 1 місце, Чемпіонат і Кубок України в приміщенні – 2 місця
(800 м).


Ольга МИХАЙЛИЧЕНКО (легка атлетика, Новоселиця, "Колос", тренер – Анатолій Якимчук, офіційний партнер – готельно-туристичний комплекс "Буковина", протягом року – ТОВ "Родничок"). Молодіжні ігри України – 2 місце (400 м), юніорський Чемпіонат світу – 7 місце (4х400 м).


Юрій ОМЕЛЬЧЕНКО (спортивне орієнтування, Чернівці, тренер – Денис Тищук). Чемпіонат світу – 6 місце (спринт), 9 місця (середня, естафета).


Ольга ПАНЧУК-УНГУРЯН (самбо, Кіцманський район, Чернівці, "Україна", "Динамо", тренери – Віктор Нагорняк, Юліан
Германюк) Чемпіонат світу – 3 місце. Чемпіонат України – 1 місце.


Юлія ЧЕРЕП (стрільба з лука, Чернівці, освіта, тренери – Анатолій та Наталя Єгорови). Кадетський Чемпіонат світу – 1 місце в команді (кадетський рекорд світу), 26 місце інд., кадетська першість України в приміщенні, молодіжні ігри України – 3 місця інд.


Увага! Лауреати, крім лідера топ-10 Івана Гешка, розташовані в алфавітному порядку. Тренери спортсменів, які увійшли до десятки кращих, автоматично стали кращими (і лауреатами премії ім. С. Сенюкова).

Редактор: admin
28-12-2006, 13:22
Коментарів 0 Переглядів 1 773

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.