RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Уперше у теперішньому розіграші Ліги чемпіонів київські динамівці не програли з великим рахунком. Сталося це за два тури до фінішу групового етапу, коли наш віце-чемпіон втратив будь-які шанси продовжити боротьбу в Лізі чемпіонів. Тепер українським шанувальникам футболу доводиться радіти навіть таким скромним "досягненням", як поразка з мінімальним рахунком французькому "Ліону".
З Франції "Динамо" цілком могло привезти і очко або навіть три. Принаймні можливостей для взяття воріт було достатньо. Щоправда, і суперник грав, склалося враження, не в повну силу і міг будь-якої миті додати обертів. Але це все теорія. Реалії ж такі, що підопічні Анатолія Дем’яненка ще можуть дивом потрапити до Кубка УЄФА. Для цього треба успішно зіграти вдома з "Реалом" і обов’язково перемагати в Бухаресті "Стяуа". Схоже за складністю завдання стоїть і перед "Шахтарем". Сподіваємося, цієї осені Ліга чемпіонів принесе якісь позитивні емоції і українському клубному футболу з переважно бразильсько-румунським обличчям.
Анатолій Дем’яненко (головний тренер "Динамо").
– Те, що ми побачили сьогодні, – це максимум, на що здатна команда, чи є ще якісь резерви?
– Звичайно, ми досягли дуже мало, але ми грали проти однієї з кращих команд Європи. Нам було важко, вони не давали нам розгорнутися, і у "Динамо" були моменти, які ми не реалізували. Так, ми мало б’ємо по воротах, так, є над чим працювати, але другий тайм був дуже непоганий.
– Прокоментуйте, будь ласка, заміни.
– Насамперед, нам треба було підсилювати атаку. Коли вийшов Шацьких, ми навіть грали з трьома нападаючими. Нам треба було шукати шляхи, щоби відігратися і створювати моменти. Це було заплановано заздалегідь. Нам потрібні були моменти, які нападаючі могли б реалізувати.
– У Києві у стартовому складі грав один нападаючий, сьогодні два. З чим це пов’язано і чи виправдав себе цей хід?
– Я вважаю, що виправдав. Створити на полі "Ліону" 2-3 моменти – це не кожному під силу. Але найголовніше те, що нападаючий виконував той обсяг, який від нього був потрібен.
– Гавранчич хоч розуміє, за що його замінили?
– Я думаю, розуміє. Він непереконливо грав у першому таймі, причому це не перша його така гра.
– До кого конкретно є претензії в ситуації з пропущеним м’ячем?
– Я не можу зараз відповісти на це запитання, мені треба переглянути плівку. З тренерської лави, що знаходиться нижче рівня поля, мені було не дуже добре видно. Заміна говорить сама за себе. Партнерами в тому епізоді повинен був керувати Гавранчич. Але все-таки треба переглянути запис, щоби не скривдити гравця. Уважно подивитися, тому що зараз можуть бути тільки емоційні заяви.
Жерар Ульє (головний тренер "Ліона").
– Як і торік, ви вийшли в наступне коло після четвертого туру і 1 листопада...
– Так, однак прогрес полягає в тому, що цього разу ми не пропустили жодного м’яча. Я думаю, українська команда підвердила все те, що я говорив про неї. Це жива, динамічна команда з наступальною технікою, і я повинен сказати, що сьогодні в обороні в нас були важкі моменти. Ми не реалізували низку вигідних моментів, і більш справедливий рахунок був би 3:1, але це було б можливо, якби суперкоманді "Ліон" не протистояла суперкоманда "Динамо" (Київ).
– Хоча "Ліон" велику частину матчу домінував на полі, складалося враження, що ви постійно чекали від "Динамо" неприємних сюрпризів...
– У Лізі чемпіонів треба бути готовим до сюрпризів щосекунди. Хоча ми перевершували киян за голевими моментами, вони показали себе суперкомандою і підтвердили те, що ми і так про них знали. Я люблю київську команду і можу пояснити чому – вона любить гру. Я шкодую, що сьогодні було так мало забитих м’ячів, тому що обидві команди створили багато моментів.
– Ви чекаєте зустрічі з "Реалом", щоб остаточно прояснити турнірну ситуацію?
– Першим завданям було пройти в наступне коло, другим – зайняти перше місце в групі. Щоб виконати другу задачу, нам треба зіграти ще один матч – матч із "Реалом".
– Чиї шанси зайняти третє місце в групі вищі – "Динамо" чи "Стяуа"?
– Нам ще грати з румунами, тому я повинен зважувати свої слова. Можу тільки сказати, що сьогодні я був приємно здивований силою київської команди.
– Кінцівка матчу виявилася важкою для "Ліону". Чи значить це, що "Ліон" втомився?
– Поставте себе на місце ліонської команди: місце в наступному колі у вас у кишені, і ви не знаєте, захищатися вам або атакувати. Ми грали до кінця, і наші атаки показують, що ми не перейшли в глуху оборону і не стали грати на утримання рахунку. Я повинен сказати, що сьогодні гра була важкою і "Ліон" показав свою кращу гру. Важко робити спектакль усі 90 хвилин гри. Можливо, перша половина матчу була більш інтенсивною, але і в другій ми виглядали непогано.
– Ви їдете до Мадриду перемагати або досить буде і нічиєї?
– Хочу сказати, що ми ніколи не заглядаємо занадто далеко вперед. Сьогодні ми одержали цей результат, тепер думатимемо про наступну гру. І тільки потім будемо думати про наш матч із "Реалом". І ми не зациклюємося на результаті – нас більше всього цікавить гра.
– Учора Сергій Ребров розповів нам про вашу зустріч у Києві. А що ви можете сказати про це?
– Насамперед я хочу сказати про Валерія Лобановського, про якого я згадував у Києві. А з Ребровим я знайомий давно, ще з тих часів, коли я тренував "Ліверпуль". Це дуже розумний гравець, і він не досягнув у Прем’єр-лізі того, чого заслуговував. Сьогодні в "Динамо" була дуже гарна комбінація швидкості і техніки, і це мені в них найбільше сподобалося.
Редактор: admin
7-11-2006, 21:32
Коментарів 0 Переглядів 1 428

Теги -
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!