RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

З 1 січня середній прожитковий мінімум зріс з 472 до 492 гривень і протягом року змінюватиметься ще двічі. Відповідно до цього, усі виплати, пов’язані з прожитковим мінімумом, будуть зростати. Про зміни у соціальних виплатах розповіла заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту ОДА Алла ГЛУЩЕНКО.
Допомога одиноким матерям
З 1 січня змінився порядок призначення допомоги одиноким матерям. Якщо раніше такі допомоги призначалися на дітей до 18 років і їхній мінімальний розмір становив 10 відсотків від прожиткового мінімуму, нинішнього року ця допомога виплачується у розмірі 30 відсотків від прожиткового мінімуму (тобто, ці виплати зросли втричі).
Також продовжено термін призначення цієї допомоги. Раніше допомога одиноким матерям призначалася на дітей до 18 років, з 2007 року вона призначається до 23 років, але лише тоді, коли дитина навчається у профтехучилищі або навчальних закладах І-ІV рівня акредитації. Тому одиноким матерям, у яких є діти після 18 років, котрі продовжують навчатися, треба звернутися до органів праці та соціального захисту населення за місцем, де виплату такої допомоги було припинено у зв’язку з досягненням дитиною повноліття, здати довідку про навчання, і виплату буде продовжено.
Пенсії інвалідам
з дитинства
та дітям-інвалідам
Раніше виплати цим особам здійснювали у Пенсійному фонді як соціальну пенсію. Тепер ці пенсії поступово переводяться до органів соцзахисту. Виплачуватимуть пенсії в органах соцзахисту дітям-інвалідам до 18 років, за якими здійснюється догляд, та інвалідам І групи. Інвалідам ІІ та ІІІ груп допомогу виплачуватимуть там, де людям зручніше.
Єдина проблема, що в Пенсійному фонді існувала стала дата виплати, а в органах соцзахисту буде трохи змінено термін виплати. За словами А. Глущенко, гроші отримують з держбюджету двічі на місяць – 10-го та 20-го числа, тоді почнуть здійснювати виплати.
Минулого року набув чинності закон, який передбачив, що інваліди з дитинства та діти-інваліди, які не мають батьків чи одного з батьків, мають право на дві виплати – пенсію із втрати годувальника за померлих батьків, які мали стаж роботи не менше п’яти років, та державну соціальну допомогу. Закон набув чинності з 1 січня минулого року, але не всі про це знають. Тож прохання до таких людей звернутися до Пенсійного фонду, щоби отримувати пенсію із втрати годувальника. Окрім того, органи соцзахисту, відповідно до документів, призначать соціальну державну допомогу.
Виплати після народження дитини можна отримати
й на пошті
З 1 січня змінилося джерело фінансування для виплати допомог застрахованим особам (мається на увазі виплата допомог з догляду за дитиною до трьох років та одноразова допомога при народженні дитини). Якщо ці допомоги раніше отримували за місцем роботи і виплачувалися вони з Фонду соціального страхування, то для тих, хто продовжує їх отримувати у поточному році, такі виплати здійснюватимуть за рахунок державного бюджету.
Щоби люди своєчасно отримали допомогу, підприємства повинні до управлінь праці та соціального захисту населення за місцем свого розташування терміново здати заявки для виплат на перший, другий та третій місяць. А ті, хто пішов у декретну відпустку чи народив дитину нинішнього року, повинні самостійно звернутися за виплатами допомог до районних управлінь органів соцзахисту за місцем проживання.
Для отримувачів допомоги нічого не зміниться. Різниця лише у тому, що раніше гроші отримували лише на підприємстві, незалежно від місця проживання, а тепер можна написати заяву і вказати, куди перераховувати гроші – або у відділення зв’язку, і їх приноситимуть додому, або у банк.
Редактор: admin
25-01-2007, 13:23
Коментарів 0 Переглядів 5 215

Теги -

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.