RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Щоби сподобатися тренерові, треба бути сумлінною ученицею
– Чому з-поміж усіх видів спорту ви обрали саме аеробіку?
– Усе трапилося випадково. Свого часу я займався бальними танцями, захоплювався брейк-денсом. Потім звернув увагу на аеробіку. Коли обидві мої викладачки з аеробіки поїхали за кордон, я вирішив сам стати тренером. Закінчив курси аеробіки в Івано-Франківську й отримав дозвіл на тренерську діяльність. Відтоді працював у різних закладах, серед яких клуб "V-STEP" у приміщенні Будинку офіцерів, фітнес-центр "Титан". І так ось уже 10 років.
– Вас не бентежила загальна думка про те, що аеробіка – це жіноче заняття?
– Так уже традиційно склалося, що хлопці займаються боксом, карате, пауер-ліфтингом, а дівчата – аеробікою, танцями, гімнастикою. Проте аеробіка – не лише жіночий вид спорту, за бажання її можна зробити більш "чоловічою". Наприклад, менше уваги приділяти м’язам стегон, натомість виконувати силові вправи, вправи тренування витривалості, координації тіла, для спалювання жирових відкладень. Тобто аеробікою може займатися будь-який чоловік – і тенісист, і боксер, хоча би час від часу.
– Але до вас на тренування ходять все ж таки здебільшого жінки...
– Мені немає різниці, з ким працювати, бо у мене на першому місці професійний підхід до роботи. Я, наче лікар, якому байдуже, хто його пацієнт: літній чоловік чи молода дівчина. Звісно, мені подобається працювати з дівчатами. З однією з моїх найбільш здібних учениць я одружився (усміхається – ред.). Нещодавно у нас народилася донька Віталінка.
– Тобто, щоби сподобатися тренерові, потрібно сумлінно виконувати вправи?
–Виходить, що так.
– Які ваші найбільші досягнення?
– Мої досягнення – це мої розробки. Я самостійно створив нові види аеробіки – спайд-аеробіку, де рухи подібні до рухів павука. Тут задіяні усі м’язи, особливо стегон. При цьому зняте навантаження з хребта, що дуже важливо. Також створив новий стиль аеробіки, який поєднує у собі балет, пантоміму, йогу – вправи для покращення роботи вестибулярного апарату. Я дуже вдячний своїм учням за те, що вони добре сприймають усі мої нововведення і цим дуже підбадьорюють мене.
– Чим іще захоплюєтеся, окрім аеробіки?
– Усім потроху. Мені дуже подобається спортивна гімнастика, акробатика, захоплююся йогою. Щоби мої заняття приносили людям користь, намагаюся читати якомога більше спортивної літератури. Це – моє хобі. Але часу вільного мало, бо щодня, окрім вихідних, маю по два тренування. Окрім того, працюю інструктором у тренажерному залі "Аполлон". На вихідних проводжу час із сім’єю.
Якщо немає гантелей, насипте у пляшки піску
– Що ви порадите тим, хто хоче займатися аеробікою?
– До тренувань слід ставитися, як до щоденного ритуалу. Це наче вранці почистити зуби. Навіть якщо немає часу відвідувати спортзал, вправи можна виконувати будь-де і з будь-чим. Наприклад, замість гантелей використовувати пляшки з водою або піском. Щоби досягти певного результату, слід займатися не менше трьох разів на тиждень по годині-півтори. Бажано тренуватися щодня хоча би 15 хвилин. Кількість повторів кожної вправи залежить від можливостей організму. Щоби був ефект, наступне навантаження має перевищувати попередній рівень. Завжди потрібно себе пересилювати. Поступово навантаження слід збільшувати.
– Чи потрібні дівчатам вправи з гантелями?
– Я як фахівець стверджую, що вони необхідні. Дівчата бояться, що накачають руки. Насправді ж вправи з гантелями запобігають "желатиновим" рукам, укріплюють м’язи грудей. Я помітив, що тіло вдосконалюється саме від силових навантажень, а не танцювальних вправ.
– Яку роль в аеробіці відіграє дихання?
– Правильне дихання дуже важливе. Погано, що зазвичай заняття проводять у приміщеннях зі спертим повітрям. Аеробіка – це насамперед вправи з вдиханням кисню. Ми позбуваємося жиру не за рахунок потовиділення, а за допомогою кисню. Тому найефективніші – заняття на вулиці або в добре провітреному приміщенні.
– Це правда, що втрачена вага відновлюється, якщо після заняття пити воду?
– Вода – це не жир. Навпаки – вона сприяє спалюванню жирів. Тому воду невеликими ковтками потрібно пити до, під час та після занять. Краще пити просту негазовану воду.
– Що робити, коли після заняття болять м’язи?
– Якщо у вас болять м’язи після тренувань, це означає, що ви не змарнували час. Як кажуть, клин клином вибивають. Тому не чекайте, доки біль мине сам по собі, а йдіть займатися далі.
– Скільки часу потрібно витратити на розтягування?
– Кожну вправу на розтягування слід виконувати не менше 30 секунд. Не треба тягнутися через силу. Розтягування через біль походить із бойових мистецтв та художньої гімнастики. Пружинити м’язи не потрібно – це травмонебезпечно. Ту частину тіла, яку розтягуємо, слід спеціально розслаблювати, а також спокійно дихати. Пам’ятаймо, що розтяжки – це не катування.
– Що людині дає аеробіка?
– Насамперед фізичні заняття – це гарне самопочуття та приваблива фігура. Але буває, що людина багато років займається аеробікою, але наочних результатів немає. Усе залежить від особливостей організму. Проте здорова, життєрадісна, хай навіть і не надто струнка дівчина значно привабливіша за тих, які виснажують себе дієтами, ведуть нездоровий спосіб життя. Не всі можуть бути супермоделями, головне – не зовнішній вигляд, а гарне самопочуття.
Редактор: admin
31-07-2007, 11:50
Коментарів 0 Переглядів 5 166

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.