RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Учора в Українському Народному Домі в Чернівцях створено обласну організацію політичної партії "Пора", яку очолив лікар-анестезіолог пологового будинку №2, учасник помаранчевої революції Сергій Бачок (зараз перебуває на лікуванні в сумській лікарні після дорожньо-транспортної пригоди). Нині в облорганізації партії налічується 70 осіб.

За словами заступника голови організації Віталія БАРИЗЬКОГО, який проводив прес-конференцію, облорганізація партії "Пора" має намір найближчим часом відкрити громадську приймальню для надання допомоги населенню, а також створити осередки в усіх районах області впродовж вересня цього року. За словами того ж В. Баризького, у суспільстві після революції є чимало негативів, з якими треба боротися, зокрема корупція, відсутність належного покарання осіб, що були безпосередньо причетні до фальсифікації президентських виборів тощо. На цьому конструктив вичерпався.

Після декількох коротких заяв партійних "пористів" біля дверей, де відбувалася прес-конференція, з’явилися громадські "пористи" (для непосвячених: жовта "Пора" – це політична партія, яка має намір брати участь у виборах, а чорна "Пора" – це громадська кампанія, яка вважає, що жовта "Пора" зрадила принципи організації і, зокрема, два з них – не брати участі у виборах і не визначатися з лідерами, які би намагалися використати бренд "Пори" у своїх політичних цілях). Вони спробували прорватися до зали. Партійні активісти намагалися відірвати лідера місцевої чорної "Пори" Івана Липовика від дверей і ледь не зламали йому руку. Після штовханини і тяганини його все-таки впустили до зали. Далі між жовтими і чорними "пористами" виникла словесна суперечка.

Іван ЛИПОВИК: – Так створюється народна партія "Пора"? Владислав Каськів (лідер політичної партії "Пора", до речі, колишній студент історичного факультету Чернівецького університету, – ред.) хоче узурпувати назву і використати для себе те, що належить тисячам українських студентів. Хай нам скажуть, куди поділися гроші з Майдану, як вони "роздерибанювалися" і який стосунок до цього має Каськів.

Ірина ЧУПРІНА, представник виконкому політичної партії "Пора": – Ви вриваєтеся на чужу прес-конференцію.

І. Л.: – Ці люди творили "Пору" і мають право висловитися. Ви вирішили використати для своїх меркантильних інтересів тисячі студентів.

І. Ч.: – Ви поводитеся по-хамськи.

І. Л.: – Ми не будемо боротися за відміну реєстрації цієї партії. Але хто бачив, як збиралися підписи за її створення? Де в області вони збиралися? Ми будемо робити все, щоби вони не набрали трьох відсотків і не пролізли на спинах активістів "Пори" до парламенту. За Каськівим стоять Тарас Стецьків, Порошенко. Це не погані сили. Але йде використання бренду "Пори" з боку самозванців, які вирішили назвати себе партією.

І.Ч.: – Це провокація.

В. Баризький: – Такими методами ми нічого не досягнемо. Завдяки усім нам відбулася революція. У вас є громадська організація "Пора", а зараз відбувається створення партії "Пора". Це трохи інше. Давайте разом усе робити – боротися з корупцією, виявляти справжніх фальсифікаторів виборів. Бо де, хто мав бути покараний? Де бандитам – тюрми? Ми не будемо від себе нікого відсторонювати, якщо у нас з ними збігаються цілі і мета.

І. Ч.: – На усіх наших заходах таке трапляється. Вриваються люди. Не пропонують конструктиву.

Учасники сварки так ні про що й не домовилися.

Щоправда, за словами І. Чупріної, політична партія "Пора" має йти на вибори самостійно, підтримувати малий і середній бізнес і не проти прийняти до своїх лав сина президента – Андрія Ющенка. "Якщо він виявить бажання займатися політичною діяльністю, то ми можемо запропонувати йому цікаву роботу", – зауважила функціонер жовтої "Пори".

Але тоді, мабуть, політичну партію "Пора" доведеться перейменувати на партію "Золота пора". 
Редактор: admin
13-08-2005, 12:01
Коментарів 0 Переглядів 2 149

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.