RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Скромно відзначили військовослужбовці Чернівецького гарнізону своє професійне свято. Звичайно, були слова подяки, грамоти, а дехто з офіцерів навіть отримав медаль "За заслуги". І все було би добре, якби для захисників Вітчизни виділили хоча б одну квартиру. Не виділили. Хоча наш гарнізон є одним з найгірших щодо забезпечення людей у погонах житлом.

Звільняються з армії через поневіряння сімей

За словами начальника Чернівецької квартирно-експлуатаційної частини району підполковника Анатолія Червінського, нині на квартирному обліку перебуває 403 сім’ї військовослужбовців.

Щоправда, є певний сумнів у достовірності цих даних. Незрозуміло, чи враховуються тут ті особи, які після розформування частин з’єднання у Сторожинці, селищі Руді Хмельницької області, у Чернівцях відбули до нового місця служби, залишивши свої сім’ї у гуртожитках. Сотні офіцерів, прапорщиків через побутові поневіряння звільнилися з армії, а молоді військовослужбовці у чергу на отримання житла принципово не стають. Не вірять, що квартиру отримають. І для цього у них є відповідні підстави, вважає полковник Володимир Затурський:

– Починаючи з 1992 року, у Чернівцях квартир для військових виділяли обмаль. Великою мірою цьому "посприяли" колишні командири з’єднання, які не дбали про інтереси своїх підлеглих, хоча про себе не забували. Наприклад, генерал Юрій Борискін отримав від держави гроші на придбання квартири, купив двоповерховий будинок у престижному районі міста. Швидко отримують житло і керівники Чернівецької КЕЧ району. За які ж заслуги?

Хоча певні "заслуги" у них є. Так, за командування Борискіна територію військового містечка разом з будівлями, де розміщувався артилерійський полк, віддали фінансовій академії. Цікаво, що під актом передачі власності стоїть підпис тодішнього прем’єр-міністра України В.Ющенка. Що ж у підсумку за це отримали військові? Вісім квартир, плюс маєток для Ю.Борискіна і нову вищу посаду для начальника КЕЧ О.Овчаренка, який став начальником відповідної структури Західного оперативного командування…

Військове майно продане за мільйони

Нині ініціативна група безквартирних військовослужбовців гарнізону вирішила звернутися до глави держави з відкритим листом. Їхню тривогу викликало те, що відбуваються спроби з боку деяких комерційних структур скупити за безцінь ті об’єкти і території військових частин, які вивільнилися під час розформування з’єднання. Найпривабливіші з них – Будинок офіцерів, куди входять готель "Прут" і магазин "Колос", ресторан "Європейський", а також штаб з’єднання й частина на вул.Київській. Так, за оцінками спеціалістів, ринкова вартість Будинку офіцерів становить не менше 10 мільйонів доларів США. А додайте до цієї суми ще вартість інших об’єктів, і стає зрозумілим, що фактично житлову проблему військовослужбовців можна розв’язати.

Начебто все просто, однак це не так. Приміром, на території колишнього медичного батальйону сьогодні торгує автомашинами "Автоплаза", одну з будівель передано під гуртожиток для цивільних осіб, іншу, де був продовольчий склад, викупили за символічну суму працівники СБУ.

За іншою інформацією, нещодавно були спроби придбати Будинок офіцерів за 2,8 мільйона гривень, а військове містечко на вул. Київській – за дві квартири(?!). Неподобство відбувається і на території санітарно-епідеміологічного загону (вул.Буковинська, 76), де, згідно з угодою між Західним управлінням капітального будівництва МО України та ТОВ "Ролем-Україна", вже здійснюються підготовчі будівельні роботи. Цю фірму тут привабила недобудована двоповерхова будівля, звісно, з прилеглою територією. Викупила вона цей об’єкт за 48,5 тис.гривень з подальшим зобов’язанням надати військовослужбовцям гарнізону дві-три квартири. До речі, військова частина діюча, дозвіл на здійснення робіт надав начальник КЕЧ району А.Червінський.

Офіцери

не мовчатимуть

Зупинити цей безлад, переконана ініціативна група, спроможна лише нова влада. Нині у гарнізоні готуються до зборів безквартирних військовослужбовців, які мають відбутися 26 лютого, о 10 годині, у Будинку офіцерів. На цьому зібранні планується прийняти звернення до Президента України з проханням призначити державну комісію, яка би здійснила ревізію діяльності Чернівецької КЕЧ району, законність попереднього надання житла деяким категоріям військовослужбовців, а головне – взяти під державний і громадський контроль ті військові об’єкти, які вивільнилися – їх потрібно оцінити згідно з ринковими нормативами, виставити на відкриті торги, а за вилучені кошти придбати житло для військовослужбовців.
Редактор: admin
24-02-2005, 22:20
Коментарів 0 Переглядів 3 953

Теги -
Захворюваність кашлюком реєструвалася переважно у Чернівецькому районі
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!