RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Мигдалеве печиво

200 г почищеного мигдалю, 200 г сушеного інжиру, сік та цедра половини лимона, 200 г родзинок, 3 яєчні білки, дрібка солі, 150 г цукрової пудри, 50 маленьких кондитерських облаток (тонких вафельок або галетних печив).


Мигдаль нарізати тонкою соломкою, інжир – маленькими кубиками, змішати з родзинками. Білок із сіллю збити на піну, швидко домішавши цедру та сік лимона, додати суміш із мигдалю, інжиру та родзинок. Викладати цю масу на облатки гіркою – по дві чайні ложки. Випікати 30 хвилин за температури 180 градусів. n


Зірки з корицею

300 г горіхів (волоських, фундука, арахісу), 3 білки, 300 г цукрової пудри, сік половини лимона, 2 ст. л. кориці, 0,5 ч. л. меленого кардамону, амоній на кінчику ножа.


Подрібнити горіхи (натерти на спеціальній терці або змолоти не дуже дрібно). Білок збити на піну, поступово всипаючи цукрову пудру. Третину маси відкласти для глазурі, а в решту додати лимонний сік, корицю, кардамон, горіхи та амоній. Дати постояти 30 хвилин. Відтак розкачати у пласт товщиною півсантиметра і формочкою вирізати зірки. Покрити їх білковою масою і випікати приблизно 20 хвилин за температури 150 градусів. n

Шоколадне печиво

175 г масла, 1 яйце, 125 г цукрової пудри, 40 г какао, 250 г борошна, натерта цедра половини лимона, дрібка солі, 1 ч. л. кориці.


Масло, яйце і цукор змішати, додати решту компонентів. Тісто на годину покласти в холодне місце. Відтак розкачати, вирізати печиво довільної форми і випікати 12-15 хвилин за температури 180 градусів. n

Здобне печиво

200 г масла або маргарину, 125 г цукру, 2 пакетики ванільного цукру, 2 ст. л. коньяку, 275 г борошна, 3 яєчних жовтки, для змащування – 1 жовток і 1 ст. л. згущеного молока.


Масло чи маргарин, цукор, ванільний цукор, коньяк і жовток збити на піну, додаючи борошно. Тісто поставити на годину на холод. Потім розкачати у пласт товщиною 3-4 см і вирізати формочкою печиво. Змастити жовтком, збитим зі згущеним молоком. Випікати 10 хвилин за температури 180 градусів. n

Рисовий торт з яблуками

Тісто: 200 г борошна, 125 г вершкового масла, 60 г цукру, 1 яйце, дрібка солі.


Начинка: 100 г круглого рису, 500 мл молока, 75 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 300 г сметани, 4 яйця, 50 г родзинок, 4 кисло-солодких яблука, сік та цедра 1 лимона, 2 ст. л. цукрової пудри.


Сухий горох або квасоля для випікання.

Замісити тісто із названих інгредієнтів. Загорнути у плівку і охолоджувати 30 хвилин.

Закип’ятити молоко, додати рис, цукор і ванільний цукор. Зменшити вогонь до мінімального і варити рис приблизно півгодини. Тісто розкачати, викласти у змащену жиром роз’ємну форму так, щоби з країв був бортик висотою 3 см. Трохи тіста залишити для прикраси. Вирізати з пергаменту круг такого ж діаметру, як корж, покласти на тісто і зверху висипати горох чи квасолю. Пекти 12 хвилин за температури 160 градусів. Дістати з духовки, папір та горох забрати. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки змішати зі сметаною і разом із родзинками додати до рису. Яблука розрізати на четвертинки, видалити серцевину, половину нарізати дрібними кубиками і полити половиною лимонного соку. Решту яблук нарізати скибками, полити лимонним соком. Білки збити і змішати з кубиками яблук та рисом. Масу викласти на корж, зверху викласти скибки яблук. Із залишків тіста зробити листочки і прикрасити торт. Пекти за температури 180 градусів 45 хвилин. Готовий торт посипати цукровою пудрою.

Редактор: admin
26-11-2005, 15:19
Коментарів 0 Переглядів 4 225

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.