RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У корейської кухні є чимало спільного з двома іншими найбільш відомими східними кулінаріями – китайською і японською. Як і китайці, корейці люблять несподівані поєднання продуктів, охоче їдять свинину. Як і японці, вживають багато риби, зокрема, сирої. Корейська кухня не така відома у світі, як китайська та японська, але цікаво, що у Чернівцях першим відкрилося саме корейське кафе.

Основою трапези в Кореї є рис. Фактично він виконує на столі таку ж роль, як у нас хліб. Його подають кожному в окремій піалі, а решту страв розкладають на спільних тарілках. Їдять корейці паличками, але часто використовують і ложки, адже в меню корейської кухні багато різноманітних супів.

Улюблена страва корейців – пулькогі – скибки яловичини, засмажені в спеціальній жаровні, розташованій посеред стола. На цю страву запрошують гостей із якоїсь спеціальної нагоди. До речі, корейці рідко кличуть когось до себе додому, а коли є потреба зібратися і щось відсвяткувати – роблять це у ресторані.

Майстерність корейського кухаря полягає головним чином у вмінні поєднати різні спеції і перетворити простеньку страву на кулінарний шедевр. Знаменита морква по-корейськи – зразок такого підходу до приготування їжі. А якщо ви спробуєте наш улюблений салат із огірків та помідорів, приготовлений корейським кухарем, то хтозна, чи захочете його їсти у виконанні іншого кулінара. Цікаво, що набір спецій корейської кухні – не дуже багатий: здебільшого це добре знайомі нам часник і перець, але корейські кухарі чаклують з пропорціями та поєднаннями, і виходить дуже смачно.


Словник

- Хе – рагу з тонких скибочок риби або м’яса

- Куксу – домашня локшина

- Чак-чак – десерт із сухого печива, горіхів та меду

- Кимчхи – гострий та пряний салат з квашеної капусти і редьки.


Чи не "підсунуть" собачатину?

Усім відомо, що в Кореї їдять страви із собачого м’яса. Однак за межами цієї країни собачатину в корейських кафе і ресторанах не подають. Хоча б із тієї причини, що це – надзвичайно дорого. Собаки спеціальних м’ясних порід нині є великою рідкістю навіть у самій Кореї, а звичайних друзів людини не їдять навіть корейці. Тож собаче м’ясо (навіть якщо ви захочете його скуштувати) трапляється в меню лише дорогих екзотичних ресторанів Сеула


Рецепти корейської кухні


Суп із курки (дальгтхань)

Курятина – 1 кг

Гарбуз – 300 г

Зелена цибуля – пучок

Часник – 1 голівка

Олія – 2 ст.л.

Спеції: чорний перець, соєвий соус, мелений кунжут, сіль.


Курку помити, розрізати на порційні шматки разом із кістками. Гарбуз нарізати кубиками. Потовчений часник, кунжут і олію змішати і змастити цим маринадом шматки курки. Дати постояти 20 хв. У каструлі нагріти олію і підсмажити шматки курки. Відтак долити води, щоби вона покрила м’ясо, і варити до готовності. Наприкінці додати гарбуз і варити, не накриваючи покришкою. Коли буде готово, приправити перцем і сіллю, посипати зеленою цибулею, додати соєвого соусу.


Картопля по-корейськи

(камді че)

Картопля – 500 г

Цибуля ріпчаста – 200 г

Часник, чорний перець, оцет, соєвий соус, сіль – за смаком.


Картоплю нашаткувати на спеціальній терці для корейської моркви. Занурити на 1 хвилину в окріп, відцідити, додати всі спеції, добре перетерти руками. Цибулю, нарізану тонкими кільцями, підсмажити на олії до прозорості, змішати з картоплею. Поставити на 1-2 год. до холодильника, але можна подавати і теплою.

Редактор: admin
5-02-2005, 20:08
Коментарів 0 Переглядів 5 757

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.