Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
"Прочитав статтю у "Молодому буковинці" за 28 грудня 2006 року про те, що біологічне дизпальне можна робити самотужки. Хочу розповісти про свої пропозиції для фермерів й усіх тих, кого цікавить виробництво дизельного біопального. Я – за фахом інженер і давно вивчаю цю проблему. Адже пальне з ріпаку чи рапсу, яке у значній кількості виробляється у розвинутих країнах, справді могло би стати у великій нагоді й нашому сільгоспвиробникові, забезпечило би більш повне використання орних земель.
Але для того, щоби біопальне з ріпаку було справді дешевшим, ніж дизельне пальне зі звичайної заправної станції, його треба робити групі фермерів. У когось із них повинна бути олійня для пресування і фільтрування олії (міні-цехи з виробництва олії, які масово монтувалися у багатьох сільгосппідприємствах у 80-90-х роках, сьогодні не використовуються через низьку якість товарної харчової олії, а для виробництва технічної олії з ріпаку вони би знадобилися). Також необхідне обладнання для високоякісного сушіння ріпаку чи рапсу. Сіяти ці культури треба на значних площах і збирати за допомогою спеціальної техніки, щоб уникнути великих втрат під час жнив. Це дасть змогу здешевити насіння, бо за сьогоднішньої ціни 1200-1400 гривень за тонну ріпаку чи рапсу пальне буде збитковим для сільгоспвиробника. Без державної допомоги також не обійтися, щоби ріпак і рапс могли використовуватися як відновлювальне джерело біодизеля. Саму ж установку для виробнитва пального фахівець з відповідною освітою може зробити з пластикової тари відповідних розмірів, насоса й деяких інших деталей.
Є ще один спосіб, як за допомогою ріпаку можна було б зекономити на пальному для сільськогосподарської техніки. Причому це під силу навіть фермеру в окремо взятому господарстві, який не має відповідних фахових знань з хімії. Доведено, що техніка може працювати в нормальному режимі, якщо до звичайного дизельного пального додати третину будь-якої олії. Тільки суміш із 30 відсотків олії та 70 відсотків дизеля потрібно виготовляти за допомогою ультразвуку. Маючи дешеву олію з рапсу чи ріпаку, таким чином теж можна зекономити на пальному. Повідомляю свій номер телефону для тих, кого цікавить ця тема, – 8(066) 5522664". Петро Гамаль 
Рейтинг:
(голосів: 1)
11-01-2007, 13:52
Коментарів 0 Переглядів 1138

Теги -
Новини партнерів:
Пасажирка автобусу "Чернівці-Москва" в дорозі народила двійню і покинула малят (ВІДЕО)

Її відвезли до лікарні в Бердичеві, де вона народила, після чого втекла, залишивши дітей
У центрі Чернівців на автомобіль впало дерево (ФОТО)
Водій залишив своє авто на 15 хвилин...
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Відчуття міста
Ми соромимося цієї історії, уникаємо її, бо не відчуваємо місто повністю.
Loading...
6 ресторанів кухонь народів світу в Чернівцях (на правах реклами)

Наводимо перелік чернівецьких закладів, які репрезентують кухні різних народів світу. Їхні страви 100% здивують, змусять порівнювати, а також отримувати візуальну насолоду, смакуючи.
3 компанії у Чернівцях з офіційного працевлаштування за кордоном ( на правах реклами)

Уже давно плануєте поїхати на роботу за кордон, але боїтеся невідомості, відсутності підтримки та великої кількості паперової роботи?
Лісівники та природоохоронці святкували разом! (прес-реліз)

Професійне свято та 25-річчя з дня заснування Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства лісівники краю масштабно відзначили минулої суботи в Боздоському парку в Ужгороді.
Буковинська кухня: 8 "смачних" пропозицій від ресторанів у Чернівцях (на правах реклами)

Для своїх постійних клієнтів і приїжджих гостей буковинські ресторани охоче пропонують найсмачніші наїдки Буковинського краю та свої фірмові страви
"La mulți ani": у нас завжди смачно й по-домашньому! (на правах реклами)

Тут відвідувачам пропонують молдавську та європейську кухні. Окрім смачної їжі, особливу атмосферу створить інтер’єр.