RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Нещодавно у Чернівцях відбувся перший відкритий буковинський фестиваль ушу, в якому взяли участь близько 30 гостей з різних міст України. Фестиваль був організований Чернівецькою обласною федерацією ушу, гунфу та цигун для ознайомлення чернівчан з культурою цього бойового мистецтва та пропаганди здорового способу життя.
Чернівецька обласна федерація ушу – одна з найстаріших в Україні (заснована наприкінці 80-х років). Зараз федерація нараховує до 25 прихильників. Старших учнів Віктора Мігалчана, Андрія Охрімовського та Володимира Журавльова тренує шифу (з китайської "шифу" – учитель) Чжоу Лянь Це. А вони вже займаються з молодшими учнями у спортзалі гімназії №4.
Як розповів Віктор Мігалчан, існують три рецепти досягнення успіху: спосіб, вчитель, учень. Потрібно знайти правильний спосіб навчання, доброго вчителя, і, звісно, багато залежить ще й від самого учня. "Воно дає те, що ви шукаєте, – стверджує Віктор. – Це таке повноцінне мистецтво, що містить у собі все. Ми любимо свою справу, займаємося нею постійно. Люди до нас приходять оздоровлюватись – як зовнішньо, так і внутрішньо. Існує переказ про монастир, до якого люди приїжджали на лікування, але могли перебувати там лише з умовою, що будь-яку роботу виконуватимуть з посмішкою. Так і в нас – ми завжди тренуємося у гарному настрої.
Ушу допомагає знайти себе, самореалізуватися. Воно робить людину дисциплінованою, порядною, чесною, сильною, витривалою, навчає побороти себе. Немає брудних думок, бажань. Перемагаючи себе, ти самовдосконалюєшся. Багато залежить не так від фізичної сили людини, як від внутрішньої волі".
Чернівецька федерація також провадить курси цигун та гунфу. Цигун (з китайської "ци" – енергія, "гун" – робота, разом – робота над внутрішньою енергією) – древнє китайське мистецтво саморегуляції, підтримання свого здоров’я в гарному стані. А час і витрату сил на оволодіння майстерністю цигун називають гунфу.
Альона Скиба, займається ушу три роки: "Тут, незалежно від віку і статі, фізичної підготовки та моральних рис, не існує жодного поділу. Усі ми є учнями, а на тренування приходимо, щоби випробовувати себе, загартовувати своє тіло, зміцнювати м’язи, а головне – навчитися розуміти своє внутрішнє "я". Як представниця жіночої статі, я часто буваю в меншості, але це мені не створює дискомфорту. До мене хлопці ставляться, як до сестри, у всьому підтримують. Я не така сильна, як вони, тому іноді працюю більше, щоб набути сили і вдосконалити техніку".
Сергій Іванюк, 21 рік, відвідує заняття місяць: "Мені ушу так подобається, що не можу передати. Це треба відчувати. Виробляється сила волі, самоорганізація. Рухи стають чіткішими, м’язи сильнішими. Відколи почав займатися, кинув палити, вживати спиртні напої".
Володимир Журавльов, 21 рік, займається ушу чотири роки: "Це мій спосіб життя. Заняття дали мені витримку, змінили характер, погляд на взаємини між людьми – зокрема, я зрозумів, що всіх потрібно поважати, підтримувати, розуміти. Як сказав один шаолінський монах, ушу вчать, щоби допомагати людям".


Довідка
Ушу (з китайської "у" – воїн, воєнний, "шу" – мистецтво, разом – воїнське мистецтво) – це стародавнє китайське бойове мистецтво, невід’ємний елемент китайської культури. Існують дві легенди щодо виникнення ушу. Перша – воно було винайдене при Шаолінському монастирі монахом на ім’я Дамо (його індійське ім’я Ботхіт-Харма), який просидів у печері 9 років, медитуючи, і для того, щоб зміцнити ослаблене тіло, створив комплекс вправ, названих згодом ушу. За другою легендою, ушу винайшов в ІІ ст. до н. е. китайський лікар, спостерігаючи за тваринами.
Ушу розповсюджене у Південній та Північній Америці, Європі, Австралії. Після перебудови воно з’явилося і в Україні.

Редактор: admin
21-11-2006, 12:16
Коментарів 0 Переглядів 3 053

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.