RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кілька годин провів чотирирічний хлопчик у схованці під купою дощок, утікши з дому після того, як його посварив дідусь. Дитину знайшли пізно вночі. Якби розшуки затягнулися, легко одягнутому хлопчакові загрожувало би переохолодження.
Маленького Антона із Луківців на Вижниччині 8 лютого розшукував, крім односельчан, ледь не весь місцевий райвідділ міліції. Хлопчик пішов ввечері з дому і не повернувся.
– Враховуючи те, що дитина така маленька, а на вулиці зима, ми розуміли серйозність ситуації – розповідає начальник карного розшуку Вижницького райвідділу УМВС Ігор Григоряк. – До міліції про його зникнення приблизно о 20.00 повідомив дідусь. 28-річної матері, в якої, крім цього хлопчика, є ще двоє дітей, на той час вдома не було.


Хлопчика, який втік
з дому, знайшли під
купою дощок. Див. стор. 3


Вона згодом пояснила, що ходила шукати де б винайняти житло, бо посварилася із своїм батьком, а чоловіка в неї немає. Припускали, що малий не міг десь далеко відійти від дому і ховається неподалік. Заглядали буквально в кожну собачу будку, оглянули усі горища, сараї, всі закутки у сусідських будівлях. До пошуків залучили майже всіх вільних співробітників міліції – десь 30 осіб, місцеве населення. Позаминулого року у Виженці був випадок, коли така маленька дитина втекла з дому і заховалася у порожній діжці. Тож оглядали найнесподіваніші схованки. Голосно кликали хлопчика, але він не відгукувався. Лише приблизно о третій ночі нарешті натрапили на дитину під купою дощок біля дитсадка, за декілька сотень метрів від його домівки. Він був у светрику та спортивних штанах, тож, можливо, якби пошуки забарилися, холодної ночі малий міг би й застудитися. Хлопчика оглянула лікарі "швидкої”. На щастя, його здоров’ю нічого не загрожує. З’ясувалося, що на нього нагримав дід, бо дитина нібито пропалила клейонку на столі. Дід взяв ременя, а хлопчина злякався та втік. Про інцидент ми повідомили райдержадміністрацію. Буде вирішуватися питання про те, чи можна дітей забрати до інтернату, бо мати немає можливості їх утримувати.
Сім’ю, в якій живе маленький Антон, у селі вважають неблагополучною. У нього ще є семирічний братик Михайло та десятирічний Іванко. Мати у сільській раді зареєстрована як мати-одиначка. Донедавна вона жила із співмешканцем, але посварилася з ним і повернулася додому, де живуть її батько, який зловживає спиртним, і бабуся.
Вона згодом пояснила, що ходила шукати, де б винайняти житло, бо посварилася із своїм батьком, а чоловіка в неї немає. Припускали, що малий не міг десь далеко відійти від дому і ховається неподалік. Заглядали буквально в кожну собачу будку, оглянули усі горища, сараї, всі закутки у сусідських будівлях. До пошуків залучили майже всіх вільних співробітників міліції – десь 30 осіб, місцеве населення. Позаминулого року у Виженці був випадок, коли така маленька дитина втекла з дому і заховалася у порожній діжці. Тож оглядали найнесподіваніші схованки. Голосно кликали хлопчика, але він не відгукувався. Лише приблизно о третій ночі нарешті натрапили на дитину під купою дощок біля дитсадка, за декілька сотень метрів від його домівки. Він був у светрику та спортивних штанах, тож, можливо, якби пошуки забарилися, холодної ночі малий міг би й застудитися. Хлопчика оглянули лікарі "швидкої". На щастя, його здоров’ю нічого не загрожує. З’ясувалося, що на нього нагримав дід, бо дитина нібито пропалила клейонку на столі. Дід взяв ременя, а хлопчина злякався та втік. Про інцидент ми повідомили райдержадміністрацію. Буде вирішуватися питання про те, чи можна дітей забрати до інтернату, бо мати
не має можливості їх утримувати.
Сім’ю, в якій живе маленький Антон, у селі вважають неблагополучною. У нього ще є семирічний братик Михайло та десятирічний Іванко. Мати у сільській раді зареєстрована як мати-одиначка. Донедавна вона жила із співмешканцем, але посварилася з ним і повернулася додому, де живуть її батько, який зловживає спиртним, і бабуся.
Прабабуся малих Катерина Олексіївна бідкається: "Якби ж я мала здоров’я, була трохи молодша, то би дітей догледіла. Але зараз хворію, я 1929 року народження, тільки сьогодні на один день прийшла з лікарні. Ось приїхала, а в хаті холодно, не прибрано. У будинку якось був дах завалився через сніг. Зняли звідти лічильник, бо електрикою не користувалися, а тепер прийшов позов до суду. Хочуть оштрафувати за те, що лічильник самовільно зняли. У мене тут колись було велике господарство. Тримали овець, корову, курей. А тепер все розпродали. Син п’є. А раніше у нього навіть теплиці були. Але потім усе продав за горілку. Хоча діток він любить".
За словами сільського голови Миколи Вишинського, Ганні – матері Антона – сільрада навіть пропонувала працювати у них двірником. Але вона недовго на роботі протрималася. Сказала, що невигідно їй працювати двірником. Тож перебивається випадковими заробітками та допомогою як мати-одиначка. Зараз органи влади будуть вирішувати, що робити і чи порушувати питання про позбавлення матері батьківських прав.
Господарство, в якому живе сім’я, справді виглядає занедбаним. Провалений дах на хаті відновили, але будинок стоїть напівпорожній. Діти туляться у маленькій кухні. Старші хлопчаки жваво розповідають про те, що сталося. А найменший – головний герой історії, – як ні в чому не бувало, ганяє подвір’ям.
Малий Михайлик розповів: "Дідусь насварив Антошку за те, що клейонка пропалена. Він подумав, що це він це зробив і взяв ременя. Антошка втік надвір, а потім кудись побіг".
Сама Ганна не вважає, що є якісь підстави позбавляти її батьківських прав: "Так, хлопчик утік. Ми його довго шукали. Але за що мене прав позбавляти? Діти у мене доглянуті і голодні не ходять". 

Редактор: admin
13-02-2007, 15:18
Коментарів 0 Переглядів 2 137

Теги -
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!