Мигдалеве печиво
200 г почищеного мигдалю, 200 г сушеного інжиру, сік та цедра половини лимона, 200 г родзинок, 3 яєчні білки, дрібка солі, 150 г цукрової пудри, 50 маленьких кондитерських облаток (тонких вафельок або галетних печив).
Мигдаль нарізати тонкою соломкою, інжир – маленькими кубиками, змішати з родзинками. Білок із сіллю збити на піну, швидко домішавши цедру та сік лимона, додати суміш із мигдалю, інжиру та родзинок. Викладати цю масу на облатки гіркою – по дві чайні ложки. Випікати 30 хвилин за температури 180 градусів. n
Зірки з корицею
300 г горіхів (волоських, фундука, арахісу), 3 білки, 300 г цукрової пудри, сік половини лимона, 2 ст. л. кориці, 0,5 ч. л. меленого кардамону, амоній на кінчику ножа.
Подрібнити горіхи (натерти на спеціальній терці або змолоти не дуже дрібно). Білок збити на піну, поступово всипаючи цукрову пудру. Третину маси відкласти для глазурі, а в решту додати лимонний сік, корицю, кардамон, горіхи та амоній. Дати постояти 30 хвилин. Відтак розкачати у пласт товщиною півсантиметра і формочкою вирізати зірки. Покрити їх білковою масою і випікати приблизно 20 хвилин за температури 150 градусів. n
Шоколадне печиво
175 г масла, 1 яйце, 125 г цукрової пудри, 40 г какао, 250 г борошна, натерта цедра половини лимона, дрібка солі, 1 ч. л. кориці.
Масло, яйце і цукор змішати, додати решту компонентів. Тісто на годину покласти в холодне місце. Відтак розкачати, вирізати печиво довільної форми і випікати 12-15 хвилин за температури 180 градусів. n
Здобне печиво
200 г масла або маргарину, 125 г цукру, 2 пакетики ванільного цукру, 2 ст. л. коньяку, 275 г борошна, 3 яєчних жовтки, для змащування – 1 жовток і 1 ст. л. згущеного молока.
Масло чи маргарин, цукор, ванільний цукор, коньяк і жовток збити на піну, додаючи борошно. Тісто поставити на годину на холод. Потім розкачати у пласт товщиною 3-4 см і вирізати формочкою печиво. Змастити жовтком, збитим зі згущеним молоком. Випікати 10 хвилин за температури 180 градусів. n
Рисовий торт з яблуками
Тісто: 200 г борошна, 125 г вершкового масла, 60 г цукру, 1 яйце, дрібка солі.
Начинка: 100 г круглого рису, 500 мл молока, 75 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 300 г сметани, 4 яйця, 50 г родзинок, 4 кисло-солодких яблука, сік та цедра 1 лимона, 2 ст. л. цукрової пудри.
Сухий горох або квасоля для випікання.
Замісити тісто із названих інгредієнтів. Загорнути у плівку і охолоджувати 30 хвилин.
Закип’ятити молоко, додати рис, цукор і ванільний цукор. Зменшити вогонь до мінімального і варити рис приблизно півгодини. Тісто розкачати, викласти у змащену жиром роз’ємну форму так, щоби з країв був бортик висотою 3 см. Трохи тіста залишити для прикраси. Вирізати з пергаменту круг такого ж діаметру, як корж, покласти на тісто і зверху висипати горох чи квасолю. Пекти 12 хвилин за температури 160 градусів. Дістати з духовки, папір та горох забрати. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки змішати зі сметаною і разом із родзинками додати до рису. Яблука розрізати на четвертинки, видалити серцевину, половину нарізати дрібними кубиками і полити половиною лимонного соку. Решту яблук нарізати скибками, полити лимонним соком. Білки збити і змішати з кубиками яблук та рисом. Масу викласти на корж, зверху викласти скибки яблук. Із залишків тіста зробити листочки і прикрасити торт. Пекти за температури 180 градусів 45 хвилин. Готовий торт посипати цукровою пудрою.
26-11-2005, 15:19
0
4 225