Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Швидкий та корисний обідНедільна родинна трапеза не обов’язково повинна складатися з важких – і в сенсі травлення, і в сенсі приготування – страв. Часто над нами тяжіють стереотипи, традиції, звичка. Натомість фантазії на кухні місця не знаходиться. Ось і проводить господиня весь вихідний день біля плити за приготуванням обов’язкового борщу, котлет, голубців тощо. Та, виявляється, смачні, поживні і водночас небуденні страви можна готувати легко і швидко. Ось приклад такого обіднього меню.

Сир з травами

150 г м’якого домашнього сиру

2 склянки дрібно нарізаної зелені (цибуля, кріп, петрушка тощо)

1 ст. л. кунжуту

1 ст. л. олії.


Обсмажте кунжут в олії на сковорідці до золотистого кольору. Залишіть, щоб охолонув.

Змішайте сир із зеленню, посоліть, поперчіть. Поставте на 15 хвилин до холодильника. Перед подачею посипте кунжутом.

Сирне печиво

2 яєчні білки

10 ст. л. тертого твердого сиру

6 ст. л. нарізаного кропу.


Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити. Отримане тісто викласти невеликими пласкими кружальцями на змащене деко. Випікати за температури 180 градусів 6-8 хвилин. Подавати охолодженим.

Суп-пюре із гарбуза

1 цибулина

1 невеликий гарбуз

750 мл курячого бульйону (можна з кубика)

150 г бринзи

2-3 стеблини зеленої цибулі

батон хліба з маком

1 зубчик часнику

5 ст. л. оливкової олії.


Дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на сковорідці з двома ложками оливкової олії. Додайте потертий на терці гарбуз і нарізану зелень. Поперчіть. Залийте все бульйоном і тушкуйте на помірному вогні 20 хвилин. Додайте дві третини бринзи, перемішайте.

Наріжте батон скибками, кожну натріть часником і побризкайте оливковою олією, обсмажте. Викладіть залишки бринзи на хліб і посипте нарізаною зеленою цибулею. Подайте ці грінки із супом.

Філе риби у пряному маслі

4 шматки білої риби (приблизно по 180 г)

3 шматки хліба

100 г вершкового масла

по 1-2 дрібки меленої кориці, меленого імбиру, кмину, тертого мускатного горіха

1 ст. л. кунжуту

3 ст. л. олії.


Скоринку хліба поріжте на шматочки і поставте в духовку підсушитися на 10 хвилин. Охолодіть і подрібніть у блендері. Розітріть вершкове масло з прянощами та сухарями, посоліть, поперчіть.

Обсмажте рибу в олії по три хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Перекладіть у термостійку ємність, помастіть пряним маслом і поставте на 4-5 хвилин під гарячий гриль. Подавайте з овочевим салатом.

Запечені сливи

1 кг слив, у яких відстають кісточки

розмарин (свіжий або сушений), гвоздика, кориця, цедра 1 лимона

100 г цукру


Сливи розрізати навпіл, видалити кісточки. Цукор змішати з меленими корицею та гвоздикою. Цією сумішшю посипати половинки сливок – із внутрішнього боку. Викласти їх на змащене деко, посипати розмарином і цедрою, накрити шматком фольги і запікати 20-30 хвилин за помірної температури.

Рейтинг:
(голосів: 1)
10-09-2005, 21:01
Коментарів 0 Переглядів 2271

Теги -
Новини партнерів:
На Буковині контрабандисти намагалися відбити у прикордонників цигарки
Для блокування дій прикордонного наряду залучили жінок та дітей
У Чернівецькій області Volkswagen на шаленій швидкості врізався у Mercedes S-класу
Внаслідок ДТП постраждали пасажири автомобіля Volkswagen
На Буковині суд виправдав заступника директора технікуму, який незаконно виплачував премії собі і колегам
Суд відпустив обвинуваченого на поруки колективу Кіцманського технікуму




Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Loading...
Сучасна косметологія: науковий прогрес та компетентні фахівці створюють вашу красу (на правах реклами)

Завдяки новим технологіям можна змінити свою зовнішність, надовго зберегти молодість, а також позбутися багатьох надокучливих проблем. Однак асортимент процедур настільки великий, що, потрапивши до косметологічного центру, можна просто розгубитися...
Відпочинок на Дністрі: 7 кращих пропозицій цього літа (на правах реклами)

Пропонуємо вашій увазі 7 місць, де можна гарно відпочити на Дністрі цього літа.
“Рандеву”: нова історія старого закладу (на правах реклами)

Добре відомий чернівчанам ресторан "Рандеву" з майже 20-річною історією зазнав ребрендингу і 17 травня гостинно відчинив двері перед своїми першими відвідувачами
За кожною дрібницею – пильне око модельєра (на правах реклами)

Затишну атмосферу для пошуку ідеального весільного вбрання та унікальні сукні пропонує студія "Wedding Show Room InesGeorg", яку лише 21 травня було відкрито, але вже чимала кількість чернівецьких вродливиць змогла знайти тут оптимальний варіант для себе.

• Опитування