RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Рік тому знайомство з актором Сергієм Юшкевичем розпочалося заочно – зустрітися вдалося з матір’ю, яка розповіла про успіхи сина на московській сцені. А сьогодні Сергій – гість "МБ".

Чернівці тепер – улюблене місто московських акторів

– Як вам Чернівці, де ви востаннє були чотири роки тому?

– Місто дуже змінилося – в кращий бік, звісно. Загалом Україна змінюється, хоча не все робиться так швидко після революції. Гадаю, варто зачекати, не поспішати. Знаєте, я під час революції був на гастролях із "Современником" у Києві. Той дух не можу забути. Коли я вийшов на сцену з помаранчевим волоссям на голові (адже грав рудого оповідача у "Бісах" Ф. Достоєвського – прим. авт.), зал просто гудів.

– За ці дні багатьох прихильників зустріли на вулицях рідного міста?

– Так. Ось ішов тільки-но Центральною площею, підійшла якась жінка і кричить: "Я вас впізнала! А що ви тут робите?", – запитує мене. Я і відповідаю: "Додому приїхав!" А вона: "Як? Хіба ви з Чернівців?" Ось так і пояснюю всім, що Чернівці – мій рідний дім.

– Нещодавно у нашому місті знімали кіно – ажіотаж був неймовірний. А ви не хотіли знятися вдома?

– Насправді, якби я знав, що зніматимуть тут кіно, я би попросився хоча б на епізодичну роль. Адже в мене жодної ролі, знятої в Чернівцях, немає. Хоча ні – одна є – саме епізодична. Коли я в театрі працював монтувальником сцени, попросився за три рублі зіграти перехожого. Тоді для мене це було великим щастям.

А про те, що у Чернівцях знімали фільм про Утьосова, на жаль, дізнався запізно від Марата Башарова та Марини Александрової. Вони були просто у захваті від архітектури Чернівців. Так і сказали, що

Чернівці тепер – їхнє улюблене гастрольне місто. Загалом усі московські актори, які були тут на гастролях, привозять тільки приємні враження від міста і публіки.

– А не виникає бажання зіграти на сцені нашого театру?

– Бажання завжди є, але бракує коштів. Я на сьогодні не можу, на жаль, організувати жодної антрепризи, щоби поїхати з гастролями. А щоби організувати гастролі "Современника", у вашій мерії не вистачить коштів. Наш директор дуже багато бере за гастролі. Але зіграти на сцені рідного театру, в якому я починав працювати, дуже хочеться!

– Нещодавно вам присвоїли звання заслуженого артиста Росії. Якою була радість?

– Насправді, офіційно ніхто нічого ще не вручав. Це відбудеться незабаром у Кремлі. А якщо чесно, то я за званнями ніколи не гнався. Поставився до цього спокійно.

Я не Безруков, тому мій під’їзд ніхто

не розмальовує

– Ви граєте здебільшого негативні ролі, а не страшно?

– Та що ви. Негативних героїв набагато цікавіше грати. У негативному завжди є щось позитивне, оскільки людина повинна довіритися такому герою. А в позитивному що? Лише гарне, – (сміється, – прим. автора).

– Фанати не дістають?

– Я ж не Безруков чи Петренко. Мене, на щастя, не переслідують і під’їздів не розмальовують. Мої прихильники спокійніші та врівноваженіші. Хоча я був здивований, коли на одному із сайтів мене за рейтингом розмістили вище за Юрського. Зацікавився, що ж це за люди, що Юшкевича ставлять вище за Юрського?

– У вас ростуть дві доньки, одна з яких вже стала наймолодшою акторкою Росії. А ким ви їх бачите у майбутньому?

– Насамперед хочу, щоби виросли добрими людьми і щоб я так само пишався ними, як, приміром, моя мама – мною. А щодо акторства, то для жінки це дуже важка професія. Я скажу вам, що жіночих ролей удвічі менше, ніж чоловічих, і конкуренція між актрисами дуже велика. Хоча старша Селена вже знімалася. У чотири місяці вона за день заробляла 50 доларів і якоюсь мірою допомагала батькам (сміється, – прим. автора).

– А дружина ваша – теж актриса?

– Ні, дружина за професією поліграфіст. Але познайомилися ми в театрі і вже шість років разом.

– У вас є улюблені ролі?

– Мабуть, Отто з "Трьох товаришів" і Татаринов з "Анфіси".

– А які ролі краще вдаються – на сцені чи в кіно?

– У серіалах я люблю грати, і тільки-но з’являється нова пропозиція – переглядаю сценарій, хоча й рідко, бо довіряю режисерам, які мене запрошують, і погоджуюся. Проте, коли починаються репетиції нової вистави – все кидаю, бо театр – це святе.

– Вдома, тобто у Чернівцях, ви, на жаль, рідко буваєте…

– Та я і в Москві нечастий гість. Постійно на зйомках. Ось тільки-но приїду з Чернівців – і одразу до Карелії на зйомки, де знімається новий фільм – вестерн "Копальня". Там я також граю негативну роль, але дуже цікаву. А у вересні зйомки в Сирії. І так постійно. Але наступного року обіцяю обов’язково приїхати з усією родиною – на день народження матері. 


Довідка "МБ"

- Дата народження –

9 липня 1967 року.

- Освіта – театральне

училище імені Щукіна.

- Сімейний стан –

одружений, має двох доньок.

- Місце роботи – актор театру "Современник".

- Серіали: "Закон", "Діти Арбату", "Червона капела", "Каменська-2", "Кодекс честі", "Вільна жінка-2", "Краще місто на Землі", "Кавалер ордена Морської зірки".

- Фільми: "Країна глухих", "Олігарх", "Тоталітарний роман", "Апрель", "Юкка".

Редактор: admin
13-08-2005, 12:00
Коментарів 0 Переглядів 1 834

Теги -
Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!