RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Найуспішнішим виявився минулий уїк-енд для "неіснуючої" (за словами деяких спортивних чиновників) буковинської легкої атлетики. Керівники облспортуправління неодноразово стверджували, що на Буковині "королева спорту" – це, мовляв, лише титулований Іван Гешко, а виду загалом "немає", себто його не можна вважати успішним. Але колеги Гешка, як і раніше, доводять зворотне. А цими вихідними вони зробили це, можна сказати, у кубі, залишивши три переможні автографи – в Україні (Віталій Рибак) та Білорусі (Севіль Ібрагімова та Наталя Лупу).

З Мінська – дві медалі

У Мінську, як ми вже повідомляли, студентка Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ Севіль Ібрагімова (ФСТ "Україна", тренери – Геннадій і Любов Слюсарєви) виграла 60-метрівку на матчевій зустрічі юніорських збірних Білорусі, Росії та України з новим рекордом області – 7,47, а Наталя Лупу з Маршинців Новоселицького району, яка тепер захищає честь Київщини, фінішувала першою на дистанції 800 м з доволі високим результатом – 2.07,43. Цікаво, що наставник Ібрагімової Геннадій Слюсарєв напередодні її від’їзду до столиці Білорусі спрогнозував абсолютно точно майбутній переможний час. До речі, у цьому матчі брала участь ще одна представниця "неіснуючого" виду – студентка ЧНУ Руслана Цихоцька (5 місце у потрійному стрибку).

Нашого Рибака самі

ж "насадили на вудку" Хмельниччині

Тим часом головним героєм чемпіонату України з кросу в Цюрупинську Херсонської області став Віталій Рибак з Хотинщини, якого наші спортивні функціонери люб’язно віддали сусідній Хмельницькій області. Віталій переміг на дистанції 10 км, а на 4-кілометрівці був другим. На цій же дистанції високе 5 місце посів ще один вихованець заслуженого тренера України Дениса Тищука – студент ЧНУ Микола Лабовський. До першої десятки увійшов і динамівець з Чернівців Віталій Дмитрюк (всього змагалося 185 учасників з 18-ти областей).

Те, як Рибак опинився знову у команді Хмельницької області, – окрема тема:

– Він у мене в журналі, – розповідає Денис Тищук. – Восени облспортуправління затвердило Рибака у групі вищої спортивної майстерності. Але потім від нього відмовилися, коли відмінили паралельний залік і з Києва дали директиву визначитися кожному спортсмену, за яку єдину область він виступатиме і, відповідно, хто його утримуватиме. Облспортуправління не змогло нічого запропонувати цьому здібному бігуну, і рідне для нього товариство "Колос", на жаль, теж залишилося осторонь. І це при тому, що Віталія взяли до штатної динамівської команди. Треба було лише трохи допомогти. У нас це, виявляється, неможливо. А ось Хмельницька область примудряється і стипендії виплачувати, і збори влаштовувати. Команда повернулася з кросу – Рибаку вже дали премію і від вузу, і від управління, яке незабаром відряджає стаєрів на збір до Кисловодська...

"Помаранчевій" владі залишили олімпійський борг перед Гешком

Та що там порівнювати Хмельницьку і Чернівецьку області, якщо наша обласна влада досі не виплатила Івану Гешкові та його наставнику Георгію Миронюку скромну премію за 5 місце на Олімпійських іграх! Коли треба було чиновникам разом з юними футболістами їхати на "турнір дружби" до Франції, понад 50 тисяч гривень знайшли миттєво, а на цю "смішну" олімпійську премію вже півроку не можуть кошти знайти. Цікаво, чи знають про цей "хвіст" від попередньої влади нові "помаранчеві" керівники?..

У нас легка атлетика – не пріоритетний вид?

Цього року спортивне керівництво області навіть не зволіло включити легку атлетику до числа пріоритетних видів, якими вже затверджено стрільбу з лука (справді врожайний на успіхи вищого гатунку) та хокей на траві (3 місце серед шести команд у чемпіонаті України – це, звісно, добре, але міжнародними успіхами тут, на жаль, й не пахне). Третім прерогативним мають намір зробити маунтінбайк – вид, який, звісно, теж не зрівняється за успіхами з легкою атлетикою. Крапку у питанні пріоритетності мають покласти 29 березня на колегії облспортуправління. 
Редактор: admin
3-03-2005, 21:28
Коментарів 0 Переглядів 1 401

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!