RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Спікер Верховної Ради прибув на чернівецьке летовище у суботу, 20 січня, незважаючи на сильний вітер, і відразу ж подався до облдержадміністрації на нараду. Разом з ним прибули й з десяток народних депутатів України від СПУ, міністр транспорту і зв’язку Микола Рудьковський, голова Фонду держмайна Валентина Семенюк. Високих гостей віншував гурт щедрувальників. А голова облради Іван Шилепницький подарував спікерові ікону. Голова Верховної Ради України також побував у новій школі в селі Мамаївці Кіцманського району, подарувавши колективу свої книги та диски з піснями на його слова. Кращим учителям він вручив годинники.
– Подивившись вчора програму "Свобода слова", всю ніч не міг заснути, – поскаржився Олександр Мороз на нараді. – Найбільше вразило те, що в Україні купка людей має більше грошей, ніж уся держава. Так не повинно бути.
Присутніх найбільше цікавила ситуація довкола прийняття закону про Кабінет Міністрів.
– Цей документ дебатується зусібіч, але не за змістом,– зауважив Мороз. – Ніхто не зазіхає на обмеження повноважень Президента. Я двічі писав листа Вікторові Андрійовичу з проханням підписати закон. Тепер маю намір ще зустрітися з ним. Якщо він і надалі наполягатиме на своєму, закон доведеться підписати мені. Бо зауваження Ющенка до закону штучні і надумані.
Торкнувся голова парламенту й питань політичної реформи, заявивши, зокрема, що Україна повинна наслідувати європейські країни, де система влади базується на місцевому самоврядуванні. За його словами, у перспективі будуть ліквідовані райдержадміністрації. Всенародно обиратимуться й голови облдержадміністрацій.
Після невеликого виступу Олександр Мороз відповів і на запитання присутніх. Зокрема, й щодо того, чи можливий імпічмент Президента.
– Я не прихильник таких провокацій, – сказав він. – Вважаю, що ніякого імпічменту не буде.
Суперечливим назвав Олександр Олександрович і закон про імперативний мандат. Мовляв, з одного боку – це захист позицій депутата, а з іншого – ущемлення його вибору. Вихід – краще формувати списки.
А ось міністр транспорту Микола Рудьковський пообіцяв налагодити колійне сполучення Сокирян з Києвом.
Олександр Мороз вручив Грамоту Верховної Ради керівнику будівельної фірми "Колос" Георгієві Березовському.
На прес-конференції О. Мороз заявив, що, незважаючи на те, що його політичні опоненти критикують політичну реформу, "в регіонах я ніде не чув заперечень щодо неї". Не захотів лідер СПУ коментувати позицію та низку висловлювань щодо нього та партії колишнього однопартійця Юрія Луценка, заявивши лише, що той "хоче створити собі партію". Також Олександр Мороз заявив, що помаранчеву коаліцію "відразу ж після революції зрадили не ми, а "Наша Україна". Нам дали найменше з тих пропорцій, які обумовлювалися з Ющенком заздалегідь. Тобто гріха перед своїми виборцями ми не маємо". А на запитання, чому його однопартієць Василь Цушко, ставши міністром внутрішніх справ, масово звільняє керівників обласних управлінь міліції, відповів:
– І правильно робить – вони погано працювали. Нові заступники виконують завдання міністра, а завдання міністр ставить правильні. До речі, наші міністри постійно звітують про свою роботу.
Далі Олександр Мороз висловив упевненість, що Верховна Рада не буде розпущена, "бо Президент не має для цього жодних підстав". 
Редактор: admin
23-01-2007, 13:31
Коментарів 0 Переглядів 1 645

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.