RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Церемонія інавгурації чи не першого народного Президента України відбулася пафосно, але надзвичайно щиро. Новообраний Президент плакав, коли тримав руку на серці під час гімну України. Він став першим після своїх попередників, хто звернувся до українського народу не тільки із зали Верховної Ради, а й з трибуни на головній площі країни. Серед 500 тисяч , присутніх там, був і кореспондент "МБ".

Від Буковини на інавгурацію президента вирушила колона із 14-ти автобусів, це не враховуючи мікроавтобусів і приватного транспорту. Колону супроводжували спецмашини ДАІ. Уже під Києвом на посту скопичилася велетенська пробка із сотень автобусів з різних областей України. Окрім буковинців, у гості до Ющенка прибуло 64 делегації з різних країн світу. Вони добиралися до столиці України літаками.

Уже на Майдані, де тисячі людей "забронювали" собі місця під стелою Незалежності, ми побачили прапори Єнакієвого (батьківщина Віктора Януковича). Виявляється, і там знайшлися люди, котрі підтримували іншого Віктора під час "помаранчевої революції".

Затяті прибічники Януковича особливо не байдикували, чутки про тритисячний десант агресивно налаштованих людей із Донецька виявилися значно перебільшеними.

Усе обмежилося трійкою наметів і купкою людей із біло-блакитною символікою, котрі вигукували, що не сприймають свого нового Президента. За подібні вигуки довелося розплачуватися Несторові Шуфричу. На очах у частини чернівецької делегації досі миролюбний і спокійний, немов удав, народ, таки не витримав і з’їздив по його обличчю. Шуфрич образився, але до лікарів не звернувся – поїхав на домашнє лікування.

Утім це була єдина прикра оказія за всю церемонію інавгурації на Майдані Незалежності. Серед перших там з’явилася перша леді країни Катерина Чумаченко із дітьми. Усі були одягнуті в ексклюзивний одяг від українських модельєрів. На дружині Ющенка красувався одяг від львівського модельєра Роксолани Богуцької. Пальто для Катерини з норки кольору карамелі допомогла вибрати теж Роксолана. Юлія Тимошенко теж підтвердила статус модниці. Вона одяглася у елегантне біле пальто. У такому вигляді не було соромно привітатися за руку із людьми на Майдані. Цей "подвиг" змогли повторити спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе і Президент Польщі Александр Кваснєвський. Їм не звикати до безпосереднього спілкування із народом.

Нового Президента України вітали тривалими оплесками і скандуванням: "Ющенко! Ющенко!" Помітно, що народ справді його любить. Не тільки як політика, але й як людину.

– Я прийшов до вас із зали Верховної Ради. Там я виголосив урочисті слова присяги, записані в Конституції, – звернувся Ющенко до півмільйонної публіки своїх прихильників. – Вони залишилися незмінними. Але іншою стала Україна, іншими стали ми з вами. Ми скинули з плечей тягар минулого. Більше ніхто не посміє вказувати нам – як жити, кого обирати. Я став Президентом волею українського народу. Ми з вами – його сини і дочки. Я хочу говорити сьогодні, дивлячись вам у вічі. Велика честь – звертатися до вільних людей, які тримають у своїх руках долю своєї країни. Присягаю – ми змінимо наше життя. Моя перемога – це перемога всього українського народу і кожного громадянина зокрема.

Дякую за неї Господові Богу, який дав нам Віру, Надію і Любов. Ними ми перемогли. Молюся, щоб ми назавжди зберегли їх у серцях. У нас одна українська доля. У нас одна українська гордість. Ми горді тим, що ми – українці! Ми з вами вже зробили незворотний крок до демократії. Тільки демократія оберігає найцінніше для людини – родину і дітей, мир і спокій, працю і достаток.

У небо злетіли десятки тисяч помаранчевих кульок. Ввечері, коли Ющенко їздив на прийоми в Палац "Україна" та Український дім, народ розважався під виступи українських зірок, котрі стали обличчями революції. Усі урочистості увінчалися найграндіознішим за всі часи феєрверком. Вечірнє небо над Києвом стало світлим і різнобарвним. Як і майбутнє України за Ющенка. Сподіваємося.

Ексклюзивні подробиці інавгурації читайте в четверговому числі "МБ".
Редактор: admin
25-01-2005, 17:49
Коментарів 0 Переглядів 1 785

Теги -

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!