RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Буковинську милю» вдруге виграв Іван ГешкоДругі змагання "Буковинської милі", що відбулися 8 жовтня на стадіоні "Буковина", стали міжнародними. На запрошення організаторів та особисто відомого бігуна Івана Гешка відгукнулися не лише найсильніші бігуни України, а й спортсмени з Молдови і навіть Кенії. Усього на старт вийшли 18 учасників (ще четверо львів’ян, не доїхали на змагання через поломку авто). Буковина була представлена Іваном Гешком (офіційний партнер – ГТК "Буковина"), чемпіоном України та фіналістом Чемпіонату Європи Миколою Лабовським (Герцаївський район, офіційний партнер – туркомплекс "Аква-плюс"), чемпіоном України з кросу Віталієм Рибаком (Хотинський район), призером юніорської першості України Олександром Величком (Кіцмань), бронзовим призером зимового Кубка Європи Василем Цікалом (тепер тренується в Кіцмані).
Свій виграш Гешко пожертвує будинку дитини
Як і очікувалося, тон на фініші милі задавали Іван Гешко, який оформив дубль, Василь Цікало, який до останніх десятків метрів наступав на п’яти своєму легендарному колезі, та Микола Лабовський, котрий, попри травму ноги, спромігся показати третій результат. На жаль, травма завадила показати високий час гостю з Кенії Джону Леттінгу.
Усі призери перевищили минулорічний рекорд змагань. Але матеріальну винагороду отримав лише Гешко, який заробив бонусну тисячу гривень за рекорд змагань. Іван заявив, що передасть ці гроші будинку дитини "Малютка", якому і торік дав зі своїх призових "на цукерки".
Після кола пошани, яке Іван зробив з прапором Буковини під овації присутніх декількох тисяч уболівальників, дворазовий переможець "Буковинської милі" дав флеш-інтерв’ю, в якому привітав всіх з Днем міста і висловив надію, що "Буковинська миля" набиратиме нових обертів і до 600-річчя Чернівців стане грандіозним спортивно-мистецьким святом. Іван подякував рідним – бабусі, мамі, сестричкам – які прийшли повболівати за зіркового онука, сина і брата.
У церемонії нагородження взяли участь голова облради Іван Шилепницький, міський голова Микола Федорук, заступник голови ОДА Борис Баглей, меценат змагань, депутат міськради Валерій Чинуш. Спершу футболки та пам’ятні медалі із символікою змагань отримали всі учасники, а потім трьом кращим вручили медалі та красені-Кубки.
Наступного року змагання відбудуться на вулицях міста
Як зізнався міський голова Микола Федорук, він ще не бачив на місцевих заходах стільки телевізійних камер та фотоапаратів одночасно. "Буковинську милю" знімали групи з телеканалів "Спорт 1", "Інтер", "Мегаспорт", "5 канал", місцеві ЗМІ. Усього працювало не менше 10 телекамер.
Серед уболівальників було розіграно два десятки упаковок соків "Біола", п’ять футболок із
символікою змагань та телевізор "Шарп" від торговельної марки "Біола". Головний приз виграв юний спортсмен з Великого Кучурова Дмитро Михайлюк.
Наступного року організатори планують змінити формат "Буковинської милі" і провести змагання на вулицях Чернівців, для того, щоби перед елітним забігом подолати дистанцію змогли всі охочі. Ця ідея належить Іванові Гешку, який багато стартує за кордоном і намагається найбільш вдалий міжнародний досвід застосувати і вдома.
II Відкритий Кубок області "Буковинська миля" (результати)
Іван Гешко (Чернівці, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, володар Кубка світу та Європи, багаторазовий чемпіон та рекордсмен України, учасник двох Олімпійських ігор) – 4.06,5 (рекорд змагань).
Василь Цікало (Львівська область, бронзовий призер Кубка Європи на дистанції 1500 м) – 4.07,3.
Микола Лабовський (Чернівці,
Герцаївський район, чемпіон України з бігу на 1500 м, фіналіст Чемпіонату Європи) – 4.08,8.
Дмитро Барановський (Біла Церква, майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Європи серед молоді на дистанції 5000 м, рекордсмен України з марафонського бігу) – 4.11.5.
Віталій Волошин (Черкаси, майстер спорту, переможець та призер Чемпіонату України з бігу на 800 м) – 4.12,8.
Олександр Борисюк (Волинь, майстер спорту, призер Чемпіонату України) – 4.13,5.
Віорел Георгіца (Молдова, бронзовий призер Чемпіонату Європи серед поліцейських у стіпль-чезі) – 4.15,4.
Ігор Гелетій (Івано-Франківськ, майстер спорту, неодноразовий переможець та призер Чемпіонату України) – 4.15,5.
Віталій Рибак (Чернівці, Хотинський район, неодноразовий переможець та призер Чемпіонату України з кросу та на стаєрських дистанціях) – 4.16,7.
Віталій Георгіца (Молдова, чемпіон Молдови у стіпль-чезі та на дистанції 3000 м) – 4.17,6.
Микола Трубачов (Київ, майстер спорту, чемпіон України) – 4.18,5.
Василь Беца (Львів, кандидат у майстри спорту) – 4.20,8.
Руслан Оларь (Молдова, чемпіон Молдови з бігу на 800 м) – 4.21,4.
Віталій Шафар (Біла Церква, майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон України з кросу) – 4.22,0.
Олександр Вашурін (Чернівці, кандидат у майстри спорту, призер юнацької першості України) – 4.22,6.
Олександр Величко (Кіцмань, кандидат у майстри спорту, призер юніорської першості України) – 4.23,8.
Джон Леттінг (Кенія, призер юнацької першості Кенії) – 4.29,4.
Вадим Карпенко (Чернівці, майстер спорту, бронзовий призер Молодіжних ігор України) – 4.33,2.
Попередній рекорд змагань: 1609 м 34 см – 4.08,9 (Іван Гешко, 2005 р.) 


Довідка
Відкритий Кубок Чернівецької області "Буковинська миля" започаткований 2005 року з ініціативи лідера збірної України з легкої атлетики Івана Гешка, начальника облспортвідділу Георгія Мазурашу та бізнесмена і мецената спорту – депутата міськради Валерія Чинуша. У першій "Буковинській милі" 2005 року взяли участь найсильніші бігуни України. Переможцем став Іван Гешко – 4.08,9. Другим фінішував ще один буковинець – Микола Лабовський, який цього року сенсаційно пробився до фіналу Чемпіонату Європи на дистанції 1500 м.
Миля – 1609 м 34 см. Рекорд України на цій дистанції належить Іванові Гешку (3.50,04) і встановлений 30.07.2004 у Лондоні на етапі IAAF Super Grand Prix.

Редактор: admin
10-10-2006, 13:49
Коментарів 0 Переглядів 3 334

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!