RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

– Я хочу битися з одним з чемпіонів за іншою з престижних версій. Я готовий зустрітися на рингу з будь-яким з інших чемпіонів. Давайте вже нарешті отримаємо справжнього чемпіона. Я, як вболівальник боксу, хотів би бачити людину, яка матиме всі титули, а відповідно – і повагу. Давайте зробимо це! – заявив українець Володимир Кличко після перемоги над американцем Калвіном Броком, яка дозволила йому зберегти звання чемпіона світу з боксу серед професіоналів у суперважкій категорії за версіями IBF та ІВО.
Двобій між Кличком і Броком тримав у напрузі понад десять тисяч уболівальників у нью-йоркському "Медісон Сквер Гарден" та мільйони телеглядачів біля блакитних екранів до сьомого раунду. Більше того, ще за декілька десятків секунд до розв’язки у шанувальників таланту Кличка-молодшого могли бути серйозні підстави для хвилювання, адже Володимир виглядав доволі втомленим і дещо знесиленим, що нагадало відому його поразку, після якої навіть говорили про можливе отруєння та інші причини безсилля. На щастя, попри "підозрілий" вигляд та незрозуміле "каркання" рідних коментаторів щодо "близькості біди", наш чемпіон зберігав контроль над боєм і був готовий використати будь-яку помилку суперника. Зрештою, так воно і сталося. Спершу Володимир своєю стандартною комбінацією "лівий джеб + удар правою" струсонув голову американця, який, щоправда, встояв на ногах. Але, зрозуміло, українець відчув, що "жертву" можна добити, і незабаром, в середині сьомого раунду, він ударом правою в щелепу змушує Брока, ніби в уповільненому повторі, впасти на ринг. До десяти йому не дорахували в горизонтальному положенні. Проте на ноги претендент на чемпіонський титул встав доволі важко, та й пішов, хитаючись. Тож рефері справедливо зупинив бій – технічний нокаут.
Для Кличка це 47-ма перемога (42-га дострокова) у 50-ти боях на професійному рингу. Брок у своєму ювілейному, 30-му професійному поєдинку зазнав першої поразки. До цього він 22 рази вигравав нокаутом або достроково.
До речі, Брок чимось нагадує наших братів-чемпіонів. На відміну від інших боксерів, американець освічений – отримав спеціальність фінансиста, до 2000 року працював у банку фінансовим аналітиком. Калвін також є віруючою людиною, тож недивно, що напередодні він не обіцяв "розірвати" суперника, а після двобою дав спокійний і виважений коментар тому, що сталося:
– Я бачив, що пропускаю удар, але не встиг уникнути його. Його джеб кращий, ніж я думав. Ви кажете, що глядачів було понад 14 000? Я не можу зрозуміти, чому в Нью-Йорку у Кличка було більше підтримки, ніж у мене? Або просто його вболівальники були гучнішими? Звичайно, мене було важко вивести з мого настрою на поєдинок. Я думав тільки про бій і слухав свого тренера, але хочу сказати, що Кличко – дуже сильний боксер, плюс у нього дуже сильні фанати.
Під час трансляції неважко було помітити, що навіть після переможного удару молодшого брата Віталій Кличко не виявив особливих емоцій. Очевидно, у нього були серйозні зауваження до чемпіона.
Володимир після бою зазначив, що довго входив у ритм:
– Я поклав його комбінацією лівий хук – правий прямий. Треба було це робити раніше, але мені треба було саме стільки часу, щоб спіймати ритм і відчути дистанцію. Брок – гарний боксер оборонного стилю. А розсічення у шостому раунді я отримав від удару головою. Я помилився, підпустивши його занадто близько.
Цікаво, що перед центральним двобоєм вечора на тій же арені зустрічалися донька легендарного Мохаммеда Алі – Лейла та Шеллі Бартон. Донька живої легенди перемогла. А її промоутер Том
Леффлер зізнався:
– Лейла дуже симпатизує Володимирові Кличку. Цікавим також є той факт, що зараз минає
рівно 35 років, як у цій же залі Мохаммед Алі у фантастичному поєдинку переміг Джо Фрейзера.
Наступний бій Володимир Кличко має провести проти 36-річного американця Рея Остіна (31 бій, 24 перемоги), якого керівництво Міжнародної боксерської федерації (IBF) назвало обов’язковим претендентом на титул. Якщо Кличко відмовиться від двобою, він втратить чемпіонство, і за вакантний титул будуть битися Рей Остін і Кріс Бьорд. Володимир же мав намір зустрітися з одним із трьох чемпіонів світу. Найбільшим реальним претендентом називали Шенона Бріггса, який не так давно відібрав чемпіонський пояс у білоруса Сергія Ляховича.
Редактор: admin
16-11-2006, 16:06
Коментарів 0 Переглядів 1 683

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!