RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Після телепроекту "Танці із зірками" у місті – справжній бум. Хобі-клас спортивного танцю "Сучасник", який працює у приміщені Будинку офіцерів, нині налічує 30 осіб, і фахівці замислюються над відкриттям недільної групи.
Танцювати можна і без почуття ритму та слуху
Про те, чи може навчитися танцювати, наприклад, людина без слуху і почуття ритму, до якого віку не пізно починати навчання, ми розмовляємо з керівником клубу "Сучасник" Альоною Безрукавою.
– Чи кожен може навчитися танцювати і у будь-якому віці, чи є той випадок, про який кажуть: "Бог не дав…" ?
– Я працюю 22 роки, і можу вам з упевненістю сказати: навіть якщо особа не має ні слуху, ні почуття ритму (хоча воно розвивається), але дуже захоче навчитися танцювати – то навчиться. І спину вирівняє, і танцюватиме з каблука чи з носка, і буде відчуття ритму.
У дорослих, зазвичай, бажання є. І вони починають танцювати. Звичайно, непрофесійно, але стараємося, як можемо…
Ми відкрили клас для дорослих три роки тому. До мене прийшла симпатична пара: юнаку було 28, їй – 23. Вони мені дуже сподобалися зовні: вона – худенька, вродлива, він – латиноамериканського типу. Вони досі зустрічаються, танцюють. На першому ж уроці до зали зайшов 30-річний, потім приєдналася жінка. Так ми відкрили хобі-клас, де займалися 10 осіб.
– Як швидко можна навчитися гарно танцювати?
– Це дуже індивідуально. Як правило, хочуть навчитися танцювати вальс. А техніка складна, і щоби навчитися танцювати гарно, слід займатися не тричі на тиждень, як ми, а все життя і щодня. Щоби вдавалося, як на екрані.
У нас щодня збиратися немає можливості, бо зал перевантажений. Вчаться, за два-три роки гарно танцюють. Є такі, що місяць-два позаймаються, нічого не вдається і покидають.
До нас часто приходять пари, котрі збираються одружуватися і хочуть навчитися танцювати вальс на весіллі. Це нині дуже модно, і весілля від цього стає цікавішим. Ставимо їм танець. У мене донька два роки тому вийшла заміж – ми зятя вчили танцювати, але не вальс, а постановочний танець з підтримками. Спочатку він дуже опирався, бо вирішив, що це легко й він зробить усе одразу. "Що ви, "Марусечка" – це дуже легко", – казав він мені. Почав займатися й відчув, що це дуже непросто.
Правильно танцювати вальс, а особливо Віденський, дуже непросто. Те, що ми бачимо на весіллях, це фольклорно-побутовий танець, а справжній вальс від нього дуже відрізняється технікою.
Усе залежить від особи – комусь достатньо 2-3 занять, щоби навчитися танцювати невеликий постановочний танець, а комусь – і 10 занять треба.
"Вражена,
що Руслана Писанка навчилася
так рухатися"
– А чи можна навчитися так швидко і чудово, як це зробили учасники проекту "Танці із зірками"?
– Проект усі дивилися із задоволенням. Я вражена, що Руслана Писанка, Наталка Могилевська навчилися так рухатися. Я вболівала і за Могилевську, і за пару Зеленського та Шоптенко. Тим паче, що я бачила Альону Шоптенко на конкурсах раніше. Щоби так гарно навчитися танцювати, як Могилевська чи Руслана – слід бути великим фанатом, дуже прагнути цього.
– До вас приходять навчитися танцювати, паралельно
схуднути чи набути гарної постави?
– Ті, хто хоче схуднути, йдуть на аеробіку. До нас йдуть навчитися танцювати. Деякі хочуть навчитися танцювати "Ча-ча-ча", бо десь побачили і собі захотіли.
Після проекту до нас прийшло стільки охочих навчитися танцювати, що група розрослася до 30 осіб. А розбити групу неможливо, бо залу немає. Будемо, напевно, відкривати недільну групу.
Займаються у хобі-класі тричі на тиждень, по півтори години, але вони так хочуть танцювати, що йдуть додому о пів на одинадцяту вечора. Здружилися, разом святкують дні народження. Купують взуття спеціальне, шиють форму для тренувань.
– Який вік тих, хто займається?
– Від 18 і до… Не можу сказати, бо коли жінці за 30, не запитую про вік. Вони усі у мене дівчатка і хлопчики.
– А якщо прийде огрядна жінка – приймете?
– Ніколи не відмовлю. Я що, буду робити з неї чемпіона України? Танцюють і огрядні, і худі.
Різні.
На жаль, у Чернівцях на танці беруть лише фактурних дітей – із довгими ніжками, рівненьких, а зі сколіозом, повненьких не хочуть брати. А їм, як повітря, необхідний рух. Так само слід рухатися дорослим.
– Чи змінюється зовні людина, яка займається танцями?
– Обов’язково. Зовні змінюються. Більшість же працює за комп’ютером, а після занять покращується постава, вони навіть ходити починають по-іншому! Наприклад, до нас три роки тому прийшов займатися юнак. У нього спина була – як знак запитання. Вже за рік після занять ми усі разом пішли на дискотеку потанцювати, і всі ахнули – як він гарно танцює. Того, хто займається танцями, одразу виділиш з юрби.
Навчає хобі-клас викладач Віталій Іліка. Він навчається у медуніверситеті і молодший за більшість учнів. Роботу свою обожнює. Ми переконані, що за великого бажання навчитися танцювати може кожен.
Редактор: admin
4-01-2007, 12:57
Коментарів 0 Переглядів 3 922

Теги -
Захворюваність кашлюком реєструвалася переважно у Чернівецькому районі
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!