RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Всупереч стереотипам щодо східної кухні, турецькі кухарі дуже помірно застосовують спеції та прянощі. Своїм завданням вони вважають не заглушити, а зберегти і підкреслити смак головного компонента. Тому специфічний смак баранини – головного м’яса турецької кухні – ви завжди впізнаєте, і будьте до цього готові. Втім, у стравах, приготовлених спеціально для іноземців, баранину часто замінюють яловичиною.

Класичний турецький обід дуже подібний до українського. Не виключено, що саме у турків ми запозичили звичай їсти на початку трапези гарячий суп. Вони дуже люблять супи і готують різні їх види. Передусім, це, як і у нас, суп на бульйоні з овочами, але не менш популярними є супи-пюре, а також заправлені лимонним соком і яйцем. Спеціальна страва для спекотного дня – холодний суп "джаджики". Він під різними назвами зустрічається майже у всіх східних та навіть південно-слов’янських кухнях. Це натуральний йогурт із тертим огірком і прянощами.

Ще одна схожість між нашими кухнями – популярність хліба, з яким їдять майже всі страви. Ось тільки турки, разом зі звичайним дріжджовим хлібом, часто вживають пласку піту, яка може бути навіть самостійною стравою, таким собі фаст-фудом.

Мабуть, найдавнішою стравою турецької кухні є шашлик, який там називають кебаб. Він веде свій родовід із тих часів, коли кочівники харчувалися тільки м’ясом, приготовленим на вогнищі. Сучасний турецький кебаб буває двох видів: звичний для нас шашлик зі шматків м’яса і донер – "вертикальний" шашлик, на якому шматки баранини чергуються з фаршем.


РецептиБаклажани з посіченим м’ясом

Баклажани – 3 великих

Яловичина – 800 г

Яйця – 6 шт.

Молоко – 200 г

Цибуля – 1 шт.

Помідори – 3 шт.

Олія для смаження, борошно, сіль, перець, зелень петрушки.


Баклажани покласти в гарячу духовку, щоби зморщилася шкірка. Зняти шкірку. Розрізати баклажани на смужки і дати постояти. Нарізану кружальцями цибулю підсмажити разом із помідорами в олії. Додати нарізане маленькими прямокутниками м’ясо і смажити до напівготовності. Смужки баклажанів обсмажити в яйці та борошні. У високу форму для запікання викласти шарами баклажани і м’ясо (верхніми мають бути баклажани), збити з молоком решту яєць, вилити у форму і покласти в духовку. Випікати за помірної температури годину-півтори.


Курячий пилав

Курка – 1 кг

Зелень – 1 пучок

Рис – 2 склянки

Родзинки – 2 ст. л.

Мигдаль – 1 ст. л.

Лавровий лист, гвоздика, гострий перець сіль, карі.

Курку відварити з пучком зелені та прянощами. Рис промити, просушити, підсмажити на олії. Додати курячий бульйон, приправити, сіллю, перцем, карі, додати родзинки і варити 10 хв на слабкому вогні. Потім потримати ще 10 хв у теплому місці. М’ясо відділити від кісток і обсмажити на олії, додавши подрібнений мигдаль. Змішати з рисом.

Редактор: admin
13-08-2005, 11:53
Коментарів 0 Переглядів 2 376

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.