Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Швидкий та корисний обідНедільна родинна трапеза не обов’язково повинна складатися з важких – і в сенсі травлення, і в сенсі приготування – страв. Часто над нами тяжіють стереотипи, традиції, звичка. Натомість фантазії на кухні місця не знаходиться. Ось і проводить господиня весь вихідний день біля плити за приготуванням обов’язкового борщу, котлет, голубців тощо. Та, виявляється, смачні, поживні і водночас небуденні страви можна готувати легко і швидко. Ось приклад такого обіднього меню.

Сир з травами

150 г м’якого домашнього сиру

2 склянки дрібно нарізаної зелені (цибуля, кріп, петрушка тощо)

1 ст. л. кунжуту

1 ст. л. олії.


Обсмажте кунжут в олії на сковорідці до золотистого кольору. Залишіть, щоб охолонув.

Змішайте сир із зеленню, посоліть, поперчіть. Поставте на 15 хвилин до холодильника. Перед подачею посипте кунжутом.

Сирне печиво

2 яєчні білки

10 ст. л. тертого твердого сиру

6 ст. л. нарізаного кропу.


Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити. Отримане тісто викласти невеликими пласкими кружальцями на змащене деко. Випікати за температури 180 градусів 6-8 хвилин. Подавати охолодженим.

Суп-пюре із гарбуза

1 цибулина

1 невеликий гарбуз

750 мл курячого бульйону (можна з кубика)

150 г бринзи

2-3 стеблини зеленої цибулі

батон хліба з маком

1 зубчик часнику

5 ст. л. оливкової олії.


Дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на сковорідці з двома ложками оливкової олії. Додайте потертий на терці гарбуз і нарізану зелень. Поперчіть. Залийте все бульйоном і тушкуйте на помірному вогні 20 хвилин. Додайте дві третини бринзи, перемішайте.

Наріжте батон скибками, кожну натріть часником і побризкайте оливковою олією, обсмажте. Викладіть залишки бринзи на хліб і посипте нарізаною зеленою цибулею. Подайте ці грінки із супом.

Філе риби у пряному маслі

4 шматки білої риби (приблизно по 180 г)

3 шматки хліба

100 г вершкового масла

по 1-2 дрібки меленої кориці, меленого імбиру, кмину, тертого мускатного горіха

1 ст. л. кунжуту

3 ст. л. олії.


Скоринку хліба поріжте на шматочки і поставте в духовку підсушитися на 10 хвилин. Охолодіть і подрібніть у блендері. Розітріть вершкове масло з прянощами та сухарями, посоліть, поперчіть.

Обсмажте рибу в олії по три хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Перекладіть у термостійку ємність, помастіть пряним маслом і поставте на 4-5 хвилин під гарячий гриль. Подавайте з овочевим салатом.

Запечені сливи

1 кг слив, у яких відстають кісточки

розмарин (свіжий або сушений), гвоздика, кориця, цедра 1 лимона

100 г цукру


Сливи розрізати навпіл, видалити кісточки. Цукор змішати з меленими корицею та гвоздикою. Цією сумішшю посипати половинки сливок – із внутрішнього боку. Викласти їх на змащене деко, посипати розмарином і цедрою, накрити шматком фольги і запікати 20-30 хвилин за помірної температури.

Рейтинг:
(голосів: 1)
10-09-2005, 21:01
Коментарів 0 Переглядів 1986

Теги -
Новини партнерів:
Загрузка...
Чернівчанин потонув у Дністрі

Через необережне поводження на воді
У Чернівцях у магазині дівчинка впала з ескалатора і важко травмувалася
Медики госпіталізували дівчинку в дуже важкому стані
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Новинка в арт-крамниці "Палітра" – фоаміран (на правах реклами)

Кожен з нас прагне неповторності та індивідуальності у виготовленні виробів власноруч. Цього дуже легко досягти при використанні такого матеріалу, як фоаміран
Нова послуга від компанії “Едельвейс” (на правах реклами)

Системи туманоутворення для зменшення навколишньої температури
П’ять причин придбати натуральну черепицю “ONDO” (на правах реклами)

“ONDO” – якісний покрівельний матеріал, вироблений за європейськими технологіями винятково з натуральних матеріалів
Холодне морозиво – теплі емоції! (на правах реклами)

У Чернівцях відбулося "Свято морозива" від ТМ "Рудь"
• Опитування
Як виступить збірна України на Євро-2016?
Стане чемпіоном
Дійде до півфіналу
Вийде з групи
Програє всім
З газетою «Доброго здоров’я!» лікуємо діабет і худнемо
У кіосках з продажу преси уже з’явився номер газети "Доброго здоров’я!" за червень
Рубрика здоров'я ...