RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чупакабра чи собаки?

Чупакабра чи собаки?


На Буковині з’явилася чупакабра. Про це розповідають у різних селах області.

Натомість фахівці категоричні й в існування дивної істоти не вірять.

"Дружина бачила щось подібне до кенгуру"

Руслан Чорний із села Зарожани Хотинського району вранці 4 липня на своєму городі побачив мертвих вівцю та козу. Побаченим був шокований, здивували його й травми, які були на домашніх тваринах.

– Три місяці тому купили вівцю, коза, жила в нас вже чотири роки. Вони іноді спали в сараї, іноді – у дворі, але їх не закрили. Вранці батько побачив лише мертві тіла, вони були розкидані по городу, – розповідає Руслан. – У кози була кругла дірка на шиї. Також була дірка на животі, а звідти висмоктано кров. На вівці в кількох місцях була здерта шкіра. Собака таку круглу дірку не міг би зробити. Крім того, собака керується інстинктом голоду, він з’їв би м’ясо тварин. У сусідів є пітбультер’єр та вівчарки, їх вранці оглянули, крові не було на тваринах. Можливо, таке зробив якийсь хижак, але наслідки досить дивні. Тіло ціле, а лише дірки.

Ветеринар, якого викликали, написав, що тварина загинула від ускусів хижака, найімовірніше, собаки. Але ми в це не віримо. Люди, які мають мисливських собак і тренують їх, запевняють, що собаки не могли завдати таких травм.
Ми тримаємо двох собак. Один із них був випущений і бігав подвір’ям, гадаю, він чужих собак не пустив би. Ми й не чули, щоб собаки гавкали. Коли собаку запустили, він тихенько сидів на прив’язі. А інший собака заховався в будку й взагалі не вилазив, він був наляканий. Приходили міліціонер, сусіди, а собака навіть не гавкав, такого ми ніколи не бачили.
Дружина розповіла, що якось ввечері на полі бачила, як із кущів щось вибігало подібне до кенгуру: вуха були великі, морда, як у кози чи собаки. Сусіди казали, що минулого року теж щось таке бачили.

Подібних випадків у селі більше не чув. Але поряд у сусіда в курнику щось з’їло курей. Спочатку він подумав, що їх вкрали, а потім на горищі знайшов їх складеними в рядочок.

Ми не стверджуємо, що це чупакабра. Але ситуацією налякані. Звісно, це могли бути й люди, але міліція тоді повинна провести слідство. Люди бояться ходити ввечері. Ми не пускаємо дитину на вулицю, щойно смеркається. Я й сам, коли йду закривати хвіртку, беру із собою вила, бо будь-що може бути.

У Топорівцях знищували кролів

Кілька місяців тому про чупакабру розповідали й мешканці села Топорівці Новоселицького району. Тоді в кількох людей щось поїло кролів. Люди переконані, що в селі побувала чупакабра.

– У людей хтось витягав кролів із кліток і випивав у тварин кров, – пригадує секретар сільської ради Інна Романчук. – Тварин залишали, вони були рівно складені. Це робили лише із кролями. Причому постраждали люди з різних кутків села. В один вечір кролів знищували в кількох сусідів одночасно. На обійстях бачили сліди від лап – задні лапи були великими, передні малими. Одна жінка розповідала, що бачила істоту, яка високо стрибала. Так тривало майже місяць. Люди боялися виходити з дому. А потім все поступово припинилося. Кролів у селі й далі тримають, але хтось зміцнив клітки, хтось заніс їх у закрите приміщення.

В усьому винні бродячі собаки

Ветеринари на запитання "Чи є у нас чупакабра?" дають одностайну відповідь, що такої істоти не існує. А винні в усьому бродячі собаки.

– У Топорівцях кролів знищили бродячі тварини, – переконує начальник управління ветеринарної служби Новоселицького району Іван Мельник. – У селі постраждало п’ятеро господарів. Але в них кролятники були не зачинені, до них був вільний доступ. Одні чомусь бачили чупакабру, а інші – собак. У нашій лабораторії здійснили експертизу цих кролів. У них були переламані хребти від укусів великих собак. Жодних тіл, рівно складених тварин ми не бачили. Про яку чупакабру ви говорите?
Людмила ОСАДЧУК

До речі

Чупакабру бачать люди, але не бачать науковці

Вважають, що чупакабра полює вночі й нападає на свійських тварин: кіз, овець, курей, собак, кролів, свиней. Висмоктує кров і зникає.

У перекладі з іспанської слово означає "козячий вампір" або "той, хто ссе козячу кров".

Перші згадки про чупакабру з’явилися в Пуерто-Рико 1975 року, коли на одній із ферм за одну ніч загадковим чином загинули всі кури, у яких не залишилося ні грама крові.

В Україні про напади істоти, подібної до чупакабри, розповідають у Львівській, Тернопільській, Рівненській, Київській, Чернігівській, Запорізькій областях тощо.

На прес-конференції в грудні 2010 року доцент кафедри зоології й екології Дніпропетровського національного університету, кандидат біологічних наук Олександр Пономаренко заявив, що дослідження показали, що всі "чупакабри" України – це або собаки, або лисиці.

За п’ять років постійних дискусій щодо раніше небачених тварин в Україні жоден науковий журнал не опублікував матеріалу про "чупакабр".
6-08-2013, 14:49
Коментарів 0 Переглядів 14 712

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.