RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Свято футболу, яким безумовно мав стати приїзд доЧернівців, що засумували за вищоліговими часами, першого чемпіона незалежної України "Таврії", на жаль, зіпсували "люди у чорному". Причому Євген Геренда вже не вперше опиняється у центрі скандалів після обслуговування матчів за участю "Буковини". Цього разу його "помилки" на користь "Таврії" особливо здивували, адже сумнівно, що вищоліговий клуб своїм основним складом не міг би впоратися без підсвистування рефері з командою, яка поки що не входить до числа фаворитів ІІ ліги…


"Буковина" – "Таврія" (Сімферополь) – 0:3 (0:3).
Судді: Євген Геренда (Калуш), Володимир Заровецький (Івано-Франківськ), Степан Миронюк (Снятин). Резервний суддя – Роман Криницький (Чернівці). Делегат ФФУ – Михайло Митровський (Ужгород).


"Буковина": Василь Раковіца – к, Богдан Скибінський, Іван Тодиренчук (Андрій Гордей, 75), Дмитро Мельничук, Петро Климус, Олександр Крохмалюк (Олександр Темерівський, 54), Олександр Маковійчук, Олександр Тодорович, Степан Маковійчук, Олександр Семенюк (Максим Клочко, 66), Володимир Кифяк. Запасні: Іван Іленьків, Василь Дроняк, Леонід Українець, Роман Степанков. Тренер – Юрій Шелепницький.
"Таврія": Саша Тодіч, Едмар (Ірмартас Зельмікас, 62), Саша Ціліншек, Олексій Іванов, Олександр Шутов (Неріюс Васіляускас, 59), Алвеш Годой Жуніор, Олександр Першин, Оровіанор Омоко – к, Желько Любенович, Олександр Ковпак, Володимир Гоменюк (Мілан Періч, 46). Запасні: Микола Медін, Денис Голайдо, Руслан Соляник. Тренер – Михайло Фоменко.


Голи: Алвеш Годой, 2 п., Желько Любенович, 29, Олександр Ковпак, 45.


Уже на другій хвилині арбітр призначив сумнівний пенальті у ворота господарів поля, який реалізував Алвеш Годой. На 29-й хвилині після удару Желько Любенича лише вболівальники помітили, що від м’яча ухилився його партнер по команді, який перебував в офсайді – навряд чи пасивному, враховуючи перебування на траєкторії між атакуючим гравцем і воротарем. А "добити" друголіговців судді вирішили під завісу першого тайму. Спершу лайнсмен не зреагував на положення поза грою, з якого Жуніор вийшов на "побачення" з Василем Раковіцею. Натомість, коли кіпер відбив його удар, набігаючий Олександр Ковпак зіграв на добивання, а оборонець ударом через себе "виніс" м’яча з лінії воріт, боковий арбітр виявив "суперуважність" і, ще не встигнувши добігти до бокового прапорця, взяв на себе сміливість просигналізувати про взяття воріт. Після таких 3:0 сімферопольці мали би йти з поля на перерву з опущеними головами…
У другій 45-хвилинці Геренда продовжував дивувати своїми непотрібними спробами допомогти вищій за класом команді. Приміром, коли на 76-й хвилині Оровіанор Омоко на вході до власного карного майданчика недозволеним прийомом зупинив вихід Степана Маковійчука сам на сам, горе-арбітр не наважився не лише призначити пенальті (порівняно з приводом для пенальті у ворота України у матчі з Іспанією на Чемпіонаті світу це порушення – просто футбольне "вбивство"), а не покарав порушника за фол останньої надії навіть гірчичником… Не вдалося покарати за грубість суперників і Олександрові Тодоровичу, після удару якого зі штрафного м’яч рикошетом від "стінки" просвистів за декілька сантиметрів від лівої "дев’ятки". А коли на 83-й хвилині Саша Ціліншек у центрі поля відверто грубим ударом ззаду по ногах з тріском на весь стадіон збив того ж Степана Маковійчука, Геренда, напевно, "переплутав" червону картку з жовтою і не вилучив грубіяна.
Гості після перерви втратили декілька нагод для взяття воріт. Але ці епізоди губилися на фоні "самодіяльності" головного судді.
Здивував у звітному поєдинку не лише суддя, а й... радник голови облдержадміністрації Олександр Лієв, який на трибуні для почесних гостей демонстрував "єдність" і "пробуковинський настрій" нової команди Володимира Куліша і завзято вболівав... за "Таврію", гордо поправляючи клубний шарф після кожного забитого м’яча. Звісно, вболівати кожен може за будь-яку команду. Але раднику голови Чернівецької ОДА, навіть якщо він понад усе на світі любить "Таврію", напевно, варто було робити це більш стримано і не так демонстративно. І так новому керманичу краю дорікають тим, що він "перетягує" до буковинської влади "всіх кримчан"...


Результати інших матчів
1/32 фіналу Кубка України
з футболу
"Гірник" Кривий Ріг – "Іллічівець" Маріуполь – 2:5,
"Гірник-Спорт" Комсомольськ – "Металіст" Харків – 1:2,
"Дністер" Овідіополь – "Металург" Донецьк – 1:3,
"ПФК Олександрія" – "Ворскла" Полтава – 0:2,
"Нафком" Бровари – "Сталь" Алчевськ – 0:2,
"Хімік" Красноперекопськ – "Арсенал" Київ – 2:1,
"Локомотив" Дворічна – ФК "Харків" – 0:2,
МФК "Миколаїв" – "Кривбас" Кривий Ріг – 0:1,
"Єдність" Пліски – "Зоря" Луганськ – 0:1,
"Княжа" Щасливе – "Карпати" Львів – 0:2,
"Нафтовик" Долина – "Волинь" Луцьк – 0:1,
"Хіммаш" Коростень – "Закарпаття" Ужгород – 1:3,
"Факел" Ів.-Франківськ – "Оболонь" Київ – 0:1,
"ПФК Севастополь" – "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка – 2:0,
"Верес" Рівне – ФК "Львів" – 0:2,
"Олімпік" Донецьк – "Поділля" Хмельницький – 4:2,
"Інтер" Боярка – "Сталь" Дніпродзержинськ – 0:5,
"Арсенал" Харків – "Кримтеплиця" Молодіжне – 1:2,
"Дніпро" Черкаси – "Спартак" Івано-Франківськ – 1:0,
"Титан" Армянськ – "Геліос" Харків – 2:1,
"Газовик-ХГВ" Харків – "Динамо-ІгроСервіс" Сімферополь – 3:5,
"Кремінь" Кременчук – "Енергетик" Бурштин – 0:2,
"Явір" Краснопілля – ЦСКА Київ – 1:0,
"Фенікс-Іллічівець" Калініно – "Борисфен" Бориспіль – 1:2,
"ОЛКОМ" Мелітополь – "Спартак" Суми – 4:1,
"Нива" Тернопіль – "Десна" Чернігів – 0:2.
Примітка: згідно із Регламентом змагань команди "Шахтар", "Динамо" (Київ), "Чорноморець", "Дніпро" (Дніпропетровськ), "Металург" (Запоріжжя) боротьбу за Кубок України розпочнуть з 1/16 фіналу розіграшу.

Редактор: admin
15-08-2006, 22:09
Коментарів 0 Переглядів 1 595

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!