RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Цього року 17% випускників шкіл міста й області зможуть пройти зовнішнє оцінювання знань, повідомила Людмила СІРКО, заступник начальника міського управління освіти. Це удвічі більша квота, ніж торік. Тестування буде добровільним. Одинадцятикласники зможуть скласти тести з української мови та літератури та – на вибір – з історії чи математики.
У першу чергу тестуватимуться діти, які після школи планують вступати до вузів. Запис охочих пройти тести уже розпочався. Для цього потрібно подати заяву на ім’я директора школи з відповідним проханням. Уже сьогодні зрозуміло, що складати тести захочуть значно більше випускників, ніж передбачено квотою.
Якщо ще торік багато абітурієнтів вагалися і з недовірою ставилися до нововведення, то сьогодні тести завойовують дедалі більшої популярності серед школярів. Яким дітям дозволити пройти тести, якщо охочих буде занадто багато, вирішуватиме адміністрація школи.
На тестуванні 2006 року українську мову на високому й достатньому рівнях (це колишні "4" і "5") склало 82% чернівецьких школярів, історію – 78%, математику – 55,6%.
У Чернівцях тестування відбуватиметься на базі гімназії №1 та школи №2. Воно буде безкоштовним, одноразовим, у паперовій формі і відбуватиметься перед державним екзаменом. Сертифікат з оцінкою отримає особисто випускник. Він вирішуватиме, чи повідомляти когось про результат тестування.
Якщо дитина, скажімо, під час тестування отримала 9 балів і хоче покращити оцінку, то вона має право скласти державний іспит. До атестату їй внесуть ту оцінку, яка буде вищою. Якщо отриманий на зовнішньому тестуванні бал задовольняє школяра, він може не складати вступних іспитів у вузі і подати лише свій сертифікат з оцінкою.
Наших одинадцятикласників до тестування уже готують. У школах є відповідні збірники зі зразками тестів, а контрольні роботи з деяких предметів відбуваються у тестовій формі.
Цього року тестування буде обов’язковим лише у трьох регіонах України. Випускники у Києві, Львівській та Харківській областях, які хочуть продовжити освіту, повинні скласти тести з трьох обов’язкових предметів – української мови, математики та історії. Обрали саме ці регіони, бо в них найбiльше вищих навчальних закладiв i найвищi показники вступу. В інших областях за відповідними квотами випускники також матимуть можливість пройти зовнішнє оцінювання своїх знань, але уже на добровільних засадах.
" 2006 року 40 тис. випускників шкіл складали тести. І запевняю вас, що експеримент вдався – 11 тис. осіб вступили до університетів на основі сертифікатів, отриманих у нас, жодному не було відмовлено. У відповідь на спроби відмовити таким абітурієнтам була заява міністерства про те, що якщо випускник не буде прийнятий в університет за сертифікатом, виданим центром оцінювання якості знань, то його буде приймати інший ректор. Це спрацювало відразу. Цього року кожен третій вступатиме на основі тестових технологій", – сказав днями міністр освіти України Станіслав Ніколаєнко в інтерв’ю виданню "Экономические известия". За його словами, така система дозволить виключити людський фактор у вступній кампанії. Під час нещодавнього соціологічного дослідження "Центр – Захід – Схід" опитування першокурсників засвідчило, що найбільший рівень корупції – в західному регіоні й Одесі. Але за показниками трирічної давнини, рівень корупції був удвічі вищим. Повністю охопити випускників можна буде тільки 2008 року. Адже потрібні значні ресурси для перевірки такої кількості робіт, надрукувати завдання на спеціальному папері, кожен листок зашифрувати, запакувати в спеціальний конверт, що під час розкриття змінює колір.
Редактор: admin
3-02-2007, 12:13
Коментарів 0 Переглядів 1 585

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.