RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Досі тривають дискусії, чи потрібно було Блоку Юлії Тимошенко 12 січня голосувати разом з владною більшістю за закони: про парламентську опозицію, про позбавлення депутатів місцевих рад – перебіжчиків депутатських мандатів, про продовження мораторію на продаж землі та про Кабмін. Однак, за словами першого заступника голови БЮТ, народного депутата України Олександра Турчинова, проголосувавши за ці закони та, у пакеті з цими законопроектами, за Закон про Кабмін, БЮТ спробував припинити між Президентом і Прем’єром політичні чвари, що ганьбили державу.
– Пане Олександре, що примусило БЮТ піти на пакетне голосування разом з антикризовою коаліцією і подолати президентське вето на закон про Кабмін?
– Протягом останнього часу країна жила у стані перманентної політичної ескалації конфлікту між Секретаріатом Президента і Кабінетом Міністрів, за якої ані глава держави, ані прем’єр не мали часу і можливостей виконувати свої безпосередні обов’язки, пов’язані з життєдіяльністю держави. Розуміючи, що протистояння Секретаріату Президента й уряду може тривати до наступного прильоту комети Галлея, опозиція була просто зобов’язана взяти на себе відповідальність за подолання глибокої кризи у системі влади і зупинити сповзання України до хаосу і диктатури.
– Які наслідки такого кроку? Що зміниться у державі після набуття чинності законів про Кабмін, про опозицію та про імперативний мандат?
– Після цього голосування на законодавчому рівні визначено сферу функцій і завдань виконавчої влади. Досі існувала цілковита безвідповідальність Кабінету Міністрів, коли на вимоги прозвітувати перед народом України відповідь була одна: "Да пошли вы…". Голосування за Закон про опозицію закладає всі основи для встановлення підконтрольності та відповідальності влади перед суспільством. Саме це призведе до зменшення корупції, непрозорості влади, а як наслідок – до зростання добробуту людей.
– Ваші опоненти стверджують, що ціна аж занадто висока – ви подарували Януковичу владу, схваливши закон про Кабмін.
– Закон про Кабінет Міністрів ухвалений не під Януковича, не під Ющенка чи будь-кого іншого, а під майбутнє країни. І хворобливі амбіції купки дискредитованих політиків не завадять нам ухвалювати важливі для України рішення. А владу Януковичу даровано третього серпня 2006 року, коли Президент, маючи право розпустити парламент, привів до влади комуністів, соціалістів і Партію регіонів, призначивши їхнього прем’єра.
– Як розуміти "імперативний мандат"? Чи не означатиме це втрату депутатських місць для тих, хто покинув лави партії, від якої депутат-перебіжчик був обраним?
– Кожен депутат буде змушений безумовно виконати свої передвиборчі обіцянки і обов’язки перед народом, інакше він позбудеться свого депутатського мандата. Це призведе до формування відповідальності депутатів місцевих рад і припинить вакханалію з тарифами та корупційний "дерибан" землі, що охопив усі регіони. У нашій країні, де немає традиції політичної порядності та відповідальності, потрібні жорсткі закони.
– "Наша Україна" звинувачує БЮТ у торпедуванні інтересів прихильників Президента.
– Блок Юлії Тимошенко відкидає будь-які претензії "Нашої України", яка намагається звинуватити нас у зраді. Це не ми, а "Наша Україна" голосувала за політичну реформу, яка позбавила Президента повноважень. Це не ми, а "Наша Україна" на чолі з Президентом розвалювали помаранчеву команду, відправляючи у відставку перший помаранчевий уряд. Це не ми, а "Наша Україна" вела підпільні переговори з Партією регіонів про створення широкої коаліції у парламенті. Це не ми, а Президент з "Нашою Україною" підписували з Януковичем Меморандум, Універсал і вносили його кандидатуру на посаду прем’єр-міністра. Врешті-решт, це "Наша Україна" ледь не на паперті випрошувала собі посади в уряді Януковича.
– Чи не означає це, що ви плануєте співпрацювати з антикризовою коаліцією у майбутньому?
– Блок Юлії Тимошенко не співпрацював і у жодному разі не співпрацюватиме з коаліцією Януковича-Мороза-Симоненка. А тим більше не йтиме на якісь міфічні і вигадані змови з більшістю, сформованою на підставі обману, підкупу і підкилимовому перегляді результатів парламентських виборів.
Ми і далі вважаємо за необхідне провести дострокові вибори до Верховної Ради. Ми вважаємо, що так звана антикризова коаліція повинна піти від влади, а політична реформа, яка породила хаос у владі, повинна бути скасована.
Але при цьому ми повинні забезпечити захист інтересів наших громадян від непомірних тарифів, спекуляцій землею, хаосу і свавілля – причому не завтра, а сьогодні, зараз! Ми звикли добиватися результату, а не скаржитися на життя.
Редактор: admin
25-01-2007, 13:26
Коментарів 0 Переглядів 2 542

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.