RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Борзов і Гешко будуть почесними громадянами Чернівців?
Дворазовий олімпійський чемпіон (з бігу на 100 та 200 м) Валерій Борзов, тепер вже як член Міжнародного Олімпійського комітету та президент Федерації легкої атлетики України, цими днями планував побувати з офіційним візитом на Буковині, де, як відомо, легендарний бігун провів дитинство та ранні шкільні роки.
У попередній програмі перебування – зустрічі з головою облдержадміністрації Володимиром Кулішем, чернівецьким міським головою Миколою Федоруком, візити до Кіцманя та Новоселиці, участь у прес-конференції та прямому ефірі на одному з місцевих телеканалів.
Побуває Валерій Пилипович, звісно, і на рідній Роші, де він виріс.
Якщо вірити чуткам, славнозвісний спринтер, як і теперішній лідер збірної України з легкої атлетики Іван Гешко, найближчим часом може стати Почесним громадянином міста Чернівців. Заслужили!


Наш Олійник – голеадор I ліги
Лідером серед бомбардирів у першоліговій першості України з футболу після шостого туру залишився чернівчанин Денис Олійник, який, як відомо, грає за столичне "Динамо-2". В активі сина колишнього голеадора "Буковини" Віктора Олійника – 5 м’ячів у 5-ти зіграних матчах.
Резервісти "Динамо" у черговому турі поступилися в Ужгороді "Закарпаттю" – 1:2. З 11-ма очками вони посідають 5 місце. Попереду йдуть "Оболонь" – 18 очок, "Геліос" (Харків), "Кримтеплиця" (Молодіжне) – по 13 та ФК "Львів" – 12.


Буковинці – переможці Євро
Дві золоті медалі здобули в юніорській категорії буковинці на домашньому Чемпіонаті Європи з рогейну (екстремальне орієнтування – 24 год.). Кращими були Тарас Остап’юк, Роман Мостовий, Віктор Михайлов та у міксті – Ярослав Галан та Ганна Дядюра.


"Динамо" – "Реал", "Шахтар" – "Рома"
Без втрат крокують поки що в єврокубках українські клуби. Завдяки успішним виступам на перших етапах, у клубному рейтингу УЄФА ми піднялися на 10 місце, а у поточному сезоні поки що йдемо другими після Румунії. Зрозуміло, що у попередніх раундах не виступають гранди, тож потужні футбольні країни ще скажуть своє вагоме слово. Але хочеться вірити, що й наші команди потішать не менше, ніж збірна на Мундіале у Німеччині.


Ліга чемпіонів.
ІІІ кваліфікаційний раунд
"Фенербахче" (Стамбул, Туреччина) – "Динамо" (Київ) – 2:2 (Аппія, 35, Зенглін, 56 – Шацьких, 5, 41. Перший матч – 1:3), "Легія" (Польща – "Шахтар" (Донецьк) – 2:3 (0:1), "Спартак" (Москва, Росія) – "Слован" (Чехія) – 2:1 (0:0), "Ружомберок" (Словаччина) – ЦСКА (Москва, Росія) – 0:2 (0:3), "Црвена Звезда" (Сербія) – "Мілан" (Італія) – 1:2 (0:1), "Стяуа" (Румунія) – "Стандард" (Бельгія) – 2:1 (2:2), "Бенфіка" (Португалія) – "Аустрія" (Австрія) – 3:0 (1:1), "Арсенал" (Англія) – "Динамо" (Хорватія) – 2:1 (3:0), "Аякс" (Голландія) – ФК "Копенгаген" (Данія) – 0:2 (2:1), "Осасуна" (Іспанія) – "Гамбург" (Німеччина) – 1:1 (0:0), "Маккабі" (Хайфа, Ізраїль) – "Ліверпуль" (Англія) – 1:1 (1:2), "Работнічки" (Македонія) – "Лілль" (Франція) – 0:1 (0:3), АЄК (Греція) – "Хартс" (Шотландія) – 3:0 (2:1), "Младо Болеслав" (Чехія) – "Галатасарай" (Стамбул, Туреччина) – 1:1 (2:5), "Валенсія" (Іспанія) – "Зальцбург" (Австрія) – 3:0 (0:1), "К’єво" (Італія) – "Левскі" (Софія, Болгарія) – 2:2 (0:2).


Груповий турнір
Група А: "Барселона" (Іспанія), "Челсі" (Англія), "Вердер" (Німеччина), "Левськи" (Болгарія).
Група B: "Інтер" (Італія), "Баварія" (Німеччина), "Спортінг" (Португалія), "Спартак" (Росія).
Група С: "Ліверпуль" (Англія), "Ейндховен" (Голландія), "Бордо" (Франція), "Галатасарай" (Туреччина).
Група D: "Валенсія" (Іспанія), "Рома" (Італія), "Олімпіакос" (Греція), "Шахтар" (Донецьк).
12 вересня. "Рома" – "Шахтар".
27 вересня. "Шахтар" – "Олімпіакос".
18 жовтня. "Валенсія" – "Шахтар".
31 жовтня. "Шахтар" – "Валенсія".
22 листопада. "Шахтар" – "Рома".
5 грудня. "Олімпіакос" – "Шахтар".
Група Е: "Реал" (Іспанія), "Ліон" (Франція), "Стяуа" (Румунія), "Динамо" (Київ).
13 вересня. "ДИНАМО" – "Стяуа".
26 вересня. "Реал" – "ДИНАМО".
18 жовтня. "ДИНАМО" – "Ліон".
1 листопада. "Ліон" – "ДИНАМО".
21 листопада. "Стяуа" – "ДИНАМО".
6 грудня. "ДИНАМО" – "Реал".
Група F: "Манчестер Юнайтед" (Англія), "Селтік" (Шотландія), "Бенфіка" (Поругалія), "Копенгаген" (Данія).
Група G: "Арсенал" (Англія), "Порто" (Португалія), "ЦСКА" (Росія), "Гамбург" (Німеччина).
Група H: "Мілан" (Італія), "Лілль" (Франція), "АЄК" (Греція), "Андерлехт" (Бельгія).


Кубок УЄФА.
ІІ кваліфікаційний раунд
"Вісла" (Польща) – "Чорноморець" – 1:1 (Геворгян, 62 – Шищенко, 31. Перший матч – 0:0), "Металург" (Запоріжжя) – "Зімбру" (Молдова) – 3:0 (Тасевскі, 16, 54, Квірквелія, 70).
І раунд. "Чорноморець" – "Хапоель" (Тель-Авів), "Панатінаїкос" (Греція) – "Металург" (Запоріжжя). Матчі – 14 та 28 вересня.


"Буковина" обіграла "Факел"
Важливу перемогу одержала минулої суботи чернівецька "Буковина", яка у принциповому домашньому двобої взяла гору над співлідером друголігової першості України з футболу "Факелом" (Івано-Франківськ) – 1:0 (Ігор Худоб’як, 30 а/г). Цікаво, що капітаном гостей є екс-капітан "Буковини" Василь Тофан, а серед його теперішніх партнерів – низка досвідчених виконавців. Тим приємніше такий колектив обігрувати.


Склад "Буковини": Василь Раковіца – к, Богдан Скибінський, Іван Тодиренчук, Дмитро Мельничук, Петро Климус, Леонід Українець (Олександр Темерівський, 66), Олександр Маковійчук, Олександр Тодорович (Олександр Крохмалюк, 83), Степан Маковійчук (Андрій Гордей, 90), Олександр Семенюк, Володимир Киф’як (Роман Степанков, 88). Запасні: Олександр Дядик, Василь Дроняк, Максим Клочко. Тренер – Юрій Шелепницький.


Найцікавіші епізоди звітного поєдинку:
15 хв. Леонід Українець зі складного положення від правого кутового прапорця прострелив у воротарський майданчик, звідки Володимир Киф’як ногою вцілив у праву стійку. М’яч відлетів до 11-метрової позначки на ногу Степану Маковійчуку. Його удар прийшовся у захисника, а після повторного рикошету Олександр Тодорович з 12 метрів пробив неточно.
29 хв. Богдан Скибінський потужно пробив зі штрафного з 25 метрів у правий нижній кут. Іконніков зіграв блискуче і перевів м’яча на кутовий.
30 хв. Тодорович з кутового закрутив м’яча до воротарського майданчика, звідки Ігор Худоб’як головою вцілив... у "дев’ятку" власних воріт.
39 хв. Володимир Киф’як в результаті активного пресингу перехопив м’яча біля чужого карного майданчика, увірвався на ударну позицію, але не зміг "поділити м’яча" із Степаном Маковійчуком, який теж був готовий завдати завершального удару...
51 хв. Знервований автоголом Худоб’як після втрати м’яча на весь стадіон "згадав чиюсь маму". Арбітр обмежився усним зауваженням...
73 хв. Після гострого навісу Володимира Крижанівського готових "розстріляти" ворота іванофраківців випередив Олександр Маковійчук – кутовий.
78 хв. Тодорович з кутового знайшов у карному майданчику залишеного без опіки Киф’яка, який головою у ворота не вцілив.
78 хв. Після фланогово навісу Тарас Ковальчук ефектно пробив головою у падінні, але м’яч пролетів повз штангу.

Редактор: admin
29-08-2006, 12:45
Коментарів 0 Переглядів 1 635

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!